نکات مهم در مورد قاشق…

نکات مهم در مورد قاشق…

برپایی میز برای غذا با در نظر گرفتن انواع و اقسام لوازم میز و سفره (کارد و چنگال) موجود، می‌تواند یک چالش باشد. انواع و اقسام قاشق‌ها به تنهایی گیرا و برانگیزننده می‌باشد. مشورت خواستن از این راهنما، یافتن قاشق درست برای هر موقعیت را امکان پذیر می‌کند.

انواع و اقسام قاشق‌ها در وسایل میز غذاخوری

در هنگام خرید مجموعه ظروف مسطح سر میز، تیپ‌‌‌های محدودی از قاشق‌ها وجود دارد که به عنوان بخشی ازهر میز غذاخوری به کار برده می‌شوند.

قاشق سوپخوری

این نوع قاشق به عنوان بزرگترین قاشقی در نظر گرفته شده است که فرد می‌تواند از آن برای خوردن راحت استفاده کند. از آن می‌توان برای خوردن سوپ، غلات، یا هر چیزی از کاسه استفاده نمود. اغلب از آن به عنوان قاشق پلوخوری نیز استفاده می‌شود. در صورت نیاز به شام (ناهار) رسمی، این قاشق در سمت راست بشقاب یافت خواهد شد.

قاشق دسرخوری

همان گونه که از نامش پیداست، این قاشق مخصوصاً برای خوردن دسر طراحی شده است. اما، از آن می‌توان به طرقی به عنوان قاشق سوپخوری نیز استفاده نمود. اندازه کوچکتر راحتی بیشتری برای بچه‌ها یا افرادی با دهان‌‌‌های کوچکتر فراهم می‌نماید. در شام (ناهار) رسمی، قاشق دسرخوری بالای بشقاب قرار داده شده است به طوری که انتهای آن به سمت چپ اشاره می‌کند.

قاشق چایخوری

ازاین قاشق کوچکتر، به طور نوعی برای هم زدن یک فنجان چای یا قهوه استفاده می‌شود. در شام و ناهار رسمی، این قاشق با چای یا قهوه نهایی آورده خواهد شد.

قاشق سوپخوری

این قاشق هم اندازه قاشق دسر خوری اما با کاسه گرد نه بیضی شکل می‌باشد. از آن مخصوصاً در صرف شام (ناهار) غربی، برای خوردن سوپ استفاده می‌شود. در صرف ناهار و شام رسمی، این قاشق جزئی از بیرونی ترین مجموعه ظروف مسطح در سمت راست می‌باشد.

اندازه تقریبی قاشق ها

هر تیپ قاشق دارای یک مقدار تقریبی از مایعی است که می‌تواند نگه دارد. اندازه‌ها بسته به کشور تولید کننده می‌توانند تغییر کنند، اما ایده عمومی‌آن است که قاشق‌‌‌های سوپخوری بزرگترین هستند و قاشق‌‌‌های دسر خوری و قاشق‌‌‌های چای خوری در رده‌‌‌های بعدی جای دارند.

zmat-spoon01

مواد قاشق

یکی از چیزهای دیگری که به غیر از اندازه و نوع قاشق مورد نیاز باید در نظر گرفته شود، کیفیت فلزی است که قاشق از آن ساخته شده است. مطمئن شوید مواد منتخب، رنگ و درخشندگی ظروف همراه آن می‌باشد. همچنین شایان توجه است که قاشق‌‌‌های آنتیک به مراقبت بیشتری نیاز داشته و مستلزم خرید جلای نقره ای خاصی می‌باشند.

فولاد ضد زنگ

فولاد ضد زنگ ماده ای قوی و بادوام بوده و برای کاربرد غذایی روزمره مناسب می‌باشد. آن همچنین ارزان تر از ظروف نقره ای یا طلا می‌باشد.

نقره

قاشق‌‌‌های نقره ای زیبا هستند اما از جنس فلز نسبتاً نرمی‌می‌باشند که می‌توانند بشکنند یا خم شوند. برای اجتناب از تیرگی، آنها نیاز به جلا و صیقل منظم دارند، اما جلا و صیقل زیادی می‌تواند مقادیر جزئی از نقره را فرسوده کند. از قاشق‌‌‌های نقره ای در مواقع خاص استفاده کنید.

نقره استرلینگ

قاشق‌‌‌های استرلینگ مثل قاشق‌‌‌های نقره ای هستند، اما به جای نقره خالص، معمولاً 5. 92 درصد نقره و مابقی آلیاژهای فلزی هستند که قاشق را محکم تر جلوه می‌دهند. آنها همانند نقره، نیاز به جلا و صیقل دارند، اما احتمال از دست دادن شکلشان کم می‌باشد.

روکش طلا

مثل نقره، این تیپ ماده بیشتر از فولاد ضدزنگ نیاز به توجه دارد. طلا بعضاً به صورت پرزرق و برق ظاهر می‌شود، اما با ظروف مسطح، ظروفی با تزئینات طلا یا ظروفی با رنگ‌‌‌های گرم، این گونه نمی‌باشد.

پلاستیک

ارزان ترین ماده لیست شده در اینجا، قاشق‌‌‌های پلاستیکی هستند که به طور نوعی فقط یکبار از آنها استفاده شده و سپس دور انداخته می‌شوند. از آنها می‌توان برای صرف ناهار و شام در محیط بیرون (باز) و اجتماعات غیر رسمی‌استفاده نمود. به عنوان یک راهکار آگاهانه زیست محیطی برای قاشق‌‌‌های پلاستیکی، قاشق هایی از جنس مواد قابل بازیافت نظیر نشاسته ذرت یا چوب را در نظر بگیرید.