آشنايي با خواص و مضرات «سنجد»

آشنايي با خواص و مضرات «سنجد»

سنجد ميوه اي که به صورت خشک شده از آن استفاده ميشود و اين ميوه طبعي خشک و سرد دارد.

خواص درماني سنجد:

بهترين اثر سنجد،‌ رفع کمبود ويتامين C بدن است و خوردن آن، ‌از ورود عفونت به بدن پيشگيري مي ‌کند.
ميوه سنجد قابض و بر طرف کننده اسهال است.
به خاطر وجود ويتامين K در سنجد ضد خونريزي مي‌باشد.
سنجد رفع کننده سموم معده و روده مي‌باشد.
بادشکن و مقوي قلب است
سنجد براي کساني که نرمي استخوان و پوکي استخوان دارند مفيد است. روش استفاده: پودر سنجد ۲ قسمت و پودر سوياي بوداده ۱ قسمت را با عسل مخلوط کرده روزي يک قاشق يا ۲ قاشق غذاخوري با يک ليوان شير ميل شود. اين صبحانه براي آقايان و خانمها بسيار مفيد مي‌باشد.
ميوه سنجد ضديرقان مي‌باشد.
سنجد پخته شده در روغن زيتون، درد مفاصل و خارش پوست را درمان مي‌ کند و براي رشد مو مفيد است.
کساني که تکرر ادرار دارند سنجد بخورند.
کساني که سکسکه مي‌کنند براي درمان آن ۵۰ دانه سنجد و يک ليوان شير بخورند.
مصرف سنجد درمان‌گر ورم کيسه صفراست.
سنجد باعث قوي شدن ساق‌ها مي‌گردد به کودکان خود روزي ۲۰ تا ۵۰ دانه بدهيد.
سنجد عامل بيماري جذام را از بين مي‌برد.
سنجد تب بر است.
سنجد کليه‌ها را گرم مي‌کند و معده را تميز مي‌کند.
سنجد براي سلامتي دستگاه گوارش افراد بسيار مناسب است و افرادي که رژيم‌هاي لاغري دارند، مي‌توانند سنجد را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
سنجد ضد بلغم است.
سنجد استخوان را محکم و دستگاه گوارش را تقويت مي‌کند
همچنين سرشار از فيبر است و گرسنگي را کاهش مي‌دهد و خاصيت سيرکنندگي بالايي دارد.
سنجد يکي از بهترين منابع غذايي گياهي محسوب مي‌شود.
سنجد منبع غني از کلسيم است و براي افرادي که دچار پوکي استخوان هستند، بسيار مفيد است و استخوان‌هاي افراد را محکم مي‌کند.
سنجد براي سلامتي دستگاه گوارش افراد بسيار مناسب است و افرادي که رژيم‌هاي لاغري دارند، مي‌توانند سنجد را در برنامه غذايي خود قرار دهند.
سنجد داراي ترکيباتي مانند فيتکميکال‌ها است که آنتي‌اکسيدان خوبي است.
سردردهايي که علامت مشخصي ندارند از سنجد استفاده شود.

خواص گل، برگ و پوست درخت سنجد:

برگ درخت سنجد به صورت ضماد باعث مي‌شود که دمل زود سر باز کند.
عصاره سنجد به درمان آرتروز و التهاب مفاصل کمک مي کند. نتايج يک مطالعه نشان داد که براي کاهش و بهبود درد ناشي از آرتروز، عصاره گياه سنجد موثرتر از داروي مسکن استامينوفن عمل مي کند.
از ريشه آن در صنعت عطرسازي استفاده مي ‌شود.
از گل آن براي التيام زخم‌ استفاده مي ‌شود.
جوشانده برگ سنجد، بهترين دارو براي اسهال کودکان است.
پودر هسته ي سنجد در درمان التهاب ‌هاي حاد و مزمن کاربرد دارد
برگ درخت سنجد را در روغن زيتون بجوشانيد (ابتدا به مدت ۲۴ ساعت برگ را در روغن زيتون نگاه داريد سپس با حرارت ملايم بجوشانيد تا له شود اگر محتوي را در يک شيشه سر بسته بگذاريد و در آب جوش بيندازيد تا بجوشد و له شود خاصيت آن بيشتر است) اين روغن براي ورم مفاصل و اعضاي بي‌حس مفيد است. همچنين اگر اين روغن را بر سر بمالند باعث بلندي مو مي‌شود.
جوشانده پوست سنجد اگر مزمزه شود ريشه دندان را محکم مي‌کند و از خونريزي جلوگيري مي‌کند بدين صورت که پوست سنجد را بجوشانيد و صاف کنيد سپس آن را مزمزه کنيد.
بوئيدن گل سنجد براي اشخاص فلج و کساني که لقوه دارند مفيد است. البته دختران جوان از بوئيدن آن خودداري کنند چون باعث ازدياد شهوت در خانمها مي‌گردد.

منبع: www.zamannews.ir

بهترين زمان مصرف:

بهتر است سنجد را به عنوان ميان وعده استفاده کرد،

مضرات سنجد:

سنجد براي اشخاصي که يبوست دارند مضر است.