اسفناج و خواص آن

اسفناج و خواص آن

اسفناج، گیاهی است که به خاطر مواد معدنی بسیار زیاد، باید حتماً در رژیم غذایی گنجانده شود. این سبزی، دارای اسید آلفا-لیوپیک و لوتئین است. این دو ترکیب از پیری زودرس پوست جلوگیری کرده و دارای خواص ضد سوختگی و قرمزی پوست است.

اسفناج سرشار از آهن، ویتامین ها و مواد معدنی است که به ندرت در غذاهای دیگر یافت می‌شوند.

وقتی بچه بودید مادرتان به شما می‌گفت اسفناج بخور، اکنون متوجه می‌شوید که وی درست می‌گفت.

اسفناج دو برابر دیگر سبزیجات دارای فیبر است. اگر میخواهید با خوردن سالاد خود را سیر کنید سراغ انواع مختلف سالاد بروید.

اسفناج از نظر علم تغذیه سرشار از آهن و ویتامین ها و مواد معدنی است که به ندرت در غذاهای دیگر پیدا می شود.

اسفناج مانند دیگر برگ‌های سبز تیره منبع خوبی از بتاکاروتن و آنتی اکسیدان قوی ضد بیماری سرطان است و خطر پیشرفت آب مروارید را کاهش می دهد.

با مصرف این سبزی می‌توان از ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان پیشگیری کرد.

این سبزی به خاطر برگ‌های تیره اش دارای چندین فایتوکمیکال مهم از جمله لیپوئیک است که به بازسازی آنتی اکسیدان ویتامین E و C می پردازد و به خاطر نقش مهمش در تولید انرژی می‌تواند عاملی موثر برای تنظیم قند خون باشد.

اگرچه اسفناج منبع غنی از کلسیم است ولی اکثر آن قابل استفاده نیست چرا که اسید اگزالیک موجود در اسفناج مانع از جذب کلسیم می شود در عوض پتاسیم فراوان در اسفناج برای سلامتی قلب مفید است.

اسفناج ها دو نوعند:

1- با برگ‌های فر

2- با برگ‌های صاف

نوع صاف آن طرف‌دار بیشتری دارد چرا که شستن گل و کثیفی از روی برگ‌های فر سخت تر است و به وقت بیشتری نیاز دارد.

اسفناجی را انتخاب کنید که دارای برگ‌های ترد و تیره رنگ باشد و برگ‌های زرد و پژمرده را انتخاب نکنید.

برای انجماد اسفناج هم باید آنها را به صورت نشسته درون پلاستیک به صورت شل بسته‌بندی کنید چرا که اگر آنها را بشویید خیلی سریع خراب می شوند.

توصیه می شود بعد از پختن اسفناج به آن کمی آب لیمو اضافه نمایید تا امکان جذب آهن و آنتی اکسیدانهای موجود در آن را توسط بدن افزایش دهید.

اسفناج منبع تامین اسید فولیک مورد نیاز بدن

خواص دارویی :

برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران کمی سرد و تر است و برخی عقیده دارند که متعادل است یعنی نه سرد است و نه گرم .

▪ برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B۳ ، C و آهن و پتاسیم می باشد .

▪ بدن را قلیایی می کند .

▪ خنک کننده است و برای پائین آوردن تب مفید است .

▪ ورم روده کوچک را رفع می کند .

▪ برای ورم ریه مفید است .

▪ ملین است و یبوست را برطرف می کند .

▪ برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است .

▪ خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است .

▪ برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است .

▪ بهترین دارو برای کسانی است که مبتلا به کم خونی هستند .

▪ اسفناج روده بزرگ را تمیز می کند .

▪ ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد .

▪ اسفناح سبزی مفید برای تقویت اعصاب است .

▪ اسفناج برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است .

▪ رماتیسم و نقرس را درمان می کند .

▪ برای زیاد کردن شیر در مادران شیر ده موثر است .

▪ تخم اسفناج ملین و خنک کننده است .

▪ تخم اسفناج برای برطرف کردن ورم کبد و یرقان مفید است .

▪ اسفناج تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش می دهد .

▪ اسفناج را در سالاد خود بریزید و میل کنید .

▪ اسفناج کلسترول خون را پائین می آورد .

▪ آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی که ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است مفید می باشد .

▪ تحقیقات دانشمندان نشان داده است که اسفناج در پیشگیری سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات ،‌حنجره و رحم موثر است .

● مضرات :

اسفناج برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای کلیه و مثانه مناسب نیست ضمنا آنهائیکه سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل میل نمایند .

منبع: newmatlab.persianblog.ir