به میوه پاییزی و خواص آن

به میوه پاییزی و خواص آن

“به” غم غمناک را می‎برد، چنان که دست، عرق پیشانی را می‎برد.
جمله بالا سخن یکی از بزرگان ما در مورد این میوه می‎باشد. وقتی فواید_به را می‎شماریم به حقیقت این جمله پی می‎برید. به از خانواده سیب و گلابی می‎باشد، همه قسمت‎های آن قابل استفاده و مفید است. به شیرین طبع گرم و تر و به ترش طبع گرم و خشک دارد. عسل مصلح آن است، یعنی به را باید همراه عسل بخورید تا هم شاهد اثرات مفیدش باشید، هم عوارضی برای بدن نداشته باشد.

“به” میوه بارداری

• یکی از علت‎های ویار و تهوع_دوران_بارداری مربوط به عملکرد دریچه تحتانی مری یا معده می‎باشد. عادت ماهیانه در دوران بارداری قطع می‎شود و در نتیجه برخی اخلاط کثیف که در عادت ماهیانه از بدن دفع می‎شدند، در بدن باقی مانده و تجمع می‎کنند. این موضوع باعث تحریک دریچه تحتانی مری یا معده می‎شود و این دریچه به خوبی کار نمی‎کند و موجب بروز ناراحتی گوارشی و تهوع می‎شود. در گذشته به زنان باردار توصیه می‎شد برای زیباتر شدن فرزندشان روزانه یک عدد میوه به مصرف کنند، در حالی‎که این میوه باعث تقویت دریچه تحتانی مری می‎شود و دستگاه گوارش بهتر کار می‎کند.
• برخی خانم‎ها در دوران بارداری ویار به خوردن خاک پیدا می‎کنند. این میوه به رفع این حالت کمک می‎کند.
• این میوه شادی‎آور و از بین برنده غم است، در نتیجه به کاهش افسردگی_در_دوران_بارداری و پس از زایمان کمک خواهد کرد.
• “به” موجب وزن‎گیری بهتر و تقویت قلب و معده جنین می‎شود.
• این میوه پرفایده در جلوگیری از خونریزی‎های غیرطبیعی رحم و در نتیجه برای جلوگیری از سقط جنین تاثیر فوق‎العاده زیادی دارد.

فواید بیشمار خوردن “به”

• تقویت کننده دستگاه گوارش و قلب.
• موجب بند آمدن خونریزی می‎شود، خصوصا خونریزی‎های رحمی.
• ادرارآور است.
• در درمان اسهال خونی و اسهال‎های ساده بسیار موثر است.
• مصرف آب به بعد از غذا حالت تهوع را از بین می‎برد.
• از بین برنده بوی دهان وبرای تقویت و سفت کردن بافت لثه و التیام زخمهای دهانی، مضمضه کردن مکرّر با آب به یا دمنوش آن بسیار سودمند است.
• به دلیل بالا بودن فیبر زیاد آن به کاهش وزن کمک می‎کند.
• تحریک کننده اشتها
• اثرات مثبت بر فکر و ذهن ما گذاشته و موجبات خوشحالی را فراهم می‎کند.
• آب به سردرد را از بین می‎برد و موجب رفع تشنگی می‎شود.
• به پایین آوردن کلسترول و فشار خون کمک می‎کند.
•خوردن میوه به یا دمنوش و ربّ آن با شکم خالی موجب یبوست می شود. اگر «به» یا فرآورده های آن با فاصله کمی بعد از غذا مصرف شوند یبوست آور نخواهند شد، مگر آنکه غذا هم بسیار خشک باشد.

دانه به یا به دانه

درون “به” دانه‎هایی به رنگ قهوه‎ای تیره وجود دارد. حدود 20 تا 22 درصد وزن این دانه‎ها را لعاب روی آن تشکیل می‎دهد.
• برای درمان التهابات گلو و رفع سرفه موثر است.
• با قراردادن لعاب به_دانه روی زخم‎ها و سوختگی‎ها باعث بهبودی سریع آنها می‎شود.
• خشکی زبان و دهان را برطرف می‎کند.
• با مالیدن لعاب به دانه روی پوست آفتاب زدگی را درمان کنید.
• در مصارف صنعتی نیز کاربرد دارد: از لعاب این دانه در محصولات آرایشی و مجعد کردن موها استفاده می‎شود. یکی از مصارف دیگر آن آهار دادن پارچه‎های گران قیمت می‎باشد.

گل و شکوفه به

حدود 30 گرم از گل آن را در آب جوش ریخته و اجازه دهید تا به مدت 5 دقیقه دم بکشد. این دم‎نوش به همراه کمی بهارنارنج برای داشتن خوابی آرام بسیار مفید است. همچنین سرفه کودکان را برطرف می‎کند و مقوی معده و برطرف کننده سردرد است.

برگ و شاخه‎های به

دم‎نوش برگ این میوه هم به شیوه گل آن درست می‎شود .این دم‎نوش ورم چشم را مداوا می‎کند. زخم‎ها را نیز با جوشانده برگ به بشویید.
شما می‎توانید به را خشک کنید و دم‎نوش‎های خوشمزه‎ای از آن درست کنید. ضمن اینکه از خشک کرده‎های آن می‎توانید برای خوشبو کردن اتاقتان نیز استفاده کنید.
در پایان برای اینکه خستگی از چشمانتان دور شود، می‎توانید تکه‎هایی از به تازه را روی پلک‎های خود قرار دهید و استراحت کنید.

منبع: faratebco.ir