خواص تغذیه‌ای تخمه هندوانه

خواص تغذیه‌ای تخمه هندوانه

خواص تغذیه‌ای تخمه هندوانه

گوشت آب‌دار و به رنگ قرمز روشن هندوانه آنقدر جلب توجه می‌کند که تخمه‌های آن نادیده گرفته می‌شوند. تخمه‌ی هندوانه‌ی بوداده به اثبات رسیده است که می‌تواند میان وعده‌ و یا تنقلات سالمی برای کودکان و بزرگسالان باشد. در این مقاله حقایق تغذیه‌ای تخمه‌ی هندوانه و فوائد آن در سلامت را مورد بحث قرار خواهیم داد.
هندوانه پرطرفتدارترین میوه به خصوص در تابستان می‌باشد. این میوه به جهت داشتن خواص رفع تشنگی شناخته شده است. قاچ‌هایی از هندوانه و آب آن چشم و همچنین روح شما را آرام می‌سازد. هیچ کس نمی‌تواند در مقابل وسوسه‌ی خوردن قاچ‌هایی از هندوانه در یک بعدازظهر گرم آفتابی مقاومت کند. اگرچه اکثر مردم هندوانه را دوست دارند، تعداد کمی از آنها از حقایق تغذیه‌ای تخمه‌ی هندوانه اطلاع دارند. معمولاً تخمه‌های آن به بیرون ریخته شده و گوشت آن خورده می‌شود.

تخمه‌ی هندوانه

مغز تخمه‌ی خشک شده‌ی هندوانه می‌تواند در سالاد و سوپ مورد استفاده قرار گیرد. از آنها می‌توان جهت تزئین پنکیک و دسر استفاده کرد. شما می‌توانید آن را به عنوان میان وعده نوش جان کنید. تخمه‌های آن سرشار از مواد مغذی بوده و می‌توانند به طرق مختلف به بهبود سلامت کمک کنند. این تخمه‌ها سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌باشند. آنها می‌توانند سطوح انرژی شما را افزایش دهند. تخمه‌ی هندوانه‌ی بوداده عموماً در کشورهای آسیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع هندوانه‌ی بدون دانه در بازار موجود می‌باشند اما اکثر هندوانه‌ها دارای تخمه یا دانه‌هایی بوده که می‌توانند سیاه، قهوه‌ای، زرد کم رنگ، سفید و یا حتی سبز باشند. نه تنها تخمه‌، بلکه پوست هندوانه نیز دارای مواد مغذی است. تخمه‌ی بوداده‌ی آسیاب و پودر شده به منظور تهیه‌ی نان و برشتوک یا کورن فلکس استفاده می‌شود.

اطلاعات تغذیه‌ای تخمه‌ی هندوانه

حقایق تغذیه‌ای هندوانه و تخمه‌های آن با یکدیگر تفاوت می‌کنند. گوشت هندوانه دارای کالری پایینی است در حالی که تخمه‌های آن از کالری بالایی برخوردارند. چای دانه‌ی هندوانه جهت درمان سنگ کلیه عالی عمل می‌کند. این چای به حل کردن طبیعی سنگ‌های کلیه کمک می‌کند.

طبق پایگاه اطلاعات غذایی وزارت کشاورزی ایالات متحده، 100 گرم مغز تخمه‌ی خشک شده‌ی هندوانه حاوی:

• کالری: 557 کیلوکالری
• پروتئین: 33ر28 گرم
• چربی کل: 37ر47 گرم
• چربی اشباع شده: 779ر9 گرم
• چربی اشباع نشده‌ی مونو (با یک پیوند دوگانه): 407ر7 گرم
• چربی اشباع نشده‌ی پلی (با چند پیوند دوگانه):094ر28 گرم
• کلسیم: 54 میلی‌گرم
• آهن: 28ر7 میلی‌گرم
• منیزیم: 515 میلی‌گرم
• فسفر: 755 میلی‌گرم
• پتاسیم: 648 میلی‌گرم
• سدیم: 99 میلی‌گرم
• روی: 24ر10 میلی‌گرم
• مس: 686ر0 میلی‌گرم
• منگنز:614ر1 میلی‌گرم
• کربوهیدرات: 31ر15 گرم
• تیامین: 190ر0 میلی‌گرم
• ریبوفلاوین: 145ر0 میلی‌گرم
• نیاسین: 550ر3 میلی‌گرم
• اسید پانتوتنیک: 346ر0 میلی‌گرم
• ویتامین B6: 089ر0 میلی‌گرم
• فولات: 58 میکروگرم
• آب: 05ر5 گرم
• کلسترول: 0ر0 میلی‌گرم

فوائد تخمه‌ی هندوانه در سلامت

بلعیدن تخمه‌ی هندوانه در حین خوردن هندوانه کمکی به برخورداری از فوائد تخمه‌های آن در سلامت نمی‌کند. در صورتی که این تخمه‌ها پیش از بلع، جویده و یا شکسته نشوند، مواد مغذی آنها جذب نمی‌شوند. فوائد تغذیه‌ای تخمه‌ی هندوانه به محتوای ویتامین‌ها و مواد معدنی آن نسبت داده می‌شود. اطلاعات بالا نشان می‌دهد که این تخمه‌ها سرشار از آهن، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس، و منگنز می‌باشند. کلسیم و فسفر به تقویت دندان و استخوان کمک می‌کنند. آهن و مس به بهبود کیفیت خون شما کمک کرده که به نوبه‌ی خود عملکردهای اندام‌های بدن بهبود می‌یابند. برخی از این مود معدنی دارای خواص آنتی اکسیدانی بوده که به از بین بردن اثرات رادیکال‌های آزاد در بدن کمک می‌کنند. آنها به پیشگیری از بیماری‌های مختلفی، حتی سرطان کمک می‌کنند. پتاسیم، روی، منیزیم و غیره سلامت قلب را افزایش می‌دهند. جریان بهبود یافته‌ی خون به بالا بردن عملکرد مغز کمک می‌کند. این دانه‌ها سرشار از ویتامین‌های گروه B بوده که همچنین به تسهیل عملکرد سیستم عصبی کمک می‌نمایند. ویتامین‌های B سوخت و ساز کربوهیدرات و چرخه‌ی پروتئین را تسهیل می‌سازند. آنها در نتیجه، به افزایش سطوح انرژی شما کمک می‌کنند. فولات باروری را بالا برده و به جلوگیری از نقص‌های ساختاری در نوزادان کمک می‌کند. این تخمه‌ها به پایین آوردن سطوح کلسترول خون کمک می‌کنند. آنها نقش مهمی در کاهش سطوح بالای فشار خون ایفاء می‌کنند. ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در این تخمه‌ها می‌توانند نرمی و درخشندگی پوست را فراهم سازند.
اگرچه بیشتر مردم از فوائد هندوانه در سلامت آگاهی دارند، اما تعداد بسیار کمی در خصوص ارزش غذایی تخمه‌ی هندوانه می‌دانند. از آنجا که این تخمه‌ها سرشار از کالری و چربی می‌باشند، بایستی در حد اعتدال مصرف شوند. مصرف بیش از حد این تخمه‌ها می‌تواند منجر به افزایش وزن و بیماری‌های قلبی گردد.

منبع: راسخون