خواص کنجد

خواص کنجد

خواص كنجد

کنجد گياهي است يک ساله با ارتفاع حدود يک متر که قسمت انتهايي ساقه آن پوشيده از کرک است.

برگهاي آن بيضي، باريک و نوک تيز است.

گلهاي آن به رنگ سفيد يا قرمز، به طور تک تک در کناره برگهاي قسمت انتهايي ساقه ظاهر مي شوند.

خواص مفيد کنجد براي سلامتي بدن

ازنظر طب قديم ايران، کنجد گرم است.

کنجد بسيار مغذي است و در اکثر کشورهاي فقير به عنوان جانشين گوشت بکار مي رود.

خواص مفيد کنجد به شرح زير است:

1- براي چاق شدن و تقويت نيروي جنسي موثر است.

2- براي رفع قولنج کنجد را آسياب کرده و با سرکه مخلوط کنيد و به مقدار نصف وزن کنجد، مغز بادام پوست کنده را به آن اضافه کنيد.

سپس آنها را پودر کنيد و هر روز به مقدار يک قاشق سوپ خوري از آن بخوريد.

3- کنجد گرفتگي صدا را از بين مي برد.

4- نرم کننده معده و روده است.

5- کره کنجد که در کانادا بنام تاهيتي معروف است و شبيه ارده است، غذاي خوبي براي رشد بچه هاست.

6- برگ کنجد را اگر به سر بماليد، باعث رشد و سياهي موي سر مي شود.

7- ارده نرم کننده معده و روده هاست.

8- کنجد فشار خون بالا را کاهش مي دهد.

9- کنجد ضد رماتيسم است.

10- براي رفع ناراحتي کيسه صفرا مفيد است.

11- دم کرده برگ کنجد، اسهال خوني را برطرف مي کند.

12- روغن کنجد براي رفع تنگي نفس، سرفه خشک و زخم ريه مفيد است.

13- روغن کنجد سوزش ادرار را رفع مي کند.

14- از روغن کنجد به جاي روغن زيتون در سالاد استفاده کنيد.

15- کنجد با تمام فوايدي که دارد براي معده ضعيف مناسب نيست، زيرا هضم آن سنگين است.

اين گونه اشخاص بايد آن را با عسل و سرکه بخورند.

نکاتي جالب از کنجد:

مخلوط کردن برگ کنجد با حنا جهت مشکي کردن مو نيز نتايج نيکو دارد و نيز جوشانده برگ آن براي دراز شدن و مشکي شدن مو نافع است.

روغن کنجد براي جلاي مو بسيار مفيد و بهترين روغنهاست. روستايياني که هنوز روغن کنجد مي خورند عمر زيادتري مي کنند و تا 80 سالگي تقريبا جوان هستند. براي اولين بار چند دانشمند فرانسوي در ترکيه به خواص معجزه آساي اين گياه پي برده و مصرف آن را در اروپا معمول کردند و امروز غذاهاي اختصاصي از آن مي سازند و مي فروشند و اکنون ترکيبي از آن به نام تامينا معروف است ودر فرانسه معمول است. تامينا لغتي است ترکي به معني کنجد و ترکيبي از آن است.

يک دانشمند آمريکايي که درهند به خواص معجزه آساي اين گياه پي برده بود يک سلسله امتحانات علمي را درباره آن شروع کرد و به اين موضوع پي برد که اين گياه داراي مواد سفيده اي و چربي است و از همه مهمتر اينکه مواد سفيده اي اين گياه به طور خام نيز قابل هضم است و داراي پانزده نوع مواد سفيده اي است و براي کساني که نمي خواهند گوشت بخورند خوردن آن تقريبا واجب است و مي توان آن را گوشت گياهي ناميد. لسيتين اين گياه حتي از باقلاي هندي بيشتر است.

لسيتين چربي فسفر داري است که وجود آن براي نسوج و اعصاب نهايت لزوم را دارد و مغز و غدد انسان احتياج زيادي به آن دارد. تقويت قوه حافظه بشر احتياج زيادي به اين ماده دارد و بخشي از مغز از لسيتين ساخته شده است و مغز انسان بيش از ساير حيوانات ازاين ماده دارد و سر موفقيت بشر و پيشرفت آن در عالم تمدن مرهون همين لسيتين است که در گوشت و زرده تخم مرغ و گياههايي مانند: باقلاي چيني، ماش، قره ماش، خرفه و کنجد وجود دارد.

در امتحانات تشريحي ثابت شده که بيماران فکري در اعصابشان مقدار لسيتين پايين آمده است و در نتيجه خوردن اکسير لسيتين يه سرعت معالجه مي شوند، کليميها کنجد زياد مي خورند و زياد زيرک هستند. کنجد معدن مواد معدني قابل جذب است و داراي منيزيم، کلسيم، آهن، سيليس، آلومينيوم، کورم، مس، نيکل، سديم و چندين فلز و شبه فلز ديگر است. اثر کنجد بيشتر در اثر داشتن ويتامينهاي زياد آنست مخصوصا ويتامينهاي ب و ويتامينهاي ف که فراوان دارد.