طراحی داخلی از دید روانشناسی

طراحی داخلی از دید روانشناسی

طراحی داخلی

رنگ ها اولین مشخصه هر پدیده محسوب می شوند. چه این پدیده یک کالا یا محصول باشد و چه یک مکان برای زندگی، تماشا و سرگرمی و یا محل کار باشد. به هر حال آنچه مسلم است انعکاسی که رنگ وسایل، دیوارها، کف و سقف بر کل فضا حاکم می کند تاثیرات غیرقابل انکاری بر ساکنین دارد.
چند سالی است که دکوراسیون و طراحی داخلی جای خود را در کنار معماری باز کرده است. در این میان نحوه چیدمان وسایل، طراحی فضا، استفاده از رنگ و نور و …. دست به دست هم داده و انواع طراح ها را در اختیار افراد و علاقمندان به هنر و زیبایی قرار داده است. اما در این میان نمی توان از تاثیراتی که طراحی داخلی بر روحیات و عواطف افراد بر جای می گذارد و متقابلا تاثیرات روحیات افراد بر دکوراسیون غافل شد.

• تاثیر عواطف انسانی بر تعیین نحوه طراحی داخلی

طراحی داخلی و دکوراسیون یک پدیده ساخته دست انسان است و به عنوان یک پروژه از آن یاد می شود و نه یک فرآیند که خود به خود و بصورت اتوماتیک صورت می گیرد. پس نقش اصلی برای طراحی را افراد ایفا می کنند و از آنجا که دکوراسیون و طراحی داخلی به اشکال مختلف انجام می شود و یک امر سلیقه ای است، می توان با قطع یقین گفت دکوراسیون و طراحی داخلی یک پروژه متاثر از عواطف انسانی است. برای مثال ساکنین یک خانه تعیین کننده رنگ وسایل، دیوار، کف و سقف هستند. اما اگر عمیقا به این موضوع نگاه کنیم، می بینیم که انتخاب رنگ از احساسات افراد سرچشمه می گیرد.
برای روشن شدن این مبحث می توان به سوال دیگری اکتفا کرد؛ اگر افراد به طبیعت و جلوه های آن علاقه زیادی داشته باشند مطمئنا نسبت به رنگ های سبز واکنش دیگری نشان می دهند. همینطور در نورپردازی نیز طور دیگری عمل می کنند. علاقه به طبیعت افراد را برای استفاده از نور طبیعی راغب تر می کند. ساختن پنجره های آفتابگیر متعدد، استفاده از پرده های رنگ روشن و … همگی خبر از یک حس درونی می دهد. بنابراین با قطع یقین می توان از تاثیر احساسات و عواطف انسانی و به طور کلی روانشناسی بر طراحی داخلی سخن گفت.


• طراحی داخلی و تاثیر آن بر روانشناسی

1- رنگ
2- چیدمان
3- نورپردازی

منبع:فضانما