طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر گیلانی

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر گیلانی

سبزی پلو با ماهی شکم پر جزء غذاهای مجلسی بسیار لذیذ و پرطرفدار در شمال کشور است. همچنین مردم گیلان در شب چهارشنبه سوری و شب عید این غذای بسیار لذیذ را سرو میکنند.

زمان تهیه: ۲ ساعت

مواد اولیه :برای ۳ نفر

ماهی سفید ………………………………………………………….یک عدد متوسط
سیر……………………………………………………………………۱تا۲حبه
رب انار ترش …………………………………………………………..۳قاشق غذاخوری
برنج ………………………………………………………………….. ۳ پیمانه
گردوی آسیاب شده…………………………………………………..۳ قاشق غذاخوری
سبزی معطر ( گشنیز ، نعناع و چوچاق)برای داخل ماهی………… یک قاشق غذاخوری
سبزی پلویی ………………………………………………………… ۳۰۰ گرم
نمک ، فلفل و زردچوبه ……………………………………………….. به میزان لازم
روغن …………………………………………………………………. یک قاشق غذاخوری
زعفران ………………………………………………………………… برای تزیین برنج

طرز تهیه سبزی پلو:

سبزی پلو نیاز به توضیح خاصی ندارد و فکر میکنم همه با طرز تهیه آن آشنایی دارند.

برنج را ۳۰ دقیقه قبل از پخت در مقداری اب و نمک خیس دهید

برنج را زمانی ابکشی کنید که وقتی دانه برنج را میان دو انگشت میفشارید اطراف ان نرم و مغز ان کمی خام باشد ).

سبزی ها را تمیز کنید و بشویید سپس با استفاده از خرد کن و یا با چاقو سبزی ها را ریز خرد کنید.

داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید ، سبزی های خرد شده را داخل روغن بریزید و چند دقیقه تفت دهید تا سبزی ها کمی تفت بخورند و نیازی به تغییر رنگ نمیباشد

برنج را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد

بهتر است سبزی ها و اندکی زردچوبه را قبل از آبکش کردن برنج به آن اضافه کنید .

با این روش سبزی ها کاملا در برنج پخش شده و گلوله نمیشوند.

اضافه کردن اندکی زردچوبه به سبزی پلو باعث خوش طعم تر شدن و خوشرنگ تر شدن آن میشود.

طرز تهیه ماهی شکم پر :

ابتدا ماهی سفید تازه را تمیز کنید و کاملاً شستشو دهید و خشک کنید و شکم آن را برشی طولی دهید و با دقت تمام محتویات شکمش را خالی کنید

حال داخل شکم را کاملا بشویید و کنار بگذارید.
گردوها را آسیاب کنید.
سبزی معطر را خرد کرده و به گردو اضافه کرده و آسیاب کنید تا به خوبی با گردو مخلوط شوند.
سیر را نیز با رنده ریز رنده کنید و یا ریز کنید و به همراه سبزی به مواد اضافه کنید .
مواد را از دستگاه خارج کنید و رب انار، نمک و فلفل را هم به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
مواد را داخل شکم ماهی ریخته و لبه های شکم ماهی را بدوزید تا مواد بیرون نریزند.
حالا دو روش برای طبخ ماهی دارید:

mahi2

روش اول: طبخ ماهی در فر

کف یک ظرف مناسب را چرب کرده و ماهی را داخل ظرف قرار دهید و روی ماهی را نیز چرب کنید و در فر قرار داده و با حرارت ۱۷۰ درجه سانتی گراد در طبقه وسط فر قرار دهید تا طلایی شود.

روش دوم: بخارپز

در یک ماهیتابه یک قاشق روغن ریخته و کاملا پخش کنید و ماهی را به ماهیتابه منتقل کرده و نصف استکان آب به آن اضافه کرده و بخار پز کنید.

نکات مهم برای طبخ ماهی:

اگر رب انار ترش در دسترس نیست میتوانید از آلوچه بهداشتی استفاده کنید.
در صورت تمایل میتوانید شکم ماهی را بدوزید
اگر روش بخار پز را انتخاب میکنید دقت کنید که حرارت را بسیار کم کرده و درب ماهیتابه را بگذارید تا ماهی آماده شود. میتوانید بعد از آماده شدن یک طرف ماهی آنرا برگردانید تا طرف دیگر آن نیز آماده شود .
اگر از ماهی منجمد استفاده میکنید نیازی به اضافه کردن آن نیست.
ماهی نباید اصلا آب داشته باشد وقتی ماهی کاملا بخار پز شد درب ماهیتابه را برداشته و اجازه دهید تا آب آن خشک شود.
میتوانید از ظرف مخصوص شمالی ( گمج) برای این کار استفاده کنید.
میزان موادی که در بالا گفته شده است متناسب با اندازه ماهی تغییر می‌کند.
داخل شکم ماهی را خیلی پر نکنید چون دوخته نمی‌شود.
اگر چوچاق در دسترس ندارید میتوانید آنرا حذف کنید.

نوش جان