غذای بیماران دیابتی

غذای بیماران دیابتی

توصیه های تغذیه ی بیماران دیابتی در راستای همان توصیه هایی است که برای افراد عادی انجام می شود . به این بیماران توصیه می شود که :
۱- تنوع در تغذیه را رعایت کنند .
۲- سهم بیشتری به غلات ، انواع نانها و سایر محصولات کشاورزی مانند میوه جات و سبزیجات اختصاص دهند .
۳- از محصولات لبنی کم چربی ، گوشت کم چربی و سایر مواد غذایی بدون چربی و یا کم چربی استفاده نمایند .
۴- وزن خود را به یک حالت تعادل رسانده و آن را حفظ کنند .
۵- از زیاده روی در مصرف موادی از قبیل الکل ،نمک و کافئین خودداری کنند .

گلوسید های مواد قندی مورد نیاز :

۱- گلوسید های مورد نظر شامل غلات ،انواع نان ،دیگر محصولات کشاورزی (سبزیجات و میوه جات ) ، بقولات (نخود و لوبیا ) ، لبنیات و مواد قندی افزودنی است .
۲- در برنامه ریزی تغذیه ای ، باید مقدار و منبع استفاده از مواد گلوسیدی را مورد توجه قرار داد .
۳- مصرف زیاد خوراکی هایی با ارزش غذایی کم ، نظیر سبزیجات ،جو ، ماکارونی و گندم کامل می تواند به بهبود و کنترل دیابت کمک کند.

مصرف مواد قندی عموما ممنوع نیست

۱- مواد قندی طبیعی (قند میوه ها ، سبزیجات و لبنیات ) و قند های افزودنی ، بخشی از مواد مصرفی سالم می باشند و جزئی از گلوسیدهای مصرفی را تشکیل می دهند .
۲- قند های افزودنی ، نظیر شکر سفید ، شکر قهوه ای ، عسل ، قند میوه ، شیره ی ذرت و ساکاروز می توانند ۱۰ درصد از نیاز انرژی بیشتر افراد دیابتی را بدون داشتن اثرات منفی در قند و چربی خون تامین کنند .

فواید فیبرها

۱- موادی که در کنترل قند خون سهم بیشتری دارند ، فیبرهای موجود در جو دو سر ، جو معمولی ، حبوبات ، پکتین (مواد اصلی میوه جات ) و دانه های لعاب دار نظیر بارهنگ می باشند .
۲- تا جایی که امکان دارد از پوست کندن میوه جات و سبزیجات خودداری کنید .
۳- انواع سیب ، انواع انگور ، گوجه فرنگی ، هویچ و به از منابع اصلی پکتین هستند .

منبع: www.golsamin.ir