فواید شنبلیله

فواید شنبلیله

شنبلیله سبزی اصلی قورمه سبزی ، غذای مطبوع ایرانی است . این گیاه در نواحی مختلف ایران ، مصرف هند و الجزیره ، ایتالیا و اسپانیا می روید . شنبلیله دارای مواد چرب و مواد نشاسته ای ، مواد ازته ، مواد فسفره و مادهای بنام گونل لین می باشد .

خواص داروئی:

یکی از دانشمندان با تحقیقات زیادی که روی شنبیلیه انجام دارد دریافت که شنبلیله در رفع سل استخوانی اطفال بسیار موثر است . شنبلیله در طی قرون گذشته در ایران برای بسیاری از بیماریها مصرف می شده است . برای این منظور حتی از دانه شنبلیله استفاده شده است و بیماریها سریعا بهبود پیدا می کند .

شنبلیله چون دارای مواد فسفره ،‌آهن ،‌ازته و یاستازهای مختلف می باشد تقویت کننده لوزالمعده نیز می باشد و بنابراین دستگاه هاضمه را بکار انداخته و لاغری های مفرط را از بین می برد .

شنبلیله بطور کلی شفادهنده بیماریهای روحی و جسمی است وحتی اثرات مفیدی در اشخاص مبتلا به مرض قند و سل ریوی و استخوانی دارد . در قدیم شنبلیله برای مداوای بیماری قند بکار می رفته است دانه شنبلیله با این همه خواص مفید دارای بوی ناپسند است بنابراین برای استفاده از آن دانه پودر شده آنرا با مواد معطر باید مخلوط نمود که بوی بد آن را تا اندازه ای برطرف کنند.

تاثیر شنبلیله بر کاهش قند خون

تحقیقات جدید نشان داده است که شنبلیله دارای نیاسین که ویتامین B_3 نیز نامیده می شود ، است . این ویتامین اثر گشاد کنندگی عروق دارد . میتوان گفت که شنبلیله داروی گوارشی تلخی است و می توان آن را در بیماری قند و به صورت موضعی در التهابات پوستی مصرف کرد .
دانه گیاه: دانه های شنبلیله که مهم ترین قسمت دارویی این گیاه است با باز کردن مجاری عروق خون، از بروز سکته قلبی جلوگیری می کند . این دانه ها همچنین به لحاظ دارا یودن برخی عناصر همچون آهن در درمان ضعف عمومی بدن و کم خونی بسیار مؤثر است . جوشانده دانه های این گیاه اگر به صورت غرغره مصرف شود ؛ در رفع ورم لوزه ها بسیار مفید و مؤثر است ، همچنین از جوشانده آن برای نرمی پوست ، رفع تحریکات جلدی و نیز برای افزایش میزان شیر در دوران شیردهی می توان استفاده کرد . نکته مهم دیگر آن است که دانه های شنبلیله ، دارای خاصیت اثربخش در کاهش قند خون است . از این دانه ها می توان هر روز یک قاشق مرباخوری استفاده کرد . همچنین می توان با استفاده از یک لیوان آب به مدت 5 دقیقه ، دانه ها را جوشاند و پس از صاف کردن ، آن را مصرف کرد . بنابراین این دانه برای درمان دیابت مفید است و به افراد دیابتی کمک می کند.

مضرات :

زیاده روی در مصرف شنبلیله موجب نازایی ، استفراغ ، تولید اخلاط ، سردرد ، ناراحتی بیضه ها و بدبو شدن ادرار و عرق می شود.
پیامبر اکرم (ص) : بر شما باد شنبلیله ، هرچند همسنگ طلا فروخته شود.
امام کاظم (ع) : برای درمان باد شابکه (بادی است که میان پوست و گوشت ، رخ می نماید یا مقصود ، بادی است همانند قولنج که در پشت و جاهای دیگر ، رخ می نماید و در نتیجه انسان نمی تواند حرکت کند ) و سردی ای که مفاصل را در بر می گیرد و بدان ها در می پیچد، یک مشت شنبلیله و یک مشت انجیر خشک بردارید و در آب خیس کنید و در ظرفی تمیز بپزید . سپس آن را از صافی بگذرانید و یک روز در میان ، آن را مصرف کنید.

منبع: www.akairan.com