مواد غذايي کاهش دهنده کلسترول

مواد غذايي کاهش دهنده کلسترول

بالا بودن کلسترول نتيجه ناسالم بودن شيوه زندگي، استرس داشتن و ورزش نکردن است. تا چندي پيش آغاز اين بيماري از اوايل ۴۰ سالگي بود، اما اکنون ميانگين سن بروز مشکلات قلبي و افزايش کلسترول به ۳۰ سالگي کاهش پيدا کرده است.
به نقل از سايت «MSN»، بيشتر مردم به سختي مي توانند براي مدت طولاني يک برنامه غذايي سالم اتخاذ کنند، از اين رو نياز به مصرف مواد غذايي کاهش دهنده کلسترول دارند. اين غذاها به سرعت تراکم کلسترول مضر در رگ ها را کاهش مي دهد.
بايد دانست که ميزان بالاي کلسترول منجر به افزايش فشارخون مي شود که تهديد کننده سلامت است. از اين رو کنترل اين بيماري اهميت زيادي دارد. در اين راستا بهترين راه استفاده از مواد غذايي کاهش دهنده کلسترول است.

جو: سرشار از فيبر قابل حل است و به سرعت کلسترول را کاهش مي دهد.
بادمجان: گياهي کم کالري اما سرشار از فيبر است. اين گياه جذب کلسترول خون را کاهش مي دهد.
ماهي چرب: يک راه موثر براي مقابله با کلسترول مضر، استفاده از مواد غذايي حاوي کلسترول مفيد است. بنابراين، ماهي آب سرد مانند سالمون و تن بخوريد تا کلسترول به طور طبيعي کاهش پيدا کند.

سيب: سيب حاوي ويتامين C و ترکيبي به نام پکتين است. پکتين، نوعي فيبر حل شدني است که به سرعت ميزان کلسترول مضر را کاهش مي دهد.
مغز ميوه: اسيدهاي چرب امگا ۳ در هر نوعي که باشد، در کاهش ميزان کلسترول مضر مفيد است. بادام و گردو، براي قلب مفيد است.
چاي: حاوي آنتي اکسيدان است. چاي سياه در عرض يک هفته وضعيت چربي خون را بهبود مي دهد.
پياز: کورسيتين ميزان رسوب کلسترول را در رگ ها کاهش مي دهد. علاوه بر آن خاصيت ضد التهابي پياز براي سلامت قلب مفيد است.
غلات سبوس دار: اين غلات سرشار از فيبر قابل حل است و براي افرادي که ميزان کلسترول مضر آن ها بالاست، مفيد است.
مرکبات: مانند پرتقال، ليمو، ميوه هاي توتي و… حاوي فيبر قابل حل به نام پکتين است که رگ ها را پاکسازي مي کند.
اسفناج: سرشار از فيبر غذايي و لوتئين است. اين ماده چربي جمع شده در رگ ها را از بين مي برد.
سويا: برخلاف فرآورده هاي لبني، سويا به طور طبيعي کلسترول را کاهش مي دهد. اگر ميزان کلسترول مضر خونتان بالاست، به جاي فرآورده هاي لبني از سويا استفاده کنيد.
سير: آليسين موجود در سير براي قلب مفيد است.
باميه: همانند بادمجان، سرشار از فيبر و کم کالري است.
شکلات: سرشار از آنتي اکسيدان است که کلسترول مفيد در خون را افزايش مي دهد.
لوبيا: تمامي سبزي ها سرشار از فيبر غذايي است و کلسترول را کاهش مي دهد، اما لوبيا داراي نشاسته زياد است بنابراين چاق کننده محسوب مي شود پس بهتر است لوبيا را بجوشانيد و آب لوبيا را مصرف نکنيد.
فلفل قرمز: شايد براي معده مفيد نباشد اما چربي انباشته شده در رگ ها را از بين مي برد.
مارگارين: اين ماده را مي توان جايگزين کره کرد. مارگارين حاوي استرولز گياهي است که ميزان کلسترول خون را کاهش مي دهد.

منبع: bookha.rzb.ir