موخوره و روش های درمان آن

موخوره و روش های درمان آن
خانم ها به دلیل داشتن موهای بلند با عارضه موخوره یا همان دوشاخه شدن انتهای مو آشنا هستند. در ادامه روشهای پیشگیری و درمان این آسیب را می خوانید.

همه انچه که باید در مورد موخوره بدانید را در نمناک بدانید.

در تعریف می توان گفت موخوره یا دوشاخه شدن انتهای مو، ناشی از آسیب فیزیکی (تروما یا حرارت) و یا آسیب شیمیایی به مو است و در خانمها شایعتر است. لایه محافظ مو در فیبرهای انتهایی مو از بین می رود، در نتیجه قسمت انتهایی مو چند شاخه و شکننده می شود.

 

دلایل بروز موخوره

این آسیب می تواند از سشوار زدن زیاد، برس زدن مکرر با برس زبر، رنگ کردن مکرر مو و دکلره کردن، شامپوهای اسیدی یا قلیایی، فر دائمی و… ناشی شود. موهای خشک بیشتر دچار این مشکل می شوند.
موخوره عمدتا در موهای سر دیده می شود، ولی در ابروها و نواحی دیگر بدن هم ممکن است آن را مشاهده کنیم. رنگ کردن ابروها از عواملی است که می تواند در این ناحیه ایجاد موخوره کند.
سایش دو قسمت پوست روی یکدیگر، مثل بازو به پوست تنه یا سایش پوست با پارچه و لباس و همچنین خشک کردن خشن بدن با حوله بعد از استحمام نیز ممکن است باعث بروز این عارضه شود.
حرارت و نور آفتاب هم می تواند شکنندگی و دو شاخه شدن موها را ایجاد کند. در جایی مثل شمال کشور، اگر یک مرد مدت زیادی زیر آفتاب باشد، ممکن است موهای بدنش دچار چنین وضعی بشود.
در بعضی موارد سوء تغذیه هم این حالت را ایجاد می کند که این مورد اخیر چندان شایع نیست.
موخوره در هر سنی ممکن است در موها ایجاد شود و بنا بر آسیبی که به ساقه مو وارد می آید، حتی در سنین کودکی هم امکان پیدایش موخوره وجود دارد.
با وجود تمام مضراتی که برای مواد شیمیایی و وسایلی که برای صاف کردن مو از آنها استفاده می شود، گفته شد، باز هم افراد به سراغ این موارد می روند.
به همین دلیل بهتر است حداقل از راهکارهایی استفاده شود که کمتر به مو آسیب برسد. مثلا بهتر است بین دفعات رنگ کردن مو، فاصله های چند ماهه بگذارید یا از تغییر رنگ های خیلی شدید پرهیز کنید.
از رنگ ها و تکنیک های استاندارد و صحیح استفاده کنید و برای این کار از افراد خبره که در زمینه رنگ کردن متبحر هستند، کمک بگیرید.
از اتوی مو تا جایی که ممکن است استفاده نکنید و برای شانه کردن موها از شانه های دندانه درشت بهره بگیرید.
برای نوک موهای درهم رفته خود از نرم کننده هایی استفاده کنید که مخصوص داخل حمام، بعد از استحمام یا بین دفعات حمام رفتن هستند.
سعی کنید این نرم کننده ها مناسب باشند و خیلی چرب و سنگین نباشند تا زمانی که لازم است و می خواهید، بتوانید به راحتی آنها را بشویید.
سشوار را روی درجه ملایم بگذارید و آن را خیلی نزدیک به موهای سر نگیرید.
اگر به مو آسیب شدید وارد شده، تا موی سالم جایگزین آن نشده است، از وارد کردن آسیب بیشتر پرهیز کنید و از روش هایی که تحریک کننده هستند، بهره نگیرید.

 

روشهای ساده درمان مو خوره:

می توانید یک لیوان شیرین بیان را در 3 لیوان آب جوشیده بریزید و بگذارید 10 دقیقه بجوشد و آرام آرام دم بکشد. بعد از این که محلول سرد شد، آن را صاف کنید و هر روز از این مایع به موی سرتان بمالید. پس از مدت کوتاهی موخوره شما درمان می شود. همچنین می توانید ریشه کنجد را در آب جوش خیس کنید و بگذارید 15 دقیقه به همین حالت بماند. سپس آن را به مدت 30 دقیقه در آب جوش، بجوشانید و در نهایت مایع صاف شده را به موهایتان بمالید.

اگر موهایتان را در آب جوشانده تخم پیاز قرار دهید هم می توانیدموخوره ها را درمان کنید. راه های دیگری هم برای درمان وجود دارند:

1. استفاده از جوشانده گل بابونه و گل ختمی به صورت ماهی یکبار، برای درمان موخوره مفید است.

2. در یک لگن آب، چند قطره آمونیاک بریزید و موهایتان را با آن بشویید.

3. به مقدار مساوی قهوه خام، نخود خام، روناس و زرده تخم مرغ را مخلوط کنید و به صورت خمیر در آورید و به موهایتان بمالید.

4. صبح ها موهایتان را بشویید و با روغن زیتون چرب کنید.

5. گل ریواس، شاه تره و سدر را به میزان مساوی در آب خیس کنید و پس از این که 24 ساعت ماند، مایع صاف شده آن را به سر بمالید.

6 . نیم کیلو آرد نخود خام را با 200 گرم برگ مورد و نیم کیلو حنا مخلوط کنید، سپس آن را به 5 قسمت تقسیم کنید و 5 شب پشت سر هم با زرده تخم مرغ به سر بمالید.

7. روغن بادام، بنفشه و کتیرا نیز برای درمان موخوره مفید است.

 

منبع: namnak