کامپوزیت

کامپوزیت

نمای کامپوزیت یکی از نماهای پرطرفدار است که زیبایی و مزایای خاص خود را داراست . ورق آلومینیوم کامپوزیت نما در سال 1969در آلمان ابداع گردید. استقبال و استفاده فراوان از نمای کامپوزیت نشان دهنده کیفیت مناسب وعدم وجود هر گونه محدودیت در طراحی و اجرای این محصول می باشد.
ورق کامپوزیت در حال حاضر در تمامی کشورهای دنیا علی الخصوص کشورمان ایران به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته است وجایگاه ویژه و کاربرد وسیعی را در نمای ساختمان پروژه های تجاری اداری برای خود یافته است.

نمای کامپوزیت در نگاه اول دارای مزایایی چون: قیمت مناسب(توجیه اقتصادی)، هنر و معماری مدرن، زیبایی منحصر به فرد آن ، سبک سازی و دوام آن نسبت به دیگر مصالح نما سازی ساختمان می باشد.

ویژگی های نمای کامپوزیت

1- مسطح ، سخت و صیقلی بودن.

2- شکل پذیری آسان(برش ، خم ، نورد و نصب سریع آن توسط ماشین آلات ساده و مخصوص انجام می شود)

3- مقاومت در برابر فشار و ضربه (هسته فشرده ورق به علت انعطاف پذیری بالا از هر گونه ترک خوردگی و شکست احتمالی در زمان کار جلوگیری می کند و در برابر ضربات معقول و حد مجاز مقاوم می باشد)

4- مقاوم در برابر عوامل جوی(ورق های کامپوزیت با رنگهای KYNAR 500 وHYNAR 5000 که نوعی پوشش رزینیPVDF (Fluorocarbon) می باشد به لحاظ پایداری در برابر اشعه UV آفتاب ، بارانهای اسیدی ، مواد شیمیایی و قلیایی ، خوردگی ، پوسیدگی و همچنین خاصیت ضد الکتریسیته (سا کن در سطح) آن جهت عدم جذب و نفوذ گرد و غبار ، دوده وسایر آلاینده های محیطی بر روی سطح ورق ، دارای مقاومت و ماندگاری بالا بوده و در مقابل سرما و گرمای شدید هرگز کیفیت رنگی خود را از دست نمی دهد)

5- عایق صوت و حرارت(ورق کامپوزیت نسبت به موادی مانند آهن، سنگ ، چوب معمولی و آلومینیوم در برابر هوا عایق می باشد و از تبادل گرما و سرما جلوگیری می کند. این اعمال توسط ترکیب خاص ورق ، فضای خالی و هوای محبوس میان ورق و دیوار انجام می شود)

6- مقاومت در برابر زلزله و حریق(به خاطر وزن سبک و اتصالات ، نما در مقابل زلزله ایمنی می یابد و هسته میانی آن بدلیل عدم اشتعال در مقابل حریق مقاومت می کند)

7- تنوع طرح و رنگ.

8- حالت ارتجاعی در مقابل فشار باد:بستگی به قطر ، سایز پنل ، زیر سازی و عوامل دیگر دارد.

9- جدا ناپذیری لایه ها:استفاده از چسبهای مخصوص (رزین) و روشهای شیمیایی ، حرارتی و فیزیکی (پرس)این امر را ممکن ساخته و عمر آنرا طولانی می سازد. اگر این عمل به خوبی انجام نشود ورق بعد از نصب تبله کرده و در نتیجه یک نما دفرمه ، مواج و بی ارزش ایجاد خواهد شد.

10- نگهداری ساده:سطح ورقهای معمولی در شهرهایی با آلودگی بالا پس از چند سال باید با آب و تمیز کننده های خنثی شسته شوند تا سطح ورق ها مانند روز اول بدرخشند.

11- سبکی وزن.

12- مقاومت در برابر خراش.

13- دوستدار محیط زیست.

14- امکان آب بندی کامل.

15- قابلیت تعویض پنل.

نصب نمای کامپوزیت:

نصب نمای کامپوزیت در حال حاضر به چهار روش اجرا می‌شود که تمامی این روش ها استاندارد نیستند در زیر تمامی این روش ها توضیح داده شده و معایب و مزایای هرکدام ذکر شده است :

  • ۱. روش نصب ثابت (Fixing)
  • ۲. روش نصب هنگ یا ریلی (Hanging)
  • ۳. روش نصب غیر استاندارد (H , L)
  • ۴. روش نصب ثابت جدید (New Fixing)

شرکت فنی و مهندسی طرح زیبا از بدو ورود نمای کامپوزیت در مسیر استفاده از آن قرار گرفت و برای اینکه کارفرمایان محترم بتوانند نسبت به توان مالی خود از این ورق کامپوزیت در ساخت ساز بهره کافی ببرند چند نوع از برندهای برتر نمای کامپوزیت را مورد استفاده قرار داده است.

منبع:www.tzs