کبد چرب و علائم آن

کبد چرب و علائم آن

کبد چرب

 

نقش ” کبد ” در بدن ما چیست؟

کبد یکی از بزرگ ترین و مهم‏ترین عضو داخلی بدن است. این عضو با وزن یک تا یک و نیم کیلوگرم قادر است 500 کار متفاوت حیات بخش را انجام دهد. پس بهتر است کبدتان را هیچ وقت دست کم نگیرید. زیرا از متابولیسم درشت مغذی‏ها یعنی قندها، چربی‏ها، پروتئین ها گرفت تا ذخیره سازی مواد معدنی و ویتامین‏های گوناگون در این بخش از بدن صورت می‏گیرد. تولید صفرا برای هضم چربی‏ها و خنثی‏سازی آمونیاک که بسیار سمی و زیان بخش است، یکی دیگر از مهم ترین وظایفی است که کبد برعهده دارد. پس تا حدودی با نقش کلیدی این عضو آشنا شدید. اما چه عواملی ممکن است کبد شما را به خطر بی‏اندازد؟!

 

عادات روزانه ای که سلامت کبد را به خطر می اندازد!
√ مصرف زیاد شکر و ابتلا به بیماریهای کبدی

نمی توانید بدون شکر زندگی کنید؟ آگاه باشید! که صرف زیاد شکر فرآوری شده، ریسک بیماری های کبد را بالا می برد. بنابراین حواس تان به مقدار شکری که در چای ، قهوه و یا پاپ کورن کاراملی تان می ریزید باشد.

√ابتلا به بیماری کبد با مصرف زیاد ویتامین آ

همه می دانیم وینامین آ برای بینایی خوب است اما میزان زیاد از این ویتامین می تواند برای کبد مضر باشد. تنها به اندازه دوز مورد نیاز که توسط پزشک تجویز شده مصرف کنید نه سرخود!

√ ابتلا به بیماری کبد چرب با مصرف زیاد نمک

این یک حقیقت معروف است که نمک زیاد منجر به فشارخون می شود. اما چیزی که معروف نیست این است که نمک زیاد به دلیل افزایش تدریجی مایع، موجب بیماری کبد چرب می شود. همین امروز مقدار نمک مصرفی تان را کنترل کنید!

√ خطر ابتلا به بیماریهای کبدی با مصرف داروهای ضد افسردگی

در موارد نادر، داروهای ضدافسردگی، میزان سم را در کبد افزایش می دهند، بنابراین اگر هرگونه علامت بیماری کبد را مشاهده کردید سریعا با پزشک تان مشورت کنید.

√ ابتلا به بیماری کبد با مصرف انواع نوشابه

چه نوشابه های بدون قند و چه نوشابه های رژیمی، پر از شیرین کننده های مصنوعی و دی اکسیدکربن بالا هستند که منجر به بیماری کبد می شود.

√ مونوسدیم گلوتامید و خطر ابتلا به بیماریهای کبد

با توجه به تمام قیل و قال هایی که برسر نودل به پا شده، احتمالا می دانید که خوردن مونوسدیم گلوتامید می تواند منجر به بیماری کبد غیرچرب الکلی شود. آیا به دنبال پیدا کردن جایگزین برای این نودل ها هستید؟

 

درمان

درحال حاضر درمان خاصی برای کبدچرب وجود ندارد. برای درمان کبد چرب می‌بایست سایر مشکلات از جمله دیابت و یا کلسترول درمان گردد. درمان های معمول این بیماری شامل:

ترک مصرف الکل
مدیریت کلسترول
کاهش وزن
کنترل قندخون

می‌باشد. برای دریافت دارو و توصیه در مورد کنترل و مدیریت سایر بیماری ها و مشکلات که منجر به کبد چرب می‌شوند، باید به پزشک مراجعه نمود.

منابع: titreshahr-drrezadoos