کوفته برنجی

کوفته برنجی

کوفته برنجی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است. این کوفته از ترکیب گوشت، برنج و سبزیجات تهیه می شود. کوفته برنجی در هر یک از شهرهای ایران بر طبق سبزیجات محلی همان منطقه تهیه می شود بنابر این کوفته برنجی هر منطقه دارای طعمی منحصر به فرد می باشد. درون کوفته برنجی می توانید از گردو، آلو بخارا و زشک استفاده نمایید. در ادامه با طرز تهیه کوفته برنجی آشنا خواهید شد.

مواد لازم:

  • گوشت دوبار چرخ شده:نیم کیلو
  • برنج:1 پیمانه
  • لپه: یک دوم پیمانه
  • تخم مرغ:1 لی 2  عدد
  • سبزی معطر دلمه خرد شده:۱۵۰ گرم
  • پیاز رنده و آبگرفته:2 عدد
  • آرد نخودچی:۱ الی ۲ قاشق سوپخوری
  • فلفل سیاه و ادویه:هر کدام ۱ قاشق چایخوری
  • زردچوبه و ادویه کاری:هر کدام ۱ قاشق چایخوری
  • زعفران دم کرده:۱ قاشق سوپخوری
  • سس کوفته برنجی:
  • پیاز خرد شده و سرخ شده: 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی: یک چهارم پیمانه
  • آب: 2 لیتر
  • روغن سرخ کردنی: به میزان لازم

طرز تهیه:
گام اول: برنج و لپه را بصورت جداگانه خیس کنید و پس از چند ساعت آنها را بپزید و در صافی بریزید تا آب اضافی آن گرفته شود. در نهایت آن را چرخ کنید.
گام دوم: گوشت دوبار چرخ شده، پیاز رنده شده و آب گرفته، ادویه جات، لپه، برنج چرخ شده، آرد نخودچی و یک عدد تخم مرغ را اضافه کنید. تمام مواد را خوب ماساژ دهید تا مایه کوفته برنجی کاملا چسبناک شود.
گام سوم: مواد کوفته برنجی را به مدت ۱ ساعت در یخچال استراحت دهید. بعد از این مدت چنانچه مایه کوفته شل بود یکی دو قاشق آرد نخودچی و اگر سفت بود یک تخم مرغ به آن اضافه کنید.
گام چهارم: در این مرحله باید سس کوفته را آماده کنید. برای این منظور ۲ عدد پیاز ریز خرد شده را در روغن تفت دهید و سپس رب گوجه و ادویه را به آن اضافه نمایید و کمی تفت دهید. ۲ لیتر آب به سس کوفته اضافه کنید. زعفران را نیز باید در همین مرحله به سس اضافه کنید. بگذارید تا سس کوفته جوش بیاید.
گام پنجم: گلوله هایی به اندازه نارنگی از مایه کوفته بردارید و درون سس جوشان قرار دهید. کوفته ها باید به مدت ۱ ساعت با درب نیمه باز و حرارت ملایم بپزند.
گام ششم: کوفته برنجی شما آماده شده است. کوفته ها را در ظرف مناسبی بچینید و سس کوفته را روی آن بریزید.
امیدوارم از تهیه کوفته برنجی لذت برده باشید.