چگونه گل لادن را بکاریم و از آن مراقبت بکنیم

چگونه گل لادن را بکاریم و از آن مراقبت بکنیم
با این که انواع زیادی از گل لادن را می‌توان در سبدهای آویزان قرار داد اما نوع جمع و جور گل لادن، انتخاب بسیار عالی برای باغچه است. این مقاله دستور العمل‌هایی را در مورد کاشتن گل لادن از بذر، همراه با اطلاعاتی در مورد نور، آبیاری و شرایط خاک فراهم کرده است.
گل لادن نباید با گیاهان متعلق به جنس لادن و خانواده‌ی براسیکاکی اشتباه گرفته شود. آنها به جنس تروپائلوم تعلق دارند؛ لادن هم نام رایج آنها است.
مشتاقان به باغبانی، به ویژه آنهایی که علاقه‌ی زیادی به گیاهان گلدار دارند، تمایل زیادی دارند که گل لادن هم جزو باغچه‌ی گلهای آنها باشد. این گیاه گلدار شاخ و برگ‌های چتر مانندی دارد و گل‌های رنگارنگی را تولید می‌کند. اگر شانس دیدن رنگ‌های متنوع گل لادن را یافتید، قطعاً خواهید فهمید که چرا این گل در مناطق مختلف آمریکا، بومی شده است. این گیاه در مناطق عاری از سرما زدگی دوام می‌آورد. در واقع، این گیاه به خاطر رشد شدید خود، در نیوزیلند و هاوایی، به عنوان علف هرز در نظر گرفته می‌شود. انواعی از گلهای لادن که حالت رویشی به بالا دارند، می‌توانند برای تزیین دیوارهای باغچه و یا داربست‌ها به کار روند. انواع هیبریدی مختلف نیز با گونه‌های تولید کننده‌ی گل‌های تک رنگ و یا دو رنگ وجود دارند.
چیزهای دیگری هم در مورد این گیاه، علاوه بر گلهای زیبای آن وجود دارد؛ برگ‌ها و گلهای آن خوردنی هستند. برگ‌های ترد و نازک گل لادن طعم تند و فلفلی دارند و می‌توانند در سالادها، سوپ‌ها، ریساتو و غیره به کار روند. مراقبت از گلهای لادن آسان است و می‌توانند به طور مستقیم در زمین کشت شوند. آنها هم چنین می‌توانند در گلدان کشت شوند.

اطلاعاتی در مورد گل لادن :

جنس : تروپائلوم
خانواده : تروپائلاکی
ردیف : براسیکالس
نام علمی : گل لادن
نام دیگر : شاهی هندی، شاهی راهبان، لادن باغ
نوع گیاه : گیاه گلدار علفی
نوع برگ : برگ‌های بزرگ، به شکل چتر مانند و یا تقریباً مدور
رنگ شاخ و برگ : سبز متوسط، برخی گونه‌ها برگ‌های چند رنگی دارند.
عرض شاخ و برگ : تا 15 سانتی متر
رنگ گل : قرمز، نارنجی، زرد، صورتی و غیره.
رده‌ی حفظ و نگهداری : پایین
حالت : بالا رو، پر پشت
منطقه‌ی مقاومت USDA : 8 تا 11
خاک : خوب آبکشی شده
نوع خاک : شنی، به مخلوط خاک غنی نیاز نیست.
شرایط نور : آفتاب کامل، هم چنین سایه‌ی جزئی را تحمل می‌کند.
شرایط آبیاری : آبیاری عمیق تا حدی که گیاه به خوبی سیراب شود.
تکثیر : بذر، قلمه‌ی باسیل

گل‌ها و شاخ و برگ گل لادن :

گل لادن قرمز

گلهای لادن زرد کمرنگ

گل لادن نارنجی

گل لادن زرد

غنچه‌ی لادن

نمایی بسته‌ از سطح زیرین گل لادن

چگونه گل لادن را بکاریم :

خاک خوب آبکشی شده برای رشد این گیاه حتمی و الزامی است. در اینجا شرایط دیگری که برای اطمینان از رشد مناسب گل لادن باید فراهم کنید آورده شده است.

رشد گل لادن از بذر :

بذر گل لادن

شما می‌توانید به آسانی این گیاه را از بذر و دانه کشت دهید. بذرها کاملاً بزرگ هستند و می‌توانند به راحتی توسط کودکان کنترل شوند. اگر شما دانه‌ها را از گلخانه می‌خرید، اطلاعات روی پاکت و بسته را چک کنید.
در مناطقی که گرم هستند، بهترین زمان برای کاشتن دانه‌ها و بذرها، از بهار تا اوایل فصل پاییز است. از طرف دیگر، در مناطق سردتر، دانه‌ها باید در فصل بهار که خطر سرما زدگی را پشت سر گذاشته‌اند، کاشته شوند.
این گیاه به شرایط خاک، خیلی نیازمند نیست. اگر شما دانه‌ها را در باغچه می‌کارید، خاک را با چنگک، بالا و پایین بکنید و سوراخ‌هایی به اندازه‌ی اینچ در عمق حفر کنید. توصیه می‌شود که دانه‌ها را در ردیف‌هایی بکارید و ردیف‌ها باید حداقل به اندازه‌ی 12 اینچ از هم فاصله داشته باشند.
فرآیند جوانه زنی و رشد 15 روز طول می‌کشد. قبل از کاشتن دانه‌ها، شما می‌توانید آنها را به مدت یک شب خیس کنید. این کار می‌تواند تأثیر خوبی بر روی فرآیند جوانه زنی و رشد داشته باشد. گستره‌ی بهینه‌ی دمای خاک برای جوانه زنی بین 55 تا 65 درجه‌ی فارنهایت است. از زمان کاشتن دانه‌ها تا رشد جوانه‌ها، سطح خاک باید مرطوب بماند.
اگر دانه‌ها را در گلدان می‌کارید، پس به هنگام پیوند زدن، مراقب باشید. چون ممکن است جوانه‌ها و یا ریشه به هنگام پیوند زدن، آسیب ببینند. برای جلوگیری از این کار، می‌توانید از کود گیاهی زیست تخریب پذیر و یا گلدانی با الیاف سخت و زبر استفاده بکنید و به هنگام پیوند زدن، می‌توانید مستقیماً گلدان را درون خاک قرار دهید.

شرایط نور :

این گیاه در آفتاب کامل، بهترین رشد را دارد. اگر مکان کاشت حداقل 6 ساعت نور خورشید را دریافت کند، گیاه زنده می‌ماند و دوام می‌آورد. این گیاه می‌تواند سایه‌ی آفتاب را نیز تحمل کند اما اگر گیاه را در مکانی که نور خورشید فراوان را دریافت نکند قرار دهید، گل دادن فراوان آن را نخواهید دید. اگر در منطقه‌ی گرمسیری زندگی می‌کنید، توصیه می‌شود که آن را از سوزانده شدن توسط آفتاب بعد از ظهر، حفاظت بکنید. اگر گیاه را درون خانه نگه می‌دارید، مکانی را پیدا کنید که در آن، گیاه در معرض بادهای شدید و یا جریان‌های سرد قرار نگیرد.

نوع خاک و کود دهی :

این گیاه در خاک شنی، بهترین رشد را دارد. اگر اغلب اوقات، کودهای کشاورزی و یا غنی از نیتروژن را اضافه بکنید جهشی در رشد برگ‌ها خواهید دید. باید ذکر شود که اصلاح خاک موجب کاهشی اساسی در تعداد گلها خواهد شد. بنابراین تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که آن را در خاک غنی از نیتروژن بکارید و از تغذیه گیاه به هنگام فصل رشد جلوگیری بکنید. همان طور که بیشتر علاقمندان به باغبانی، به گلهای رنگانگ بیش از شاخ و برگ علاقه دارند، توصیه می‌شود که از اعمال افراطی و بیش از حد کود، خودداری و اجتناب بکنید.

آبیاری :

زرد شدن گلهای لادن

اگر چه برگ‌ها به خاطر تغییرات فصلی، زرد رنگ می‌شوند اما زرد شدن برگ‌ها می‌تواند نشانه‌ای از آبیاری اضافی و بیش از حد نیز باشد. گلهای لادن به آب خیلی زیادی نیاز ندارند. اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که بارندگی در طول تابستان زیاد است، پس به آبیاری گیاه نیاز نیست. اگر در چنین منطقه‌ای زندگی نمی‌کنید آبیاری عمیق به صورت دو بار در هفته کافی خواهد بود. قبل از آبیاری، خاک را با گذاشتن تکه چوب و یا انگشت خود در آن، کنترل بکنید. وقتی خاک خشک است گیاه را آبیاری بکنید. هم چنین گیاه را در صبح آبیاری بکنید.

بیماری‌ها :

کپک یا قارچ‌ها می‌توانند اثر مخربی روی گیاه داشته باشند. گفته می‌شود گلهای لادن به هجوم شته‌ها، آسیب پذیر هستند. شته‌ها می‌توانند از شاخ و برگ تغذیه بکنند در نتیجه به آنها آسیب بزنند. برای جلوگیری از هجوم آنها، شما می‌توانید به طور فیزیکی آنها را از بین ببرید و یا برگ‌ها را با آب اسپری بکنید. هم چنین شما می‌توانید برگ‌ها و پایین آنها را با محلول صابونی بشویید و پاک کنید.
در پایان می‌توان گفت که مراقبت از گلهای لادن آسان است. هم چنین آنها گیاهان رفیق بسیار عالی هستند. آفاتی همچون سوسک خیار و مته‌ی کدو به خاطر طعم و مزه‌ی تند و فلفلی شاخ و برگ‌های گل لادن، به آن نزدیک نمی‌شوند. اگر شما کدو تنبل، کدو و خیار را در باغ خود کاشته‌اید، ایده‌ی خوبی است که گل لادن را کنار آنها نگه دارید. با این کار، نه تنها باغ شما در فصل گل دادن تماشایی خواهد شد بلکه می‌توانید از برگ‌ها و کلبرگ‌های آن برای دادن طعم تند و فلفلی به غذاهای خود استفاده بکنید.

منبع: راسخون