۱۷ ترفند روانشناسی که آدم‌ها فورا دوست‌تان بدارند

۱۷ ترفند روانشناسی که آدم‌ها فورا دوست‌تان بدارند

۱۷ ترفند روانشناسی که آدم‌ها فورا دوست‌تان بدارند

تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که دلتان می‌خواهد چند ترفند روانشناسی بلد باشید تا به سرعت همه را مجذوب خودتان کنید؟ ما ۱۷ تا از بهترین این ترفندها را برایتان آورده‌ایم! با ما همراه باشید.

 

ترفند روانشناسی ۱: از آنها تقلید کنید

این ترفند روانشناسی راهبرد منعکس کردن نامیده می‌شود، و شامل تقلید ماهرانه‌ی رفتار شخص دیگر است. هنگام صحبت کردن با یک نفر سعی کنید زبان بدن، ژست‌ها، و حالات چهره‌ی او را تقلید کنید.

ترفند روانشناسی ۲: زمان بیش‌تری را اطراف آنها سپری کنید

طبق تاثیر صرف قرارگیری، افراد تمایل دارند چیزهایی را دوست بدارند که با آنها آشنا هستند.

یافته‌ها نشان می‌دهد وقت‌گذراندن صرف با آدم‌ها می‌تواند باعث شود شما را بیش‌تر دوست داشته باشند. حتی اگر نزدیک دوستان‌تان زندگی نمی‌کنید، سعی کنید طبق روالی ثابت با آنها باشید، مانند بیرون رفتن روزانه برای صرف قهوه یا گرفتن یک کلاس با یکدیگر.

ترفند روانشناسی ۳: از آدم‌های دیگر تعریف کنید

آدم‌ها با صفاتی ارتباط برقرار می‌کنند که برای توصیف افراد دیگری با شخصیت خودتان به کار می‌برید. این پدیده انتقال ناگهانی خصیصه نامیده می‌شود.

بنا به گفته‌ی گرچن روبین، نویسنده‌ی کتاب “پروژه‌ی خوشبختی “، ” هر چه راجع به دیگران می‌گویید شیوه‌ی نگرش دیگران راجع به شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. ”

اگر شخصی دیگر را نابغه و مهربان توصیف کنید، آدم‌ها آن‌ویژگی‌ها را به شما نیز ارتباط می‌دهند.

بر عکس آن هم صادق است: اگر مدام پشت سر دیگران بدگویی کنید، دوستان‌تان ویژگی‌های منفی را به شما ارتباط خواهند داد.

ترفند روانشناسی ۴: خلق‌وخوی خوبی داشته باشید

اگر می‌خواهید کاری کنید دیگران هنگام بودن کنارشان احساس شادی کنند، تمام سعیتان را بکنید عواطف مثبت منتقل کنید.

ترفند روانشناسی ۵: با دوستان‌ آنها دوست شوید

تئوری شبکه‌ی اجتماعی پشت این اثر بست سه‌گانه نام دارد، یعنی وقتی دونفر دوست مشترکی دارند بیش‌تر احتمال دارد با هم دوست شوند.

ترفند روانشناسی ۶: همیشه تعریف و تملق نکنید

تئوری سود-زیان کشش بین فردی می‌گوید نظرات مثبت شما تاثیر بیشتری می‌گذارند اگر آنها را گاه و بیگاه استفاده کنید.

سعی کنید کم تر از دوستان‌تان تعریف کنید.

ترفند روانشناسی ۷: گرم و شایسته باشید

اگر بتوانید خودتان را گرم نشان دهید – یعنی غیررقابتی و دوستانه – آدم‌ها احساس خواهند کرد می‌توانند به شما اعتماد کنند. اگر شایسته به نظر برسید – برای مثال اگر موقعیت اقتصادی یا تحصیلی بالایی داشته باشید – تمایل بیش‌تری دارند به شما احترام بگذارند.

ترفند روانشناسی ۸: گاه به گاه عیب‌هایتان را نشان دهید

طبق اثر زمین‌خوردن، پس از آن‌که دچار اشتباه می‌شوید آدم‌ها شما را بیش‌تر دوست خواهند داشت– اما فقط در صورتی‌که معتقد باشند فرد شایسته‌ای هستید. آشکار کردن آن‌که بی‌نقص نیستید، شما را برای آدم‌های اطرافتان قابل ‌ارتباط‌تر و آسیب‌پذیرتر می‌کند.

ترفند روانشناسی ۹: روی ارزش‌های مشترک‌تان تاکید کنید

اگر امیدوارید با کسی دوست شوید، سعی کنید نقطه‌ی مشترکی بین هردویتان بیابید و بر آن تاکید کنید.

ترفند روانشناسی ۱۰: گاهی آنها را لمس کنید

این امر لمس نیمه‌خودآگاه نامیده می‌شود، که وقتی شخصی را آن‌قدر ماهرانه لمس می‌کنید که به سختی متوجه می‌شود رخ می‌دهد. مثال‌های معمول آن شامل ضربه‌ی آهسته زدن به پشت یا لمس بازوی آنها است که باعث می‌شود نسبت به شما احساس گرمی بیشتری کنند.

ترفند روانشناسی ۱۱: لبخند بزنید

لبخند زدن هنگام ملاقات کسی برای نخستین بار، به تضمین به خاطر آوردن شما از سوی او کمک می‌کند.

ترفند روانشناسی ۱۲: ببینید شخص مقابل دوست دارد چگونه دیده شود

مردم دوست دارند به شیوه‌ای درک شوند که با باورهایشان درباره‌ی خودشان هماهنگ باشد.

این پدیده توسط تئوری خود تاییدگری توصیف می‌شود. همه‌ی ما به دنبال تایید دیدگاه‌های خودمان هستیم، چه منفی و چه مثبت.

ترفند روانشناسی ۱۳: به آنها یک راز بگویید

خودافشاگری ممکن است یکی از بهترین تکنیک‌های رابطه‌سازی باشد.

ترفند روانشناسی ۱۴: از مردم چیزهای خوبی انتظار داشته باشید

طبق اثر پیگمالیون، آدم‌ها به گونه‌ای با دیگران برخورد می‌کنند که با انتظاراتشان از آنها مطابقت داشته باشد و از این رو باعث می‌شود آن شخص به گونه‌ای رفتار کند که آن انتظارات را تایید کند.

ترفند روانشناسی ۱۵: جوری رفتار کنید که گویی دوستشان دارید

روانشناسان مدتی است پدیده‌ای را شناخته‌اند که “دوسویگی دوست داشتن” نامیده می‌شود: وقتی فکر می‌کنیم شخصی دوستمان دارد ما نیز تمایل داریم او را دوست بداریم.

ترفند روانشناسی ۱۶: حس شوخ‌طبعی‌تان را نشان دهید

نداشتن حس شوخ‌طبعی به ویزه در دفتر کار می‌تواند نتیجه‌ی عکس بدهد. مطالعه‌ی ۱۴۰ کارگر چینی بین سنین ۲۶ و ۳۵ سال نشان داد اگر افراد “اخلاق‌مدار” باشند در میان همکارانشان کم‌تر محبوب و دوست داشتنی هستند.

اخلاق‌مداری یعنی ارزش بالایی برای نشان دادن همدلی، انصاف و سایر ویژگی‌های اخلاقی قائل باشند. محققان گفتند دلیل این امر آن بوده است که افراد اخلاق‌مدار از سوی همکارانشان جدی‌تر به نظر می‌رسیدند.

ترفند روانشناسی ۱۷: بگذارید از خودشان بگویند

محققان هاروارد اخیرا کشف کرده‌اند که حرف زدن درباره‌ی خودتان می‌تواند، مانند غذا، ‌پول، و رابطه‌ی جنسی به طور ذاتی مفید باشد.

محققان طی مطالعه‌ای، شرکت‌کنندگان را بر آن داشتند که در یک دستگاه اف‌ام‌آر‌آی بنشینند و به سوالاتی درباره‌ی‌ خودشان یا شخص دیگری پاسخ دهند. از شرکت‌کنندگان خواسته شده بود یک دوست یا یکی از اعضای خانواده‌شان را با خود به آزمایش ببرد، که بیرون از دستگاه اف‌ام‌آر‌آی نشسته بود. در برخی موارد، به شرکت‌کنندگان گفته شده بود که پاسخ‌های آنها با دوست یا خانوده‌شان در میان گذاشته خواهد؛ در سایر موارد پاسخ‌هایشان محرمانه حفظ می‌شد.

نتایج نشان داد که نواحی مغزی مرتبط با انگیزه‌ و پاداش زمانی بیش‌ترین فعالیت را داشتند که شرکت‌کنندگان اطلاعات را به صورت عمومی به اشتراک می‌گذاشتند – همین‌طور زمانی‌که درمورد خودشان صحبت می‌کردند، حتی اگر هیچ کسی در حال گوش کردن نبود.

به عبارت دیگر وقتی به جای وراجی کردن درباره‌ی زندگیتان اجازه دهید شخصی یک یا دو ماجرا از زندگی‌اش را با شما شریک شود، خاطره‌های مثبت‌تری از تعامل با شما به جا می‌گذارد.

 

منبع: faradeed