8 راه برای جلوگیری از سکته مغزی

8 راه برای جلوگیری از سکته مغزی

سکته مغزی می تواند یک رویداد ویرانگر با عواقب جدی در دراز مدت باشد. پیشرفت در درمان سکته مغزی نتیجه طولانی مدت برای بیماران سکته مغزی را بهتر ساخته شده اند. با این حال، اغلب یک پنجره کوتاهی از زمان، برای درمان موثر وجود دارد. یکی از راه های مهم برای مراقبت از سکته مغزی شامل پیشگیری، به خصوص برای افراد در معرض خطر می باشد. هر سکته مغزی قابل پیشگیری نیست اما برخی از عوامل خطر قابل پیشگیری، شناخته شده است که می توان با تغییر در شیوه زندگی و عادات از بروز سکته مغزی پیشگیری کرد.

1 – کاهش فشار خون بالا

فشار خون بالا، فشار خون بالای مزمن است  که خطر سکته مغزی را افزایش می دهد و آن نیز سبب توسعه بیماری های قلبی عروقی شده که از عوامل خطر سکته مغزی شناخته شده شده اند اولین گام در مدیریت موثر فشار خون بالا نیاز به تشخیص از طریق آزمایشات منظم فشار خون است درمان فشار خون بالا می تواند یک رژیم غذایی کم نمک، کنترل وزن، ورزش منظم و یا کنترل استرس باشد گاهی دارو درمانی برای کاهش فشار خون مورد نیاز است دکتر شما می تواند بهترین روش برای حفظ فشار خون طبیعی را توصیه کند.

2 – کنترل بیماری های قلبی

بیماری قلبی می تواند در زمان تولد وجود داشته باشد و ممکن است در مراحل بعدی زندگی به علت ارثی رخ دهد بیماری قلبی می تواند در نتیجه فشار خون بالا، چاقی، دیابت یا کلسترول بالا توسعه یابد بیماری قلبی می تواند شامل بیماری عروق کرونر ( بیماری رگهای خونی تغذیه کننده قلب )، مشکلات دریچه قلب، مشکلات عضله قلب، بزرگی قلب و یا یک ضربان قلب نامنظم باشد بسته به علت، بسیاری از راه های موثر برای تشخیص و درمان بیماری های قلبی وجود دارد اگر فشار خون بالا دارید بهترین روش این است که به طور منظم توسط پزشک چک شوید تا مشکلات اولیه قبل از پیشرفت، تشخیص داده شود و اقدامات لازم انجام شود.

3 – کاهش کلسترول بالا

کلسترول بالا می تواند به بیماری های قلبی و بیماری عروق مغزی کمک کند این معمولا در نتیجه یک رژیم غذایی با انواع چربی ناسالم بالا رخ می دهد پایین آوردن کلسترول به یک رژیم غذایی با چربی متوسط، ورزش با شدت متوسط و گاهی دارو درمانی نیاز دارد.

4 – کنترل دیابت

دیابت می تواند به بیماری های قلبی عروقی و بیماری های عروقی مغز کمک کند دیابت یک اختلال سوخت و ساز قند خون استدیابت ممکن است مادرزادی یا اکتسابی باشد افراد مبتلا به دیابت نوع 1 نیاز به مدیریت دقیق سطح قند خون دارند که معمولا با انسولین درمانی است افراد مبتلا به دیابت نوع 2 نیاز به مدیریت مصرف غذا، کنترل وزن و گاهی دارو درمانی برای حفظ سطح مطلوب قند خون دارند.

5 – مدیریت چاقی

چاقی یک عامل خطر برای سکته مغزی است این می تواند به فشار خون بالا و کلسترول بالا کمک کند چاقی اغلب با رژیم غذایی و ورزش اداره می شود زمانی که از دست دادن وزن با رژیم غذایی و ورزش به تنهایی دشوار باشد گاهی اوقات، مکمل هایکاهش وزن و یا جراحی برای کاهش وزن کمک می کند ژنتیک نقش مهمی در چاقی برخی از افراد مستعد اضافه وزن، نسبت به افراد دیگر دارد و از دست دادن وزن در این افراد یک چالش بزرگ است.

6 – سیگار کشیدن را متوقف کنید

سیگار کشیدن به بیماری های قلبی، بیماری عروق مغزی و فشار خون بالا کمک می کند سیگار کشیدن می تواند یک عادت دشوار باشد روش های مختلف مانند ( کنترل رفتار، مشاوره، گروه های پشتیبانی، نیکوتین و برنامه های ترک سیگار ) می تواند برای کمک به ترک سیگار مورد استفاده قرار گیرد تحقیقات نشان می دهد که بسیاری از اثرات مضر سیگار کشیدن پس از قطعسیگار در طول زمان می تواند معکوس شود اغلب، ترک سیگار هنگامی که توسط یک متخصص مراقبت های بهداشتی آموزش دیده هدایت شود موفق تر است.

7 – مدیریت استرس

استرس می تواند به عوامل خطر سکته مغزی ( فشار خون بالا، بیماری های قلبی، دیابت و بیماری عروق مغزی ) کمک کند مدیریت استرس و اضطراب اغلب شامل یک رویکرد جامع به رفتار و واکنش های احساسی است استرس قابل اندازه گیری نیست و نیاز به یک رویکرد بلند مدت برای کنترل بهینه دارد
علل کمتر شایع سکته مغزی، ممکن است پیچیده تر مانند بیماری های خودایمن و اختلالات لخته شدن خون باشد که این مشکلات نیاز به مدیریت پزشکی موفق و طولانی مدت توسط یک پزشک دارد.

8 – فعالیت بدنی

فعالیت بدنی می تواند به شما کمک کند تا وزن سالم را حفظ و سطح کلسترول و فشار خون خود را پایین بیاورد برای بزرگسالان، توصیه عمومی 2 ساعت و 30 دقیقه ورزش با شدت متوسط مثل پیاده روی سریع یا دوچرخه سواری در هر هفته و برای کودکانو نوجوانان باید 1 ساعت فعالیت بدنی هر روز داشته باشند.

منبع: www.akairan.com