از دیرباز به‌عنوان مرکزی هنری، صنعتی، تجاری و سیاسی محسوب می‌شده‌ است. شوش را موزه‌ایی زنده از تاریخ پیش و پس از اسلام در ایران می‌دانند. بسیاری این منطقه را با شهر باستانی شوش پایتخت چند هزار ساله مملکت عیلام و همچنین پایتخت زمستانی امپراطوری هخامنشی یا آرامگاه دانیال نبی می‌شناسند. نقطه‌ی قوت شوش در مکان‌های گردشگری باستانی و بسیار باارزش آن است

آب و هوا

هوای شوش گرم و خشک است. در مرکز این شهرستان بالاترین دما در تابستان بالای 50 درجه سانتی‌گراد و کم‌ترین دمای ۱ درجه بالای صفر است آب و هوای این شهر متأثر از اثر پرفشار جنب حاره‌ای است که باعث می‌شود بعضی از ایام تابستان هوا شرجی باشد، از ۲۱۹ روستای این شهرستان فقط ۱۵۵ روستا آب دارند. از ۴۰۱۵ روستای خوزستان ۱۱۱۸ روستا فاقد آب هستند و فقط ۳۰۲ روستا به وسیلهٔ تانکر آبرسانی می‌شوند.

ثبت جهانی شوش

محوطه تاریخی شوش به عنوان هجدهمین اثر جمهوری اسلامی ایران در فهرست میراث جهانی به ثبت رسید. پس از بررسی پرونده ثبت جهانی محوطه باستانی شوش، این پرونده روز ۱۳ تیر ماه ۱۳۹۴ در نشست یونسکو در شهر بن آلمان به ثبت جهانی رسید. پرونده میراث فرهنگی شوش شامل کاخ شائور، آپادانا، دروازه شرقی، هدیش، شهر پانزدهم، روستای هخامنشی، مسجد جامع شوش و مجموعه بناهای دوره اسلامی، تپه‌های آکروپول و قلعه فرانسوی‌ها است. در پرونده شوش، تپه باستانی آن با در نظر گرفتن معیارهای چهارگانه کمیته میراث جهانی در خصوص حفظ اصالت، یکپارچگی، مدیریت و حفاظت محوطه مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفت. باستان شناسان فرانسوی که در دوره قاجار نخستین کاوش‌ها را در این منطقه انجام دادند. بر اساس برآوردهای اولیه نزدیک به ۴۰۰ هکتار از این محوطه را به عنوان عرصه باستانی شوش تعیین کردند اما در بررسی باستانشناسی که از سوی کارشناسان میراث فرهنگی انجام شد، محوطه باستانی شوش به اضافه حریم آن تا ۸۰۰ هکتار افزایش یافت.

اقتصاد شهر شوش

حیات اقتصادی شهر شوش با احداث راه اصلی تهران – خرمشهر و راه‌آهن سراسری آغاز گردید. اهمیت تاریخی آن نیز موجبات توجه و جذب جهانگردان و مشتاقان زیارت بارگاه دانیال نبی را فراهم آورد به نحوی که با افزایش جمعیت این شهر در سال ۱۳۳۵ دارای شهرداری گردید و با احداث سد دز شبکه خطوط انتقال انرژی، سیستم آبیاری مدرن، ایجاد کشت و صنعت‌ها به خصوص هفت تپه و واحدهای صنعتی متعدد منطقه شمال خوزستان به خصوص ناحیه اطراف، شهر شوش شاهد تحول اقتصادی عظیمی است که جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد ملی و توسعه کشور بدست آورد. با فراهم شدن زمینه‌های مناسب سرمایه‌گذاری و توسعه فعالیت‌های جدید اقتصادی در منطقه بخش خدمات ویژه بازرگانی و مبادله کالا از یک سو، خدمات بانکی و اداری از سوی دیگر گسترش یافت به نحوی که بخش عظیمی از نیروی انسانی شاغل در منطقه را به خود جذب نمود. در شهر شوش نقش بخش خدمات و بازرگانی برجسته تر از سایر بخش‌ها است.

طبیعت و جاذبه‌ها

شتر شوشی از جاذبه‌های کمتر معرفی‌شده این شهر است. شوش دارای بیش از سه هزار نفر شتر است که تراکم این شترها در روستای عنکوش منطقه چنانه شوش است. شهرستان شوش در زمینه پرورش شتر ازجمله مناطق مستعد در ایران به حساب می‌آید.

کشاورزی و منابع طبیعی

وجود سه رودخانه کرخه، دز و شاوور شهرستان شوش را از نظر کشاورزی در استان خوزستان ویژه و ممتاز نموده‌است، وجود پوشش گیاهی اطراف رودخانه کرخه و دز امکان ایجاد بزرگترین اماکن تفریحی منطقه را به وجود آورده‌است.

اراضی مستعد کشاورزی، رودخانه‌های پرآب دائمی، سفره‌های آب‌های زیرزمینی سطح نسبتاً وسیع جنگل در حواشی رودخانه، سواحل و آب‌بندهای متعدد، مراتع و مراکز کشت و صنعت در شهرستان شوش سبب شده‌اند که فعالیت کشاورزی (زراعت، دامداری و صید ماهی) مهم‌ترین فعالیت اقتصادی منطقه به‌شمار آید و بالاترین جمعیت فعال را به خود جذب نماید و در این میان بخش زراعت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است به‌طوری‌که ۸۵ درصد شاغلین بخش کشاورزی را به خود مشغول کرده‌است.

در بررسی وضعیت دما و بارش شهرستان شوش مشخص شده که این منطقه حداقل در ۶ ماه از سال با کمبود بارش مواجه‌است و از آنجایی که سالانه سطح وسیعی از اراضی به زیر کشت زراعت‌هایی چون گندم، نیشکر، ذرت، برنج، چغندرقند می‌رود بهره‌برداری و توزیع آب‌های سطحی منطقه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

سفالگری

شوش را مهد سفالگری می‌دانند. از نخستین نمونه‌های یافت‌شده سفال در ایران به تمدن تاریخی شوش می‌رسد. سفال‌های پیش از تاریخ که در این منطقه وسیع یافت شده، در شیوه و سبک ساختن تقریبا با تغییر یکنواخت و در سطح فنی به طرز اعجاب‌انگیزی پیشرفته‌ است. هم‌اکنون یکی از صنایع دستی و سوغات‌های زیبای این منطقه، سفال‌های نقاشی شده است.

کپوبافی

کپوبافی بافتن سبدهای حصیری با برگ درخت خرما و تزیین آن‌ها با کامواهای رنگی است. از این سبدها به‌عنوان جای نان و لوازم خیاطی استفاده می‌شود.

معرق ساقه گندم

معرق ساقه گندم از از تلفیق ساقه‌های گندم رنگ شده در کنار هم روی زمینه‌ای از چوب یا نئوپان زیرکاری شده پدید می‌آید. از این معرق در تزیین میزها، کمد و وسایل چوبی استفاده می‌شود.

سرمه دوزی

سرمه دوزی یکی از رودوزی‌های شاخص و فاخر ایرانی است که با استفاده از نخی فلزی به نام سرمه روی پارچه هایی همچون مخمل، ماهوت، ابریشم، تافته، ترمه، اطلس و ساتن دوخته می‌شود. این نوع نخ حالت ارتجاعی دارد و به هر شکل ممکن حالت می‌گیرد. احتمالا توجه ايرانيان به آرايش يقه لباس‌ها و سمبوسه‌های لشگری و درباری و تزیین درفش‌ها آن‌ها را وادار به توليد اين نوع نخ‌های تزیينی کرده است.

تذهیب

تذهیب مجموعه‌ای از نقش‌های بدیع و زیبا است که در کتاب‌های مذهبی، علمی، فرهنگی، تاریخی و دیوان اشعار به کار می‌رود. این هنر اصیل و سنتی ایران هم‌اکنون یکی از سوغات محبوب شهر شوش است.

خرما

قدمت خرما در شوش به ۶ هزار سال پیش می‌رسد. خرما یکی از میوه‌های گرمسیری این منطقه است که خواص بسیاری دارد و یکی از خوراکی‌های سوغاتی این منطقه به شمار می‌رود.

Showing 10 from 21 Items

Toggle Filters
Count
Sort by
Order

کارگزاری املاک جمال رئوفی ?دارای یک تیم قوی کامل مشاور و مشارکت کامل در ساخت و ساز? ? فروش ، رهن و اجاره منزل و زمین کشاورزی ? خرید، فروش، ساخت و ساز ? مشاور سرمایه گذاری املاک ? مشارکت در ساخت

تولیدی درب و پنجره سام پنجره ✔️ با چندین سال سابقه کاری در زمینه طراحی تولید و نصب انواع درب وپنجره دوجداره و سه جداره upvc و انواع توریهای پلیسه وساده ✔️ پنجرهای دوجداره ، شیشه سکوریت ، کرکره برقی ، درب اتوماتیک و توری پشه بند

کابینت مدرن سلمان  ? طراحی و اجرای صفر تا صد کابینت ، کمد دیواری ، دکوراسیون داخلی ، کاغذ دیواری ، لمینت ، پارکت ، سقف کشسان ? اگر به دنبال تغییر دکوراسیون داخلی و طراحی چیدمان خانه