یک آزمایش خون جدید

یک آزمایش خون جدید

یک آزمایش خون جدید جهت تعیین نیاز بیمار به آنتی بیوتیک

طی یک مطالعه جدید دریافت شده است که یک آزمایش خون ساده ممکن است تنها طی چند ساعت بتواند تفاوت بین یک عفونت ویروسی و یک عفونت باکتریایی را تشخیص دهد.
این اطلاعات برای پزشکان ارزشمند است، چرا که به آن‌ها در زمانی که باید برای افراد دارای عفونت باکتریایی، آنتی بیوتیک‌ تجویز کند اما نباید آن را برای افراد دارای عفونت ویروسی، مانند سرماخوردگی معمولی یا تب تجویز کنند، کمک می‌کند. آنتی بیوتیک‌ها برای مقابله با ویروس‌ها مناسب نیستند.
براساس یک مطالعه منتشر شده در یک مجله علمی پزشکی، نشان داده شده است که در حقیقت، تجویز بیش از حد آنتی‌بیوتیک‌ها برای بیمارانی که به آن‌ها نیاز ندارند، می‌تواند منجر به عفونت‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک شود که درمان کردن آن‌ها می‌تواند برای پزشکان بسیار سخت باشد.
اما اغلب، تشخیص این‌ که عامل بیماری فرد ویروس است یا باکتری، برای پزشکان دشوار است.
براساس اظهارات دکتر تیموتی سوئینی، پزشک و دانشیار پژوهش مهندسی در موسسه ایمنی، پیوند و عفونت دانشگاه استنفورد، اغلب علائم یک عفونت باکتریایی یا ویروسی فردی که به درمانگاه مراجعه می‌کند، کاملا شبیه به هم هستند.
برای مثال، یک گلو درد ممکن است نشان از گلودرد استرپتوکوکی باشد که به خاطر باکتری استرپتیکوکوس ایجاد می‌شود، یا به دلیل یک ویروس سرما خوردگی معمولی باشد.
پوروش خطری، دستیار پروفسور پزشکی در دانشگاه استنفورد و نویسنده ارشد تحقیق، اظهار کرد که محققان، بر مبنای فعالیت قبلی‌شان، در مطالعه‌ای، آزمایش خونی را انجام دادند که در آن آزمایش به این موضوع پی بردند که سیستم ایمنی بدن به عفونت ویروسی نسبت به باکتریایی پاسخ متفاوتی می‌دهد.
این آزمایش به واسطه مشاهده فعالیت 7 ژن در بدن فرد صورت می‌گیرد. در این آزمایش، ژن‌ها موظف به تولید مولکول‌های اصلی هستند که سیستم ایمنی از آن‌ها در جهت پاسخ به یک عفونت استفاده می‌کند. محققان دریافته‌اند که بسته به نوع عفونت، این ژن‌ها در سطوح مختلفی بیان خواهند شد که اندازه‌گیری آن‌ها در خون امکان‌پذیر است.
برای تایید این‌ که آزمایش دقیق بوده است، محققان از آن برای مطالعه پیشینی که از نمونه خون 96 کودک مبتلا به سپسیس گرفته بودند، استفاده کردند، که آن در واقع پاسخ ایمنی به عفونتی است که منجر به التهاب سراسر بدن می‌شود. آزمایش جدید به درستی مشخص کرده است که سپسیس 90 درصد از کودکان به واسطه عفونت باکتری ایجاد شده است و 55 درصد از آن‌ها بیماری‌شان به واسطه یک ویروس ایجاد شده است.
محققان نوشته‌اند که با این حال، قبل از این که این آزمایش در بیمارستان‌ها و در مانگاه‌ها در اختیار پزشکان قرار گیرد، بایستی مطالعات بیشتری روی آن صورت گیرد.
علاوه بر این، محققان امیدوار هستند که آزمایش را تسریع بخشند. آن‌ها در تحقیق نوشته‌اند که در حال حاضر، 4 الی 6 ساعت طول می‌کشد تا نتیجه دریافت شود که احتمالا این مورد برای درخواست درمانگاه بسیار کند عمل می‌کند. آن‌ها همچنین ثبت کرده‌اند که با تاخیر در مصرف آنتی بیوتیک، میزان مرگ و میر ناشی از سپسیس باکتریایی طی هر ساعت به میزان 8 درصد افزایش می‌یابد .
محققان امیدوار هستند که بتوانند این آزمایش خون جدید را با آزمایش خون دیگری که قبلا صورت گرفته ترکیب کنند تا بتوانند تعیین کنند که اصلا آیا فرد هیچ‌گونه عفونتی دارد یا خیر.
دکتر سویینی اظهارداشته است که به واسطه ترکیب کردن دو آزمایش، پزشک می‌تواند یک درخت تصمیم‌ ایجاد کند. او بیان داشته است که با استفاده از آزمایش‌های قدیمی‌تر، اگر عفونتی وجود داشته باشد نخست آن‌ها، آن را تشخیص خواهند داد. برای مثال، یک بیمار ممکن است علائمی مانند التهاب، تب و افزایش ضربان قلب داشته باشد که نشان‌دهنده یک عفونت باشد، اما آن علائم می‌توانند به علل دیگری نیز مربوط باشد. او می‌گوید اگر فرد، بیماری عفونی داشته باشد، پزشک می‌تواند برای تشخیص این‌ که بیماری باکتریایی است یا ویروسی از این آزمایش جدید استفاده کند.

منبع:راسخون