چای سبز

چای سبز

چای سبز از جوانه های و گلبرگ های تازه گیاه چای به دست می آید و در فرایند تولید این چای اکسایش بسیار کم صورت پذیرد که خواصی فراوان به همراه دارد و درکنار آن بالطبع دارای مضراتی است .

چای سبز به دلیل داشتن موادی مانند کاتچین آنتی اکسیدان و ضد سرطان به حساب می آید که متخصصان و پزشکان همواره استفاده از این نوشیدنی را مفید و خوب برای بدن انسانها نسبت به چای سیاه می دانند ، و همچنین نسبت به چای سیاه دارای کافئین کمتری است و به همین دلیل مضرات آن هم کم می باشد

چای سبز محصولی است که از گیاه کاملیا سیننسیس (Camellia sinensis) بوجود می آید. از چای سبز نوشیدنی تولید شده که خواص و فواید درمانی ای هم درپی دارند. همچنین از برگهای چای سبز می شود عصاره ای تهیه و بعنوان دارو مصرف نمود.

به نقل از آکاایران : از چای سبز می شود برای افزایش هشیاری و سرعت تفکر استفاده می نمایند. همچنین از چای سبز برایکاهش وزن و درمان اختلالات معده، تهوع، اسهال، سردرد، پوکی استخوان و تومورهای سرطانی جامد استفاده می شود. بجزنوشیدن چای سبز، بعضی ها برروی پوست خود چای سبز گذاشته تا از شدت سوختگی ناشی از نور خورشید کاسته و همچنین به پیشگیری از سرطان پوست ناشی از آفتاب سوختگی و آسیب های خورشیدی کمک نماید. در ادامه به بررسی اثرات تایید شده چای سبز می پردازیم تا ببینیم در کدامیک از مشکلات و بیماری ها می شود از این گیاه استفاده نمود و در کدام مشکل این گیاه بی تاثیر است.

پیشگیری و درمان سرطان:

چای سبز حاوی ترکیباتی بنام کاتچین، فیتوکمیکال و پولیفنول است که این ترکیبها نوعی آنتی اکسیدان (Antioxidant) محسوب می شوند. آنتی اکسیدان قابلیت مبارزه با سلولهای سرطانی را داراست. این ترکیب می تواند از رشد سلولها و تومورهای سرطانی جلوگیری کند. میزان شیوع سرطانهایی چون پستان، کولون، پوست، پانکراس و معده در بین افرادی کهچای سبز می نوشند بسیار کمتر است. تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد که افرادی که روزانه چای سبز می نوشند خطر ابتلا به سرطان خود را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهند.

جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی:

یکی از عوامل اصلی امراض و حمله هاب قلبی، وجود کلسترول بالا در خون انسان است. چای سبز علاوه بر ویتامینهای A و C خود، باعث کاهش کلسترول در خون نیز می گردد که این موضوع خطر احتمال حمله قلبی و امراضی از این دسته را پایین می آورد. مچنین مصرف چای سبز می تواند از بروز بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کند. مصرف روزانه 5 فنجان یا بیشتر از این چای می تواند تا 61 درصد از بروز بیماری های قلبی بکاهد. وجود رادیکال های آزاد در سرخرگ می تواند منجر به بروز بیماری های قلبی عروقی شود. در حالی که کاتچین موجود در چای سبز قادر است از پوشش درونی سرخرگ در برابر رادیکال های آزاد محافظت کرده و به این وسیله از بروز بیماری های قلبی جلوگیری کند. در ژاپن با وجود اینکه استعمال سیگار بسیار رایج و معمول است اما کم ترین آمار بیماری های قلبی در آنها گزارش شده است، عده ای دلیل این کاهش را مصرف زیاد چای سبزمیدانند.

چای سبز احتمالا موثر است برای:

  • پیشگیری از سرگیجه هنگام بلندشدن و ایستادن در افراد مسن

پیشگیری از سرطان مثانه، تخمدان، مری و پانکراس (لوزالمعده)

کاهش خطر و یا بتعویق انداختن ظهور بیماری پارکینسون

بهبود فشارخون پایین بعد از غذاخوردن در افراد مسن

کاهش سطح بالای چربی خون از قبیل کلسترول و تریگلیسیرید

کاهش رشد غیرطبیعی سلول های غیرطبیعی در گردنه رحم که در اثر ویروس پاپیلومای انسانی رخ می دهد

 

مروری بر خواص چای سبز

چای سبز معمولاً برای معالجه بیماری ها تجویز می شود. اما بیشتر افراد پی برده اند که نوشیدن روزانه چای سبز، فواید سلامتی زیادی دارد.

*چای سبز ماده پیشگیری کننده مهمی در برابر سرطان، افزایش چربی های خون، سفت شدن رگ ها و حفره های دندان است.

*این گیاه در برابر اسهال خونی ناشی از باکتری مصونیت ایجاد می کند.

*چای سبز در رفع تعدادی از عفونت های قارچی، باکتری و حتی ویروسی (نظیر سرماخوردگی عادی) نیز مفید است.

*چای سبز برای سیستم گوارشی شما نیز مفید است.

*چای سبز سبب می شود که روشن تر فکر کنید و حتی قوه بینایی شما را نیز تقویت می کند.

*این گیاه رگ ها را تقویت و از تجمع چربی های زیاد در خون جلوگیری می کند.

*این گیاه خلط را از گلوی ملتهب پاک و اثر مواد سمی را خنثی می کند.

*”تانین” موجود در این چای می تواند از تداوم اسهال جلوگیری کند. اگر می خواهید میزان “تانین” را در چای افزایش دهید، بگذارید بیشتر دم بکشد.

*یکی از عناصر فعال در چای سبز، به اندازه آسپیرین از تجمع پلاکت های خونی جلوگیری می کند که این اثر گردش خون را بهبود می بخشد.

*چای سبز از سخت شدن رگ ها نیز جلوگیری می کند.

مضرات چای سبز

چای سبز به خاطر داشتن کافئین، جلوگیری از جذب مواد معدنی مخصوصا آهن می کند. خانم های باردار، شیرده و افرادی که ناراحتی اعصاب دارند و آنهایی که ضربان قلبشان نامنظم است، بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند. مصرف این چای همچون چای سیاه به همراه غذا جذب روی، آهن و کلسیم را کاهش می دهد.زیاده روی در مصرف این چای می تواند باعث دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و یبوست شود.