Address & Contact

Our Address

هرمزگان، رودان،شرکت پاجوشستان رودان

Telephone

فروش پاجوش نخل خرما پاجوشستان

🌴 فروش گرانترین پاجوش ها شامل :
🌴 مجول،پیارم، برحی، دیری، توری، زاهدی، مرداسنگ، کلوته، کبکاب، خنیزی، فرض، شکری، شاهانی و دیگر ارقام با درخواست شما🌴 

🌴 با قرارداد محضری

پاجوش نخل خرما پاجوشستان

🌴 طراحی و احداث نخلستان
🌴 هرس نخیلات
🌴 نخل های تزئینی
🌴 مشاوره کاشت داشت برداشت
🌴 پاجوش،نخل،خرما،خریدوفروش خرما ،بسته بندی خرما ، صادرات واردات

🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴

🌴 هر درخت نخل در طول عمر خود پاجوش های زیادی تولید می کند اما بطور متوسط فقط حدود پنج پاجوش برای جداسازی و کاشت مجدد مناسب است. پاجوش ها باید حتما در زمستان که فعالیت گیاه به حداقل می رسد جداسازی شوند. روش های شناسایی پاجوش مناسب و جداسازی آن نیز در مطالب جداگانه ای توضیح داده خواهد شد. از آنجایی که پاجوش ها به روش غیرجنسی تولید شده اند، شباهت ژنتیکی بسیار زیادی با درخت مادری دارند و اگر درخت مادری پرمحصول باشد، پاجوش آن نیز محصولی مشابه درخت مادرخواهدداد.

۱-گوده برداری :

حفر گودال نه تنها محیط مناسبی را جهت استقرار نهال تازه کاشته شده فراهم می کند بلکه بدلیل تغییر مصنوعی محل کاشت افزودن کود حیوانی (استفاده از خاک مرغوب سطح الارض) شرایط مطلوبی را جهت رشد رویشی و افزایش درصد بقاء نهالهای کاشته شده بوجود می آورد.

۲- ابعاد گوده ها :

ابعاد گوده های کاشت پاجوش نخل بستگی به اندازه پاجوش و بافت خاک دارد و بطور کلی ابعاد گودالها از ۵/۰ × 5/0 تا ۱×۱ متر متفاوت خواهد بود. در خاکهای شنی یا کاملاً رسی ابعاد گودالها را یک متر در یک متر در نظر می گیرند زیرا در اینگونه خاکها بستر کاشت می بایست بصورت مصنوعی تهیه گردد تا نهال کاشته شده بخوبی رشد نماید.

در خاکهای با بافت مرغوب ابعاد چاله ها را میتوان ۵/۰ × 5/0 متر گرفت.

۳- زمان و نحوه پر کردن گودال کاشت :

🌴 گودالهای حفر شده باید به مدت ۳۰-۲۰ روز در مقابل نور شدید خورشید قرار گیرند سپس اقدام به پر نمودن چاله ها گردد .

پس از پر نمودن چاله ها اقدام به آبیاری نموده تا مخلوط ریخته شده درون گودال نشست نماید این عمل به پوسیدن کود حیوانی و ایجاد بستر مناسب جهت کاشت پاجوش نخل کمک فراوان می نماید. به منظور رسیدن به نتیجه بهتر می بایست تا زمان کاشت (معمولاً فاصله بین پر نمودن تا کاشت پاجوش می بایست حداقل ۳-۲ ماه باشد) ۴-۳ بار عملیات آبیاری چاله ها صورت گیرد. چاله های کاشت باید به گونه ای پر شوند که پس از نشست کامل خاک، چاله همسطح با خاک محیط اطراف آن باشد.

۴- فاصله کاشت :

🌴 در انتخاب فاصله کاشت باید نکات زیر رعایت گردد.

🌴 امکان نفوذ نور به درون نخلستان وقتی درختان به مرحله بلوغ رسیدند وجود داشته باشد.

🌴 فضای کافی جهت انجام عملیات داشت و برداشت محصول وجود داشته باشد.

🌴 فضای کافی جهت توسعه ریشه گیاه وجود داشته باشد.

🌴 در شرایط ایران فاصله ۸ × ۸ متر (مناطق بسیار گرم و خشک) توصیه می گردد. در مناطق گرم و خشک که دارای بادهای گرم و سوزان در فصل رسیدن میوه می باشند فواصل درختان را می بایست کمتر ۸ × ۸ در نظر گرفت.

۵- زمان کاشت :

🌴 معمولاً در ایران در دو زمان اقدام به کاشت خرما در زمین اصلی می نمایند :

🌴 از اواسط اسفند ماه تا اواسط اردیبهشت ماه و از اواسط شهریور تا اواسط آبانماه

6- نحوه کاشت :

عملیات کاشت پاجوش نخل باید صبح زود انجام شود تا از وارد آمدن استرس به نهالهای پاجوش جلوگیری شود و نهال فرصت کافی جهت سازگاری با محیط جدید داشته باشد.

۷- عمق کاشت :

کاشت عمیق نهال باعث وارد شدن آب به درون قلب نهال و پوسیدن جوانه مرکزی میگردد و کشت سطحی نیز باعث خشکیدن ریشه ها و برگ نهالها خواهد شد مناسبترین عمق کاشت عمقی است که پاجوش در سطح بزرگترین قطرش کاشته شود و بزرگترین قطر پاجوش همسطح با سطح خاک اطراف باشد تا امکان ورود آب به درون قلب نهال نباشد.

۸- تهیه تشتک :

بعد از کاشت پاجوش نخل سریعاً تشتک در اطراف نهال ایجاد شود تا اینکه پس از آبیاری آب به حد کافی در اختیار نهال قرار گیرد. قطر تشتک ۸/۱ متر و عمق آن ۳۰-۲۰ سانتیمتر باید در نظر گرفته شود ضمناً شیب کف تشتک به سمت نهال باشد.

۹- مالچ دهی :

عمل مالچ دهی با قرار دادن یک لایه مواد آلی نظیر کاه و کلش گندم در اطراف تنه نهال صورت می گیرد. مالچ دارای فوائد زیر است :

کاهش میزان تبخیر سطحی آب درون تشتک
جلوگیری از تشکیل سله
بهبود نفوذ آب به درون خاک
جلوگیری از رشد علفهای هرز درون تشتک
افزایش میزان هوموس خاک

۱۰- آبیاری :

بعد از کاشت سریعاً بایستی عملیات آبیاری صورت گیرد تا استرس وارد به گیاه به حداقل برسد.

🌴 دور آبیاری بستگی به نوع خاک و شرایط آب و هوایی منطقه دارد در سیستم آبیاری سطحی در زمینهای شنی دور آبیاری هر روزه در اولین فصل تابستان توصیه شده است در صورتیکه خاک سنگین باشد آبیاری هفته ای یکبار کفایت می کند. اما در بیشتر خاکها دور آبیاری ۲ یا ۳ روز یکبار توصیه میگردد. نکته مهم آن است که در ۶ هفته اول بعد از کاشت پاجوش نخل خاک اطراف نهال بطور دائم مرطوب نگه داشته شود تا خاک سله نبندد.

۱۱- حفاظت :

🌴 نهالهای پاجوش کاشته شده باید در مقابل شرایط نامساعد محیطی (گرما و بادهای گرم در اولین فصل تابستان و سرما در فصل زمستان) و خسارت بعضی از موجودات نظیر خرگوشها و غیره حفاظت شوند برای اینکار میتوان از پوشش نوری سایه دار و یا برگ خرما استفاده نمود. برگ خرما از مناسبترین و فراوانترین مواد در تمام مناطق جهت پوشش دادن پاجوشهای خرما است به این منظور هــر پاجوش بوسیله ۶-۴ برگ خرما که قسمت پایین و خاردار آن حذف شده پوشانده می شود. عمل پوشش دادن پاجوشها هر چه زودتر انجام شود بهتر است.

مدیریت : مهدی گلستانی

پاجوش نخل خرما پاجوشستان

پاجوش خرما , نحوه آبیاری نخل خرما , زمان جابجایی درخت خرما , کاشت نخل خرما ,