تعمیر و نگهداری قفسه بندی
استفاده از مواد خالص و ناب در ساخت انواع قفسه بندی های فلزی و غیر فلزی و همچنین استفاده از روکش های گالوانیزه، نیاز به تعمیر و نگهداری قفسه بندی را به شدت کاهش داده و باعث افزایش طول عمر قفسه ها خواهد شد. امروزه با پیشرفت زیادی که در زمینه های مختلف صنعتی، تکنولوژی و ... انجام شده است، همواره عرضه و تقاضای کالا در بازار رو به افزایش گذاشته است و تمامی سازمان ها و شرکت های بزرگ به فکر انبار کردن و ایجاد فضای کافی برای انتقال کالاها و محصولات هستند که نیاز به قفسه بندی های مختلف را نیز افزایش می دهد و طراحی مناسب این قفسه ها نیاز به تعمیر و نگهداری را کم خواهد کرد.
قفسه بندی در ایران
حدود 70 سال است که صنعت قفسه بندی و سیستم های مدیریت انبار در ایران تشکیل شده است و از آن زمان تا کنون مشکلات مختلفی را به خود دیده و هر ساله این مشکلات بررسی شده و بهترین محصول در طی این چند سال اخیر وارد بازار شده است. از ویژگی های بسیار مثبت انواع قفسه بندی ها، استفاده بهینه از فضای انبار می باشد که با طراحی های فوق العاده ای توسط مهندسین شرکت دژسازان مبین انجام و صورت گرفته است و شرکت توانسته از انواع قفسه های طراحی شده در شرکت های بزرگ اروپایی نظیر شرکت دکسیون الگو برداری نموده و بهترین قفسه ها را تولید کند که از همه نظر مقاوم بوده و نیازمند تعمیر و نگهداری کوتاه مدت نیز نخواهد بود.
هر یک از کاربران و افرادی که نیازمند استفاده مناسب از فضای انبار باشند می توانند سیستم های قفسه بندی مختلفی را که به صورت یکپارچه، ترکیبی و مکانیزه می باشد را برای مدیریت انبار کالاهای خود انتخاب کند.
انواع قفسه بندی ها
خیلی از کاربران هستند که برای خرید قفسه بندی اصلا به نوع آن توجه نمی کنند و خواستار اعلام قیمت بر مبنای فاکتور متری قفسه می باشند، که این امر اصلا درست نیست زیرا قفسه بندی ها دارای فاکتورهای مختلفی هستند که هریک بنا به نیاز، باید انتخاب شود و در انتخاب و اعلام قیمت قفسه بندی ها باید پارامترهای آن را حتما مورد توجه قرار دهید که شامل: متراژ طولی، عرض، ارتفاع قفسه، محدوده تحمل وزن محصولات، نوع رنگ به کار رفته بر روی قفسه، ضخامت، نیاز داشتن به تعمیر و نگهداری کوتاه مدت یا بلند مدت و ... می باشد، که اطلاعات داشتن در این زمینه تصمیم گیری نهایی شما برای خرید را بهتر خواهد کرد.
از انواع قفسه بندی ها می توان به:
قفسه بندی بایگانی (برای بایگانی اسناد و مدارک) قفسه بندی خود تغذیه (برای استفاده از انبارهای یدکی) قفسه بندی کفپوشدار سبک (برای لوازم کم وزن و بارهای حجیم) قفسه بندی کفپوشدار سنگین (برای کالاهای سنگین و پر حجم) قفسه های فروشگاهی (موارد استفاده در سوپر مارکت ها و فروشگاه ها) قفسه بندی های پیچ و مهره ای (برای انبار کردن لوازم نیمه سنگین و قطعات یدکی) قفسه بندی بازویی کانتیلور (برای بارهای لوله ای و شاخه ای) قفسه بندی نیم طبقه (برای انبارها و سالن های تولیدی)
مهندسی قفسه بندی
بخش مهم ساخت قفسه بندی مطلوب، مهندسی قفسه بندی می باشد، که باید به درستی اندازه گیری و تست شود. در مهندسی سیستم های قفسه بندی چندین پارامتر بسیار مهم در ساخت آن تاثیر گذار خواهد بود که عبارتند از:
اندازه گیری ابعاد مکان که شامل طول سالن، عرض و ارتفاع می باشد. بارگذاری دستی باشد یا ماشینی نوع بار به چه صورتی است، یعنی ظاهر و وزن کالا همگون است یا ناهمگون ظرفیت مورد نیاز برای انبار کردن کالا که در ادامه در مورد هر یک از موارد مهندسی قفسه بندی مختصر توضیحاتی را ارائه خواهیم کرد.
اندازه گیری ابعاد مکانی سالن
انداز و ابعاد فضا تاثیر بسزایی در انتخاب انواع قفسه بندی و مهندسی آن دارد. بر فرض مثال هر چه ارتفاع فضا یا سالنی که قصد انبار کردن محصولات یا کالا را دارید بیشتر باشد، امکان ذخیره کالا به سه برابر افزایش خواهد یافت و هم در هزینه و هم بهینه سازی مکان تاثیر مثبتی خواهد گذاشت.
بارگذاری دستی یا ماشینی
نوع بارگذاری هم در مهندسی سیستم قفسه بندی برای ذخیره کردن کالا در انبار نقش بسزایی دارد. اگر بارگذاری به وسیله ماشین مانند لیفتراک، استکر و ... انجام شود بهتر است از قفسه بندی های پالت راک، درایوین یا بازویی استفاده کنید تا نگهداری و انتقال کالا به خوبی توسط ماشین انجام شود. اگر برای نگهداری و انتقال بار به صورت دستی قصد دارید این کار را انجام دهید بر اساس طراحی های انجام شده در ساخت قفسه بندی، بهتر است از قفسه بندی مشبک، قفسه بندی کفپوشدار، قفسه فروشگاهی و نظایر آن جهت انبارش استفاده کنید.
در صورتی که اطلاعات کاملی در مورد هر یک از قفسه ها می خواهید، کافیست وارد سایت دژسازان مبین شده و بر روی دکمه محصولات کلیک کنید و در مورد هر یک از قفسه ها اطلاعات کاملی برای شما عزیزان ارائه شده است تا با دیدی باز انتخاب کنید.
نوع بار همگون یا ناهمگون
با توجه به شکل ظاهری اقلام و وزنی که هریک از آنها دارند می توانید قفسه بندی های مناسب را برای انبار کردن انتخاب کنید.
بر فرض مثال برای اقلامی که از 500 کیلوگرم بیشتر وزن دارند استفاده از قفسه بندی بالکی راک پاسخگو خواهد بود و یا برای اقلامی که از 500 کیلوگرم کمتر وزن داشته باشند لانگ اسپن انتخاب مناسب تری است. و اگر کالا و اقلام شما بیشتر حالت ابزاری دارند و از وزن زیادی هم برخوردار نیستند قفسه بندی مشبک را انتخاب کنید. برای نگهداری کتاب، دفتر، اسناد و زونکن نیز استفاده از قفسه های ریلی، ریوت انتخاب مناسبی است. همچنین برای نگهداری محصولات غذایی استفاده از قفسه های فروشگاهی پیش بینی می شود.
ظرفیت مورد نیاز برای انبار کردن کالا
ظرفیت کالا هم بزرگترین دغدغه مشتریان می باشد که باید در طراحی قفسه بندی به خوبی مهندسی شود. مثلا اگر بارهای ما به صورت پالتی باشد و مکان انبارش دارای ارتفاع مناسب و بالای 5 متر باشد به خوبی با قفسه بندی می توان بارها را انبار کرد، ولی با ارتفاع کمتر از 5 متر صرفه اقتصادی نخواهد داشت و چیدمان باری خوبی صورت نمی گیرد.