پخت کیک و انواع شیرینی مانند شیرینیهای مخصوص عید نوروز، به مهارت و تخصص بالایی نیاز دارد.
اما کیکهای تولد، کیکهای مناسبتی، انواع کوکی شکلاتی، بیسکوییت شکری، کاپ کیک و … با استفاده از ابزارهایی تهیه میشوند که کار را آسان خواهند کرد. این ابزارها امروزه در طرحها و رنگهای مختلفی در فروشگاههای لوازم قنادی موجود هستند.
.
.
لیست لوازم قنادی و شیرینی پزی
۱. سینی فر
از جمله ابزارهای مورد نیاز برای قنادی و شیرینیپزی، سینی فر است که در جنسهای مختلفی مانند تفلون و گالوانیزه، در بازار عرضه میشود که بسته به نیاز خود میتوانید در سایزهای مختلف آن را خریداری کنید.
.
.
۲. انواع ماسوره و قیف
در تزیین کیک تولد و تزیین حلوا با ماسوره از انواع قیف و ماسوره استفاده میشود. معمولا ماسوره و قیفها از دو جنس پلاستیکی و فلزی در بازار موجود هستند و دارای طرحها و انواع مختلفی هستند، که با توجه به سلیقه خود میتوانید آنها را خریداری کنید.
.
.
۳. ابزار ژل تزریقی
امروزه برای ایجاد کردن طرح گل و یا طرحهای دیگر در ژله تزریقی، از ابزار ژل تزریقی یا سررنگ مخصوص این کار استفاده میشود. این ابزار در طرحهای مختلف در بازار موجود هستند که میتوان از فروشگاههای لوازم قنادی آنها را تهیه کرد.
.
.
۴. همزن
میتوان گفت یکی از اصلیترین ابزارهای مورد استفاده برای تهیه شیرینی و کیک، همزن است که در دو نوع همزن دستی و همزن برقی در بازار موجود است. (برای آسانتر شدن کار و صرفهجویی در وقت، پیشنهاد میشود از همزن برقی استفاده کنید.)
.
.
.
۵. پیمانه
برای اندازهگیری مواداستفاده شده در انواع دستور شیرینی و کیک، از پیمانههای استاندارد استفاده میشود.
.
.
۶. الک
برای سبک کردن آرد و همچنین جداکردن مواد خرد شده در تهیه انواع شیرینی و کیک، از الکها استفاده میشود.
.
.
.
۷. پالت
معمولا برای صاف کردن سطح کیک و شیرینی از پالت مخصوصی استفاده میشود که در دو نوع صاف و شکسته در بازار موجود هستند و سایزهای گوناگونی دارند.
.
.
۸. کاتر
کاترها در اشکال و سایزهای متنوع، مناسبترین ابزار برای شکلدهی به انواع شیرینی و خمیر فوندانت هستند. معمولا این کاترها دارای شکل قلب، گل، جالبز و دایره و از جنس استیل مرغوب بوده و امکان شستشوی آنها در ماشین ظرفشویی وجود دارد.
.
.
۹. ابزار فوندانت
امروزه خمیر فوندانت رایجترین روکش برای تهیه کیک بوده که ابزارهای مختلفی از جمله انواع کاتر فوندانت، مهر فوندانت، اتو فوندانت، وردنه مخصوص فوندانت و تکسچر فوندانت برای شکل دادن به این نوع خمیر در بازار موجود هستند.
.
.
۱۰. پایه گردان کیک
یکی از ابزاهای مهم کیکپزی، پایه گردان کیک برای تزیین کیک است که به شما کمک میکند، با قرار دادن کیک روی آن، تزیین را به راحتی انجام دهید. پایه کیک معمولا با جنسهای مختلف و در طرح و سایزهای مختلفی وجود دارد و آن را از فروشگاهای لوازم قنادی یا فروشگاههای اینترنتی میتوان تهیه کرد.
.
.
۱۱. کپسول کاغذی
برای اینکه مواد کیک به قالب شما نچسبد و به راحتی قابلیت جدا شدن داشته باشد، میتوانید از کپسولهای کیک استفاده کنید. برای تهیه کیکهای یزدی و کاپکیکها، مواد را درون کپسول کاغذی ریخته و در داخل سینی فر قرار دهید.
.
.
۱۲. وردنه
یکی از ابزارهای مهم و پرکاربرد در شیرینیپزی، وردنه است که با استفاده از این ابزار میتوانید خمیر مورد نظر خود را به ضخامت لازم برسانید. وردنه در جنسهای مختلفی وجود دارد ولی یکی از محبوبترین جنسهای این ابزار،وردنه چوبی است.
.
.
.
۱۳. لیسک و فرچه
از لیسک میتوانید برای فولد کردن (زیر و رو کردن دورانی) مواد شیرینی و کیک و از فرچه برای چرب کردن قالبهای کیک و شیرینی استفاده کنید. جنس این ابزار، سیلیکونی بوده که میتوانید آنها را از فروشگاههای اینترنتی نیز تهیه کنید.
.
.
.
۱۴. کاغذ روغنی
یکی از ملزومات اساسی برای تهیه انواع شیرینی و کیک، کاغذ روغنی است. با استفاده از کاغذ روغنی دیگر نیازی به چرب کردن قالب یا سینی فر نداشته و با خیال راحت میتوانید مواد خود را درون قالب بریزید، بدون اینکه نگران چسبیدن آن به قال باشید. کاغذ روغنی را با کیفیت مرغوب در بستهبندیهای بهداشتی میتوان از فروشگاههای لوازم قنادی تهیه کرد.
.
.
.
۱۵. انواع قالب کیک و شیرینی پزی
استفاده از قالبهای شیرینیپزی برای تهیه انواع کیک و شیرینی، به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید کیک یا شیرینی را با شکل نهایی دلخواه خود تهیه کنید. اما برای تهیه قالب مورد نیاز، ابتدا باید بدانید که آن را برای چه کاری میخواهید. همچنین در هنگام خرید به یاد داشته باشید که قالبهای تفلون و سیلیکون، معمولا گرانقیمتتر و حتی با دوامتر از قالبهای فلزی و آلومینیومی هستند.
برخی از معروفترین و پرکاربردترین قالبهای شیرینیپزی در زیر معرفی شده است.
قالب مافین
معمولا برای تهیه کیکهای یک نفره از قالب مافین استفاده میشود که در سایز و طرحهای مختلف در بازار موجود هستند. قالبهای مافین با جنس تفلون و سیلیکونی، قالبهای گرد و کوچکی هستند که در تعداد ۶ ،۱۲ یا ۲۴ تایی در یک قالب مستطیل قرار دارند.
.
.
قالب لوف
برای تهیه انواع نان فانتزی، نان تست و انواع نان صبحانه و عصرانه که بعد از بیرون آمدن از قالب به شکل مستطیلی برش داده میشوند، از قالب لوف استفاده میشود.
.
.
.
قالب کمربندی
برای تهیه انواع کیک، چیز کیک بیسکویتی و انواع دسر از قالب کمربندی استفاده میشود که با جنس تفلون در بازار موجود است. این قالبها به شکل گرد هستند و ویژگی اصلی آنها این است که وقتی کیک پخته شد، به راحتی با باز کردن کمربند آن، کیک از قالب جدا میشود و نیازی به برگرداندن کیک نیست. در این جا دیگر نگرانی در مورد چسبیدن ژله یا کیک به قالب وجود ندارد.
.
.
قالب سیلیکونی
قالبهای سیلیکونی از انعطافپذیری بالایی برخوردار هستند. این نوع قالبها از جنس پلیمر بوده و تقریبا تا ۵۰۰ درجه گرما را تحمل میکنند. برای تهیه انواع ژله و دسر معمولا از این قالبها استفاده میشود که در طرحهای متنوعی در بازار موجود هستند.
.
.
سخن آخر
همانطور که اشاره شد، برای تهیه و پخت انواع کیک و شیرینی نیاز به داشتن ابزارهای مختلف دارید که با استفاده از آنها پخت کیک و شیرینی آسان و ساده خواهد شد. اما اگر قصد تهیه شیرینی و کیک را در منزل دارید، حتما لازم نیست ابزارهای گرانقیمت خریداری کنید، بلکه در برخی از موارد یک یا دو ابزار ساده کار شما را راه خواهد انداخت. دقت داشته باشید قبل از خرید هر کدام از این ابزارها، ابتدا نیاز خود را شناخته و اطلاع داشته باشید که به کدام ابزار نیاز بیشتری خواهید داشت، سپس اقدام به خرید کنید. سعی کنید هر کدام از این ابزارها را از فروشگاهای لوازم قنادی و یا حتی فروشگاههای اینترنتی معتبر خریداری کنید و از اصل بودن و کیفیت آنها اطمینان حاصل کنید.