انسان برای بقای خود نیازمند غذا است. خوردن یکی از نیازهای ذاتی بشر می باشد. داشتن تغذیه مناسب به طول عمر و سلامت جسمی و روحی افراد کمک زیادی می کند. علم تغذیه افراد را در رسیدن به یک تغذیه مناسب یاری می کند. رژیم‌ درمانی‌، اصول‌ علم‌ تغذیه‌، ارزش‌ مواد غذایی‌ و نحوه‌ تغذیه‌ مناسب‌ از موارد مهم در علم تغذیه می باشند.

رژیم‌ درمانی‌ نیز نوع‌ رژیم‌ غذایی‌ لازم‌ در بیماری‌های‌ مختلف‌ را مشخص‌ می‌کند. اصول‌ علم‌ تغذیه‌ بررسی‌ می‌کند که‌ چه‌ فرآیندی‌ روی‌ مواد غذایی‌ خورده‌ شده‌ انجام‌ می‌گیرد تا جذب‌ یا دفع‌ شود. ارزش مواد غذایی، میزان ویتامین ها، املاح و سایر مواد مفید درون خوراکی ها را مشخص کرده و آنها را از نظر ارزش غذایی طبقه بندی می کند. رسیدن به یک برنامه غذایی مناسب را شاید بتوان هدف اصلی علم تغذیه دانست.

متخصص تغذیه فردی است که از علم تغذیه آگاهی کامل دارد. او از دانش خود برای کمک به افراد در تصمیم گیری در مورد سبک زندگی و تغذیه شان استفاده می کند. کارشناس تغذیه با دادن اطلاعات و مشاوره درباره ارتباط غذا با سلامت جسمی و روحی، به ترویج تندرستی در جامعه می پردازد.

متخصص تغذیه برای گروه های مختلف مردم اعم از کودکان، میانسالان، بیماران، افراد چاق و لاغر متناسب با وضعیت و نیاز آنها برنامه غذایی تهیه می کند. او برای آنها تعیین می کند از چه نوع مواد غذایی و به چه میزان روزانه مصرف کنند.

کارشناس تغذیه که در محل هایی مانند کارخانجات صنایع غذایی مشغول به کار می شوند، از دانش تغذیه خود در فرآیند تولید مواد غذایی استفاده می کنند.

متخصص تغذیه باید به علم تغذیه اشراف کامل داشته و از آخرین اطلاعات و دستاوردهای این حوزه آگاه باشد. او باید در کنار داشتن مهارت های ارتباطی مناسب، تاحدی با روانشناسی افراد آشنایی داشته تا بتواند برخورد مناسبی با مراجعان داشته و متناسب با وضعیت جسمی و روحی آنها، برنامه و رژیم غذایی شان را تهیه کند.

وظایف متخصص تغذیه

ارائه توضیحات کافی در مورد مسائل مربوط به تغذیه و رژیم درمانی به مراجعان شناسایی و ارزیابی نیازهای مراجعان (برای بیماران توصیه های پزشک معالج به متخصص تغذیه بسیار کمک می کند.) تهیه و ارائه برنامه های غذایی مناسب به مراجعان ارزیابی اثرات برنامه های غذایی و تغییر آنها در صورت لزوم صحبت کردن و انگیزه دادن به مراجعان برای دنبال کردن برنامه های غذایی خود تشخیص مشکلات تغذیه ای موجود در جامعه تهیه برنامه های اجرایی برای رفع مشکلات تغذیه در جامعه ارائه برنامه و دستورالعمل برای افزایش ارزش غذایی مواد خوراکی آگاهی از جدیدترین اطلاعات و آخرین تحقیقات مرتبط

مهارت و دانش مورد نیاز شغل کارشناس تغذیه

علاقه زیاد به تغذیه و سلامت افراد دانش کافی درباره اثر رژیم های غذایی مختلف روی سلامت مهارت های ارتباطی مناسب توانایی توضیح و آموزش مباحث مختلف به همه افراد در هر سطحی داشتن صبر و توانایی ایجاد انگیزه در افراد برای تغییر عادات غذایی و دنبال کردن رژیم غذایی داشتن انعطاف در کار (با هر فردی متناسب با شرایط و وضعیت او برخورد کند) داشتن طرز تفکری بدور از هر گونه پیش داوری آشنایی نسبی با روانشناسی افراد داشتن مسئولیت پذیری ( زیرا کار متخصص تغذیه با سلامت جسم و روح انسان ها ارتباط دارد)

انواع برنامه غذایی به شرح ذیل می باشد :

رژیم غذایی لاغری رژیم غذایی چاقی رژیم غذایی برای افرادی مبتلا به بیماری دیابت ، رفلاکس معده ، نقرس و غیره رژیم غذایی مخصوص ورزشکاران رژیم غذایی مخصوص بانوان باردار و شیرده

یک متخصص تغذیه با توجه به سن بیمار ، وضعیت جسمی و روحی ، نوع فعالیت های روزانه و غیره او یک برنامه غذایی مناسب تهیه می کند و در طول دوره رژیم غذایی او را کمک می کند تا برنامه خود را رعایت نماید و از آن نتیجه ایده آلی را کسب کنند.

  برای آشنایی با اطلاعات سایر مشاغل به سامانه سراسری زمات مراجعه کنید

Showing 4 from 4 Items

Toggle Filters
Count
Sort by
Order

مرکز لاغری و رژیم درمانی رز  ? خدمات لاغری شامل رژیم درمانی و مشاوره ، دستگاه های لاغری موضعی شامل کول تک ، آر اف ، کویتیشن و لیپولیزر

مرکز تغذیه و لاغری موضعی دکتر دایت  ? کاهش وزن ماندگار 12-15 کیلو در سه ماه ? کنترل پر خوری عصبی/اشتهای زیاد /ولع به شیرینی و تنقلات/ریزه خواری

دفتر مشاوره تغذیه و رژیم درمانی محمد شریفی شهمیرزادی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی شھید بھشتی نظام پزشکی: ت-۳۴۶۴ ? رژیم های غذایی چاقی و لاغری

پوریا ریحانی امورزش بدمینتون از مبتدى تا قهرمانى به صورت گروهى و خصوصى . تمرینات پیشرفته امادگى جسمانى  انواع تمرینات براى تقویت عضلات به صورت درمانى و تمرینات حرکات اصلاحى