پیتزا جزو غذاهایی است که در کشورهای مختلف، طعمهای متفاوتی دارد و تقریبا بیشتر مردم دنیا آن را دوست دارند و با لذت فراوان میخوردند. این غذای ایتالیایی انواع متعددی دارد و با مواد متنوعی تهیه میشود که ما در اینجا انواع مختلف آن را در مکان های مختلف جهان برایتان آورده ایم.
1. Neopolitan، ناپل، ایتالیا
پیتزاهای این منطقه خمیری باریک دارد که روی آن را گوجه فرنگی و پنیر موتزارلا پوشانده است. برای تکمیل کار، چند برگ ریحان نیز به آن می افزایند.
2. Pizza Bianca، رم، ایتالیا
این نوع پیتزا در خیابان های رم و رستوران های آن بسیار رایج است. این پیتزا تنها یک خمیر نازک دارد که با روغن زیتون و نمک پوشیده شده است.
3. New York ، نیویورک
پیتزاهای نیویورک باریک، ترد و خشک است که روی آن کمی سس گوجه و پنیر موتزارلا قرار دارد. برای پخت آن از ذغال سنگ که شیوه ای سنتی است و همچنین چوب و گاز استفاده می کنند.
4. Deep dish، شیکاگو
پیتزاهای شیکاگو که بیشتر شبیه پای هستند، لبه های بلندی دارند. در زیر سس گوجه آن لایه ای از گوشت و پنیر قرار گرفته است. این نوع پیتزا چندین بار برنده مسابقه بهترین پیتزا شده است.
5. Sicilian، سیسیل، ایتالیا
سیسیلی ها به جای پیتزای گرد، پیتزای مستطیل شکل را ترجیح می دهند. طرز تهیه آن ساده است: قبل از پخت خمیر، مقداری پنیر، روغن زیتون و آرد سوخاری به آن می افزایند. انواع آمریکایی آن سنگین تر و سس و پنیر آن نیز بیشتر است.
6. Lahmacun، ترکیه
این نوع پیتزا از خمیر و گوشت گاو یا بره تهیه می شود. گاهی به آن پیاز، گوجه فرنگی و ادویه نیز می افزایند.
7. Khachapuri، جورجیا
این پیتزا بیشتر شبیه یک ساندویچ تخم مرغ است. برای تهیه آن، ابتدا روی خمیر را پنیر پاشیده سپس روی آن یک عدد تخم مرغ و مقداری کره می افزایند. انواع مختلفی از این پیتزا در جورجیا وجود دارد اما هیچ کدام از آنها سس گوجه ندارد.
8. Okonomiyaki – ژاپن
پیتزا ژاپنی ها معمولا شامل کلم، گوشت، نودل و میگو است. پس از پخت، روی آن را با تخم مرغ و سس مخصوص می پوشانند که طعمی نسبتا شیرین دارد.
9. Tarte Flambee، فرانسه
پنیر و بیکن مواد لازم برای تهیه این پیتزا هستند. البته انواع دیگری از این پیتزا وجود دارد، مثلا به آن دارچین و سیب اضافه و آن را به عنوان دسر مصرف می کنند.
10. Coca، اسپانیا
این نوع پیتزا نسبتا شیرین و بسیار خوشمزه است. مواد مورد نیاز آن نیز از تخم مرغ گرفته تا ماهی و سبزیجات و میوه و گوشت و پنیر متغیر است.
11. Manakish، لبنان
اگر دوست دارید پیتزایی سرد برای صبحانه میل کنید، این پیتزا گزینه مناسبی برای شما است. روی خمیر آن مخلوطی از ادویه هایی چون آویشن، دانه کنجد و سماق وجود دارد. البته ممکن است پنیر یا گوشت هم داشته باشد.
12. Langos، مجارستان
اگر بخواهیم صادق باشیم، باید بگوییم که این پیتزا غذای سالمی نیست. یک تکه نانی که با روغن سرخ شده و روی آن خامه ترش، گوشت یا کره سیر پوشانده اند. ساکنین این نوع پیتزا را به عنوان غذای خیابانی می شناسند.