بادام زمینی دانه ای مفید برای مبتلایان به چربی خون
تحقیقات و بررسی های متعدد نشان داده اند، چربی بادام زمینی و کره بادام زمینی برای انسان مفید است.
طی یک مطالعه در یکی از دانشگاه های آمریکا، اثرات رژیم غذایی حاوی بادام زمینی و کره آن در کاهش کلسترول خون، با میانگین رژیم غذایی آمریکایی ها مقایسه شد. نتایج نشان داد که خطر بیماری های قلبی با مصرف متناوب و مکرر بادام زمینی( هر بار به مقدار کم) کاهش می یابد.
اثرات رژیم غذایی دارای بادام زمینی
۱- کاهش کل کلسترول وLDL کلسترول ( کلسترول بد)
۲- حفظ و نگهداریHDL کلسترول ( کلسترول خوب)
۳- کاهش تری گلیسیرید
همچنین دارای مقدار زیادی چربی غیر اشباع است.
بادام زمینی و کره آن، منبع خوب و با صرفه ای از پروتئین هستند و بیشتر ویتامین ها و املاحی را که به سختی بدست می آیند، تامین می کنند که این ویتامین ها و املاح شامل اسید فولیک، ویتامینE ، مس، سلنیوم، منیزیم، روی و همچنین رنگدانه های گیاهی و فیبر خوراکی می باشند.
نکته
یک واحد بادام زمینی معادل ۲ قاشق غذاخوری بادام زمینی است که تقریباً به اندازه انگشت شست شما است.
بادام زمینی منبع بسیار خوبی از پتاسیم- اسید فولیک- نیاسین- اسید پانتوتنیک- فسفر- منیزیم- روی و ویتامینB1 می باشد.
کره بادام زمینی منبع ویتامینB6- اسید فولیک- فسفر- منیزیم- روی و پتاسیم است و نیز منبع بسیار خوب و عالی نیاسین می باشد.
وقتی توصیه می شود افراد بایستی دریافت چربی خود را بصورت متعادل تنظیم کنند به این معنا نیست که بایستی چربی را از رژیم غذایی خود حذف کنند. طبق توصیه های تغذیه ای تا ۳۰ درصد انرژی غذا را می توان از چربی ها بدست آورد و این مقدار مناسبی است . البته نوع چربی که این ۳۰ درصد را تشکیل می دهد، خیلی مهم است.
چربی موجود در بادام زمینی و کره آن
چربی غیر اشباع پلی ( چربی خوب )-چربی اشباع ( چربی بد )
چربی غیر اشباع مونو ( چربی خوب )
۸۵ درصد چربی بادام زمینی، چربی غیر اشباع (خوب) است. (۵۰ درصد چربی های غیراشباع مونو و ۳۵ درصد چربی های غیراشباع پلی )
چربی های غیراشباع، کلسترول خون را پائین می آورند و از این طریق در سلامت قلب مؤثرند.
۱۵ درصد چربی بادام زمینی و کره آن، چربی اشباع ( بد) است.
بادام زمینی و کره آن، چربی های ترانس ندارند.
چربی های اشباع و ترانس، هر دو باعث افزایش کلسترول خون می شوند.
بادام زمینی و کره آن کلسترول ندارند.
منبع:سلامتی