“به” غم غمناک را میبرد، چنان که دست، عرق پیشانی را میبرد.
جمله بالا سخن یکی از بزرگان ما در مورد این میوه میباشد. وقتی فواید_به را میشماریم به حقیقت این جمله پی میبرید. به از خانواده سیب و گلابی میباشد، همه قسمتهای آن قابل استفاده و مفید است. به شیرین طبع گرم و تر و به ترش طبع گرم و خشک دارد. عسل مصلح آن است، یعنی به را باید همراه عسل بخورید تا هم شاهد اثرات مفیدش باشید، هم عوارضی برای بدن نداشته باشد.
“به” میوه بارداری
• یکی از علتهای ویار و تهوع_دوران_بارداری مربوط به عملکرد دریچه تحتانی مری یا معده میباشد. عادت ماهیانه در دوران بارداری قطع میشود و در نتیجه برخی اخلاط کثیف که در عادت ماهیانه از بدن دفع میشدند، در بدن باقی مانده و تجمع میکنند. این موضوع باعث تحریک دریچه تحتانی مری یا معده میشود و این دریچه به خوبی کار نمیکند و موجب بروز ناراحتی گوارشی و تهوع میشود. در گذشته به زنان باردار توصیه میشد برای زیباتر شدن فرزندشان روزانه یک عدد میوه به مصرف کنند، در حالیکه این میوه باعث تقویت دریچه تحتانی مری میشود و دستگاه گوارش بهتر کار میکند.
• برخی خانمها در دوران بارداری ویار به خوردن خاک پیدا میکنند. این میوه به رفع این حالت کمک میکند.
• این میوه شادیآور و از بین برنده غم است، در نتیجه به کاهش افسردگی_در_دوران_بارداری و پس از زایمان کمک خواهد کرد.
• “به” موجب وزنگیری بهتر و تقویت قلب و معده جنین میشود.
• این میوه پرفایده در جلوگیری از خونریزیهای غیرطبیعی رحم و در نتیجه برای جلوگیری از سقط جنین تاثیر فوقالعاده زیادی دارد.
فواید بیشمار خوردن “به”
• تقویت کننده دستگاه گوارش و قلب.
• موجب بند آمدن خونریزی میشود، خصوصا خونریزیهای رحمی.
• ادرارآور است.
• در درمان اسهال خونی و اسهالهای ساده بسیار موثر است.
• مصرف آب به بعد از غذا حالت تهوع را از بین میبرد.
• از بین برنده بوی دهان وبرای تقویت و سفت کردن بافت لثه و التیام زخمهای دهانی، مضمضه کردن مکرّر با آب به یا دمنوش آن بسیار سودمند است.
• به دلیل بالا بودن فیبر زیاد آن به کاهش وزن کمک میکند.
• تحریک کننده اشتها
• اثرات مثبت بر فکر و ذهن ما گذاشته و موجبات خوشحالی را فراهم میکند.
• آب به سردرد را از بین میبرد و موجب رفع تشنگی میشود.
• به پایین آوردن کلسترول و فشار خون کمک میکند.
•خوردن میوه به یا دمنوش و ربّ آن با شکم خالی موجب یبوست می شود. اگر «به» یا فرآورده های آن با فاصله کمی بعد از غذا مصرف شوند یبوست آور نخواهند شد، مگر آنکه غذا هم بسیار خشک باشد.
دانه به یا به دانه
درون “به” دانههایی به رنگ قهوهای تیره وجود دارد. حدود 20 تا 22 درصد وزن این دانهها را لعاب روی آن تشکیل میدهد.
• برای درمان التهابات گلو و رفع سرفه موثر است.
• با قراردادن لعاب به_دانه روی زخمها و سوختگیها باعث بهبودی سریع آنها میشود.
• خشکی زبان و دهان را برطرف میکند.
• با مالیدن لعاب به دانه روی پوست آفتاب زدگی را درمان کنید.
• در مصارف صنعتی نیز کاربرد دارد: از لعاب این دانه در محصولات آرایشی و مجعد کردن موها استفاده میشود. یکی از مصارف دیگر آن آهار دادن پارچههای گران قیمت میباشد.
گل و شکوفه به
حدود 30 گرم از گل آن را در آب جوش ریخته و اجازه دهید تا به مدت 5 دقیقه دم بکشد. این دمنوش به همراه کمی بهارنارنج برای داشتن خوابی آرام بسیار مفید است. همچنین سرفه کودکان را برطرف میکند و مقوی معده و برطرف کننده سردرد است.
برگ و شاخههای به
دمنوش برگ این میوه هم به شیوه گل آن درست میشود .این دمنوش ورم چشم را مداوا میکند. زخمها را نیز با جوشانده برگ به بشویید.
شما میتوانید به را خشک کنید و دمنوشهای خوشمزهای از آن درست کنید. ضمن اینکه از خشک کردههای آن میتوانید برای خوشبو کردن اتاقتان نیز استفاده کنید.
در پایان برای اینکه خستگی از چشمانتان دور شود، میتوانید تکههایی از به تازه را روی پلکهای خود قرار دهید و استراحت کنید.
منبع: faratebco.ir