مایکروفر بخریم یا فر گازی یا فر برقی؟ کدام بهتر است؟
مایکروفر یکی از وسایل پخت و پز است که روزگاری طرفداران بسیاری داشت. این روزها وسیله جدیدتر برای پخت و پز، فر برقی یا فر گازی است. حال باید بدانیم که تفاوت بین مایکروفر، فر برقی و فر گازی چیست؟
_ فر یا Oven به دستگاهی گفته می شود که پخت غذا در محیط بسته و دمای یکنواخت در تمامی قسمت ها امکان پذیر است و ساده ترین نوع آنها فرگازی است که دمای بین 100 تا 250 درجه سانتیگراد را دارند و دارای چند طبقه مجزا میباشند .
_ ماکروویو یا ماکروفر نیز دستگاهی است که پخت از طریق گرمکن امواج ماکرو و المنتهای تابشی از بالا صورت می گیرد .
_ ماکروفر و فر ترکیبی دستگاهی است که تمامی قابلیت های ماکروفر یا ماکرویو را دارد و چند نوع دستگاه حرارت دهی به ان اضافه شده مانند : فن و گریل و کانوکشن و حرارت سه بعدی که در برندهای مختلف دشتگاه ها متفاوت هستند .
_ فر برقی دستگاهی کامل برای آشپزی است که دارای چندین طبقه فضای بسته و گاهی با جوجه گردان میباشد که از جریان برق برای حرارت دهی استفاده می کند.
_فر گازی نیز دستگاهی است که دارای چندین طبقه محصور با جوجه گردان و بدون آن می باشد که جوجه گردان آن با برق کار می کند .
_ فر هالوژن دستگاهی است که برای پخت از تابش مستقیم و شدید نور لامپ مخصوص استفاده می کند و پخت غذا از سطح بیرون شروع می شود .
_ گاز هالوژن صفحه گاز شیشه ای با المنت برقی پرقدرت و قابل تنظیم کار می کند .
_ تسترها با المنت های تابشی کار می کنند و برای ذوب کردن پنیر پیتزا و غذا و برشته کردن نان ها مورد استفاده قرار می گیرند . برخی انواع کاملتر برای سرخ کردن و بریان کردن سطوح کوچکتر نیز بکار می رود .
_ سولاردام دستگاهی با سرعت پخت بالا با ترکیب امواج ماکرو و حرارت دهی با فن و گریل تابشی همزمان است که جهت پخت مواد غذایی خشک مناسب تر می باشد .
_ گاز اینداکشن دستگاهی بر اساس تکنولوزی القای مغناطیسی است که در ظرف مخصوص خود می تواند گرما را انتقال دهد . برای مثال اگر کتری محتوی آبجوش را از روی دستگاه و ظرف مخصوص اینداکشن بردارید سطح کتری کاملا سرد است .
منبع : poshtibankala.com