اینطوری که میگویند در پایان قرن نوزدهم در شهر ادسا آشپزی به نام الکساندر استراگانف، خوراک خوشمزهای از بیف (یا همان گوشت گوساله)، پیاز و خامه درست کرد که بهعنوان غذای اختصاصی، نام فامیل خود را بر آن گذاشت. بعدها به ترکیب این غذا سیبزمینی سرخشده نیز اضافه شد.
مواد لازم برای ۴ نفر:
– ۴۵۰ گرم گوشت گوساله(به صورت باریک خرد شود(
– یک قاشق سوپخوری روغن مایع
– ۲۵ گرم یا ۲ قاشق سوپخوری کره
– یک عدد پیاز بزرگ(به صورت خلالی خرد شود(
– یک قاشق سوپخوری آرد گندم
– یک قاشق چایخوری رب گوجهفرنگی
– یک قاشق چایخوری سس خردل
– یک قاشق چایخوری آب لیموترش
– دوسوم پیمانه خامه
– نمک و فلفل به میزان لازم
– جعفری خردشده کمی برای تزئین
– ۵۰۰ گرم سیبزمینی
طرز تهیه:
۱-تابه نچسبی آماده کرده و روغن را بههمراه نیمی از کره در آن بریزید و روی شعله اجاقگاز قرار دهید تا روغن داغ شده و کره نیز آب شود. حالا تکههای گوشت را به روغن اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه یا تا زمانی که گوشتها تغییر رنگ پیدا کنند و متمایل به قهوهای شوند روی شعله زیاد اجاقگاز حرارت دهید. پس از آن، گوشت را بههمراه روغن و آب حاصل از پخت آن به ظرف دیگری منتقل کنید.
۲-باقیمانده کره را در تابه ریخته و پیاز خردشده را در کره آبشده به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید.آرد، رب گوجهفرنگی، سس خردل، آب لیموترش و خامه را به ترتیب به پیازداغ اضافه کرده و کمی حرارت دهید.
۳-حالا گوشتهای سرخشده را به داخل تابه برگردانید و شعله را کم کنید و حرارتدادن را تا زمانی ادامه دهید که سس شروع به جوشیدن کند و حبابهایی روی آن ایجاد شود. در طول این مدت، مرتب مواد را هم بزنید. درضمن اضافهکردن نمک و فلفل را نیز برای طعمدارکردن غذا فراموش نکنید.
۴ -در پایان، سیبزمینیهایی را که بهصورت خلالی خرد کرده بودید، در روغن سرخ کرده و پس از ریختن خوراک در بشقاب بههمراه سیبزمینی و جعفری خردشده سرو کنید.
منبع : همشهری آنلاین