تیروئید و عملکرد آن

تیروئید و عملکرد آن

می خواهیم به تاثیرات تاثیرات منفی اختلالات تیروئید بر فشار خون را در این بخش بررسی کنیم.

ارتباط تیروئید با عارضه های قلبی

مشکلات تیروئیدی به صورت مستقیم بر افزایش بیماری های قلبی تاثیرخواهند گذاشت چاقی نیز در بروز اختلالات مربوط به فشار خون تاثیرگذار خواهد بود بهتر است مبتلایان به مشکلات تیروئیدی از لحاظ امراض قلبی خود را چکاپ کنند .

یک متخصص قلب گفت: تیروئید می تواند موجب افزایش فشار خون و یا در کلسترول خون تاثیر گذار باشد.

ثریا شهرزاد متخصص فلوشیپ الکتروفیزیولوژی قلب در حاشیه ششمین همایش قلب و فناوری‌های نوین و همایش مشترک قلب، غدد و اعصاب که صبح امروز در پژوهشگاه نیرو برگزار شد، اظهار داشت:‌

بیماری‌های تیروئیدی و قلبی در بسیاری از موارد پاسخ‌های مشترکی دارند و اختلالات عملکرد غدد تیروئید در بسیاری از مواقع نمود بالینی ندارد اما اثرات قلبی متعددی بر جای می‌گذارد که توصیه متخصصان قلب و عروق و متخصصین غدد مشارکت پزشکان و تعامل پزشکان در تجویز داروهاست.

وی گفت: تیروئید روی فشار خون،‌ کلسترول و بسیاری از مواد تأثیرگذار است و این موارد روی تصلب شرائین، عروق کرونری و نارسایی قلبی خود را نشان می‌دهد و در بسیاری از مواقع به خاطر مشکلات تیروئیدی ریتم قلب هم تغییر پیدا می‌کند و پزشکان در تجویز دارو باید نقش غدد و بیماری‌های قلبی را در نظر داشته باشند.

این متخصص قلب با بیان اینکه پزشکان نیز در مواجهه با بیماران کاردیووسکولار به وضعیت تیروئید نیز توجه نمایند، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بیماری های تیروئید به دلیل جغرافیای ایران در کشورمان شایع است، لازم است پزشکان به این بیماری بیشتر توجه نمایند.

وی گفت:‌ فرمول‌های تیروئیدی در اختلالات قلبی نقش مهم دارد و مردم باید بدانند بیمار‌ی‌های تیروئیدی با افزایش سن در شکل کم‌کاری تیروئید خود را نشان می‌دهد و مردم باید با غربالگری فشار خون، تست عملکرد تیروئید و معاینات دوره‌ای نسبت به عملکرد طبیعی تیروئید مراقبت‌‌های دوره‌ای خود را داشته باشند تا از عوارض این بیماری مصون بمانند.

این متخصص قلب با تاکید به اینکه فرد مبتلا به بیماریهای قلبی باید از نظر تیروئید نیز بررسی شود، تصریح کرد: تیروئید می تواند موجب افزایش فشار خون و یا در کلسترول خون تاثیر گذار باشد.

شهرزاد اظهار داشت:‌ برخی مواقع شنیده می‌شود که شیوع آریتمی قلبی در جامعه بالاست اما باید بگوییم آریتمی قلبی وابسته به سن است و از آنجایی که شاهد شیوع سالمندی در کشور هستیم اخبار آریتمی قلبی و شیوع آن شنیده می‌شود.

وی گفت: ‌طبق شعار سازمان بهداشت جهانی فشار خون بیماری و قاتل خاموش است و بسیاری از بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های غدد با فشار خون، اختلالات خواب که منجر به چاقی می‌شود و بی‌تحرکی در ارتباط است که این عوامل خود زمینه‌ساز آریتمی قلبی مردم جامعه می‌شود و باید با اصلاح سبک زندگی در صدد کاهش این بیماری‌ها و تقویت سلامت جامعه باشیم

منبع:سلامتی