اسم لاتين اين ميوه بلوبري است. بلوبري نوعي گياه گلدار با ميوه اي توت مانند به رنگ ابي تيره يا بنفش است. اين ميوه بومي شمال امريكا مي باشد. همان طور كه در تصوير مي بينيد گل هاي اين گياه به صورت توپي، سفيد رنگ و صورتي رنگ پريده يا قرمزمي باشد.
طعم ميوه هاي اين گياه شيرين مي باشد.بوته هاي آن مي تواند ميوه از ماه مي تا ماه ژوئن (به مدت يك ماه )مي باشد كه البته مدت ميوه داري اين گياه را مي توان تغيير داد.
واين تحت تاثير شرايط محلي گياه مثل ارتفاع و پهناي جغرافيايي مي باشد.
اين ميوه يكي از خوشمزه ترين ميوه هاي تابستاني مي باشد. اين ميوه به ظاهر كوچك نقش موثري در نرم كردن پوست هاي خشك، ارتقا عملكرد مغز و پيشگيري از سرطان دارد.
مطالعه اي جديد ثابت كرده كه موش هايي كه در رژيم غذايي آنها بلوبري به ميزان فراوان گنجانده شده ، بعد از مدتي چربي شكمي خود را از دست داده اند.
گفتني است كه اين نوع چربي ارتباط قوي با ابتلا به ديابت و بيماري قلبي دارد.
از ديگر مزاياي بلوبري كاهش كلسترول و ارتقا سطح گلوكز خون مي باشد. محققان مي گويند كه آنتي اكسيدان موجود در بلوبري روش ذخيره بدن و پردازش گلوكز و يا قند را تغيير مي دهد. بنابراين خطر ابتلا به ديابت و بيماري قلبي را كاهش مي دهد. تاكنون مزاياي خوردن ميوه ها و سبزيجات به كرات ثابت شده است. اما اين تحقيق تاثير بسزاي بلوبري در كاهش چربي شكمي را نشان مي دهد.
برخی از خواص بلوبری عبارتند از:
• تقویت بینایی
• تخریب رادیکالهای آزاد
• تقویت عملکرد مغز
• کمک به هضم غذا
• کند کردن روند پیری
بلوبری دارای آنتیاکسیدان فیتونوترینتها است که از آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد به سلولها و بافتهای بدن پیشگیری میکند.
مقدار آنتیاکسیدانهای موجود در یک بلوبری سه برابر یک سیب است و دارای خواص بسیار زیادی میباشند که پیشگیری از عفونتهای دستگاه ادراری و تقویت حافظه برخی از آنها هستند.
بلوبری حاوی مقدار بسیار کمی کالری میباشد به صورتی که 140 گرم بلوبری تنها یک گرم چربی دارد و این چربی نیز جزو چربیهای مفید است که بدن از آن برای حفظ بافت سالم استفاده میکند.
بلوبری گزینه خوبی برای تقویت عملکرد مغز از جمله حافظه است.
بلوبری دارای موادی به نام تانیس است که به عنوان قابض در دستگاه گوارش برای کاهش التهاب عمل میکند.
مصرف بلوبری موجب سلامت و تقویت دستگاه ادراری میشود.
این میوه مثل کرانبری حاوی ترکیباتی است که مانع از چسبیدن باکتریها به دیواره مثانه میشود بنابر این امکان عفونت مثانه کاهش مییابد.
بلوبری روند پیری را نیز به تاخیر میاندازد و ترکیبی که مسئولیت این امر را برعهده دارد آنتوسیانین نامیده میشود.
بلوبری سرشار از آنتوسیانینها است و رنگ و قدرت آنتیاکسیدانی و ضد التهابی آن نیز مدیون همین ترکیبات میباشد.
منبع: www.delgarm.com