خرمالو میوهای قابض و تقویت کننده معده و روده است که اسهال خونی را برطرف میکند.
این میوه پاییزی سکسکه را درمان کرده و نرمکننده سینه میباشد و خوردن مقدار ۱۰۰ تا ۵۰۰ گرم آن در صبح ناشتا اسهال خونی را برطرف میکند.
این میوه به دلیل داشتن مقادیر فراوان ویتامین ث در درمان سرماخوردگی تاثیر زیادی دارد و پتاسیم، منیزیم و آنتی اکسیدان موجود در آن خاصیت ضد سرطانی دارد.
همچنین به دلیل داشتن مقادیر زیادی پکتین، پتاسیم و منیزیم در ترکیب خود سبب کاهش چربی و فشارخون در افراد می شود.
خرمالو مقادیر فراوانی مواد معدنی دارد، از این رو برای رشد و نمو کودکان بسیار مفید و اشتها آور است که به دلیل داشتن ویتامین A و بتاکاروتن موجود در آن تقویت کننده قوه بینایی است، همچنین برای درمان بیماران کبدی و کلیوی و نقرسی نیز بسیار مفید می باشد.
نوع رسیده آن بهتر از نوع نارس آن است، البته شیره خرمالو نارس برای فشارخون مفید است و خونریزی را نیز قطع می کند که علاوه بر خاصیت ملینی، برای درمان تیفوس و نقرس هم مفید گزارش شده است.
تذکر : افراد دیابتی و افرادی که مشکل انسداد روده دارند، باید از مصرف زیاد این میوه خودداری کنند.
مقدار مناسب مصرف این میوه
khormaloo2اگرچه این میوه خواص بسيار زيادي دارد، اما خوردن بيشتر از 1 تا 2 عدد از آن در روز توصيه نميشود. ضمن اينکه خوردن همين مقدار از خرمالو هم براي کساني که به يبوست مبتلا هستند، مناسب نيست؛ چون تانن موجود در آن يبوست را تشديد ميکند.
آیا تنها ضررش يبوستآور بودن است؟
خیر ! خرمالو ميتواند مضرات ديگري هم داشته باشد. بهتر است کساني که اختلالات رودهاي دارند يا عمل جراحي روده انجام دادهاند يا به بيماريهاي قلبي و سل مبتلا هستند، خرمالو نخورند يا در مصرف آن محتاط باشند.
خرمالوي گس خواص بيشتري دارد يا خرمالوي رسيده؟
به طور کلی مصرف اين ميوه به صورت گس و نرسيده چندان مناسب نيست و بهتر است خرمالوي رسيده و شيرين را براي خوردن انتخاب کنيد.