خواص تخم شربتی برای لاغری
استفاده از تخم شربت در محلول آب یکی از بهترین مواد برای کم کردن وزن است. دانه های ژلاتینی تخم شربتی بدون آنکه کالری داشته باشد تا مدت ها فرد را سیر نگه می دارد و به جای خوردن داروهای زیان آور برای کم کردن اشتها، میتوان از تخم شربتی استفاده کرد.
خواص تخم شربتی جهت بیماریهای تنفسی
این دانه های ریز سیاه رنگ دارای خواص زیادی است از جمله برای درمان بیماریهای تنفسی مفید است. مخلوطی از آن با زنجبیل و عسل در درمان آسم، سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و برونشیت موثر است.
سایر خواص تخم شربتی
از روغنی که با خرد کردن تخمهای شربت به دست میآید، برای درمان عفونتهایی مانند زخم، بریدگی، عفونت مثانه، عفونت پوست و… استفاده میشود.
از تخم شربتی برای درمان ناراحتیهای گوارشی مانند درد معده، نفخ، یبوست، سوءهاضمه و بی نظمی کارکرد رودهها استفاده میشود.
اگر میخواهید لاغر شوید به تخم شربتی اعتماد کنید؛ به خطر اینکه فیبر موجود در آنها باعث لعابدار شدنشان شده و احساس سیری بیشتری ایجاد میکنند.
خلق و خوی فرد را خوب میکند، خستگی مفرط ذهنی، تنشهای عصبی، افسردگی، میگرن و مالیخولیا را برطرف میکند.
از آن جا که تأثیر ضد اسپاسمی دارد، سیاه سرفه را برطرف میکند.
مشکل دیگری که دامنگیر دنیا از جمله کشور ما شده فشار خون است که معمولاً بعد از خوردن غذا به ویژه غذاهای پر نشاسته، فشارخون بالا میرود و اگر تخم شربتی همراه غذا خورده شود مواد نشاستهای به تدریج قند موجود در خود را آزاد میکنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت.
در رفع عطش بسیار موثر است.
در کشور چین، از تخم شربتی برای درمان عفونت، درد معده، گزیدگی مار و حشرات و پایین آوردن دمای بدن استفاده میشود.
تخم شربتی دارای مقدار فراوانی پروتئین، آهن، پتاسیم و کلسیم است و در عین حال آنهایی که در جذب کلسیم مشکل دارند بدانند یک ماده معدنی به نام بورون در تخم شربتی باعث انتقال کلسیم به استخوانها میشود.
این دانههای ریز سیاه رنگ میتوانند میزان قند خونتان را تنظیم کنند؛ بنابراین شما را از خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در امان نگه میدارند.
تخم شربتی با دفع مواد زائد بدن از طریق رودهها به عملکرد خوب آنها کمک میکند.
در دوران بارداری مصرف روزانه ۱۰گرم تخم شربتی برای تقویت قلب و صحت مزاج وخوشرنگی و زیبایی طفل بسیار مفید است.
مصرف تخم شربتی در دوره شیردهی، سبب ازدیاد شیر مادر میشود ولی در مصرف آن زیاده روی نشود.
چند روش درمانی مصرف تخم شربتی
تقویت اعصاب: روزانه یک یا دو بار تخم شربتی را در عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید.
عطش: مقداری از تخم شربتی را به شربتی که دوست دارید اضافه کنید و بعد از گذشت حداقل دو دقیقه بنوشید.
تقویت قلب: تخم شربتی را در عرق بید مشک یا نسترن بریزید و بنوشید.
تنگی نفس و سرفههای خشک: یک قاشق مرباخوری تخم شربتی را در یک لیوان آب ولرم حل کنید و آن را جرعه جرعه بنوشید.
طرز تهیه اسموتی تخم شربتی
مواد لازم برای سه نفر :
تخم شربتی
ماست کمچرب
جو دو سر پرک شده
آب پرتقال
شیر کم چرب
عصاره بادام یا وانیل، زعفران دمکشیده یا هل ساییده
میوه خردشده مثل انجیر، توتفرنگی، موز، آناناس
طرز تهیه :
سابیدن و آرد کردن نیم فنجان جو پرک شده و یک چهارم فنجان تخم شربتی با هم، اولین قدم است. یک فنجان آبمیوه طبیعی، شیر کمچرب و ماست ساده را اضافه میکنیم. این مایع اصلی است که میتوانیم تقسیم اش کنیم به میزان میوهها و عصاره هایی که دوست داریم و از آن چندین نوشیدنی درست کنیم.
منبع: www.amazing.ir