خواص زرشک سیاه

خواص زرشک سیاه

زرشک سیاه

مشخصات زرشک سیاه

درختی است کوتاه به ارتفاع دو الی سه متر پر شاخه دارای تیغ های کوچک نوک تیز با برگ های کوچک نازک تخم مرغی شکل به رنگ سبز تیره و گل هایی کوچک خوشه ای با رنگی بنفش ، این درخت وحشی به صورت خودرو در مناطق کوهستانی در کنار رودخانه و جاهای مرطوب می روید در اوایل بهار برگ می کند در اواخر اردیبهشت گل می دهد گل های آن تا اول خرداد بر سر شاخ های درخت می ماند میوه آن در مرحله اول رشد صورتی کم رنگ است در اواخر مرداد تغییر رنگ می دهد به رنگ قرمز مایل به آلبالویی سیر در اوایل شهریور باز رنگ عوض می کند این مرتبه به رنگ سیاه هر دانه میوه داری دو الی سه هسته کوچک بیضی شکل در داخل میوه می باشد به رنگ زرد .

زرشک سیاه طبیعت سرد و خشک دارد

خواص درمانی

زرشک سیاه یکی از گیاهان دارویی است که در طب سنتی ایران جایگاه ویژه ای از گذشته داشته و دارد

درمان قطعی جوش صورت
روشن کننده پوست (شدت رنگدانه های پوستی راکاهش داده بنابراین سبب کم رنگ شدن لکه های پوستی می‌شود)
برطرف کننده ناراحتیهای دهان مانند آفت ، برفک و…
کبد را پاک و تقویت می کند
بی اشتهایی را برطرف می کند
در درمان یرقان و زردی موثراست
پایین آورنده و تنظیم کننده فشارخون
پایین آورنده و تنظیم کننده چربی خون
اعمال دستگاه گوارش را منظم می کند ، برای رفع یبوست مفید است
مبتلایان به بیماری قند می‌توانند با مصرف این گیاه قند خون خود را کنترل کنند .
زرشک سیاه صفرا آور بوده و در درمان سنگ کیسه صفرا بسیار مؤثر است.
درمان اگزما و خارش های پوستی که دلیل آنها کبد و غلظت خون و نه دلایل میکروبی یا ویروسی باشد

روش مصرف

۲۵۰ گرم زرشک سیاه را بعد از تمیز کردن همراه با ۸ لیوان آب داخل ظرف غیر فلزی به مدت ۲۴ ساعت خیس کرده هر روز ۱ لیوان از خیس کرده را پس از صاف کردن میل نمایید پس از اتمام آب داخل ظرف دوباره ۸ لیوان آب اضافه کنید این عمل را تا زمانی تکرار کنید که حتی رنگ خیس کرده به صورتی روشن متمایل شده باشد

نکته ی مهم : برای سرفه مضر است.

 

منبع: hakimtehrani