شوید
* شوید یا شبت با طبیعت گرم و خشک، مفید حال بلغمیها و سردمزاجها است.* شبت، پزنده طعام، بازکننده شیر است، و تخم آن در این خصوص قویتر از خود آن میباشد.
* شبت مسکن درد شکم و روده، بازکننده گیر و انسداد آنها و هاضم قوی میباشد.
* خوردن شبت، یرقان (زردی پوست) و امراض بلغمی و سکسکه و ضعف معده و جگر و طحال را رفع میکند.
* خوردن شبت سرفه و تنگی نفس را بهبود میدهد.
* مصرف شوید تازه، برای تنگینفس، سکسکه، ضعف معده و کبد و طحال، سنگ کلیه و مثانه، کولیت، درد مفاصل مفید است.
خواص آب شوید
* خوردن آب شبت با عسل باعث قی و آسودگی از آزار طعام خراب میشود.
* خوردن آب پخته خود و تخم آن مسکن درد شکم و روده، و رافع نفخ شکم ناشی از پرخوری به دنبال گرسنگی زیاد میباشد.
* خوردن آب پخته شبت رفع سکسکه و قی و غثیان غذای فاسد میکند.
* نوشیدن آب پخته آن رفع درد پشت و کلیه و مثانه میکند.
*چکاندن آب شبت در گوش رفع امراض گوش میکند.
* نشستن در آب جوشانده شبت در بهبود امراض زخم بیمانند است.
* از طرف دیگر، مصرف دمنوش شوید، باعث کاهش نفخ میشود. اگر بتوانید آب شوید را با عسل مصرف کنید، سموم بدن و اخلاط غلیظ از معده را از بین میبرد و باعث تحریک استفراغ شده و انجام این کار در فصل بهار برای تصفیه دستگاه گوارش بسیار مفید است.
خواص شوید خشک
* سائیده سوخته شبت خشک با عسل که هم بخورند و هم بر موضع گذارند رفع علت بواسیر میکند.
* پاشیدن سائیده خشک شبت، زخم و جراحت چرک دار را به هم آورده خشک میکند.
تخم شوید
افزودن تخم آن در اطعمه و اغذیه و ترشیها اصلاح عوارض معدهای آنها، و منع ترش کردن معده بعد از غذا میکند. شوید تازه، از منظر طب سنتی، تحلیل برنده اخلاط بدن، بازکننده انسداد عروق، اشتهاآور، مدر است و میتواند با افزایش ترشح انسولین، سطح قند خون را در بیماران دیابتی کاهش دهد.فراموش نکنیم که در مقالههای طب نوین هم تاکید شده است که استفاده از شوید تازه باعث کاهش سطح تریگلیسرید و کلسترول خون میشود.
گوشت را با شوید بپزید
پختن گوشت با شوید تازه باعث برطرف شدن بوی بد گوشت و پختن سریعتر آن میشود. این روش پخت، هضم گوشت را برای افرادی که معدههای ضعیفی دارند، سادهتر میکند. به همین دلیل پرورش شوید در منزل و مصرف مداوم آن، فواید بسیاری برای بدنتان دارد.
منبع: باشگاه خبرنگاران