لیمو ترش
1- لیموترش، گلودرد را درمان و بدن را تقویت میکند
لیموترش، درمان طبیعی و موثری است. لیموترش خواص اعجابانگیزی دارد که درمان گلودرد یکی از آنهاست. این ترش خوشمزه و پرخاصیت ضدعفونی کننده است، تولید گلبولهای سفید را فعال میسازد و به این ترتیب قدرت دفاعی طبیعی بدن را تحریک میکند.
روش استفاده: لیموترش را با آب گرم مخلوط کرده و با محلول به دست آمده قرقره کنید. این کار را چندین بار در روز انجام دهید تا علائم بیماری از بین برود.
2- درخت چای: ضدعفونت و ضدویروس
درخت چای گلودرد را درمان میکند. معمولاً از روغن ضروری این گیاه بیشتر استفاده میکنند چون ضد قارچ، ضد ویروس و ضدباکتری خوبی است.
روش استفاده: دو قطره روغن ضروری درخت چای را با کمی عسل مخلوط کنید و قبل از این که قورتش دهید چند لحظه در دهان خود نگه دارید. هر روز سه مرتبه این کار را انجام دهید تا علائم بیماری کاملاً از بین برود.
توجه داشته باشید که روغن ضروری این گیاه برای زنان باردار، شیرده و کودکان زیر 3 سال مورد منع مصرف دارد.
عسل
3- عسل، تسکین دهنده و تقویت کننده است
وقتی دچار گلودرد و التهاب در این ناحیه میشوید بدون معطلی سراغ عسل بروید. علاوه بر این، عسل«تقویت کنندهی» طبیعی محسوب میشود و برای تقویت بدن ایدهآل است. زمانی که بدن شما قویتر باشد بیماریتان زودتر بهبود مییابد.
روش استفاده: لیموترش را در آب داغ بچکانید و به آن عسل اضافه کنید، هم بزنید و میل کنید.
علاوه بر این میتوانید 250 میلی لیتر آب گرم را با دو قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید و هم بزنید. در ظرف بپوشانید و اجازه دهید خنک شود. در روز چند بار با محلولی که آماده کردهاید قرقره کنید.
لیموترش خواص اعجابانگیزی دارد که درمان گلودرد یکی از آنهاست. این ترش خوشمزه و پرخاصیت ضدعفونی کننده است، تولید گلبولهای سفید را فعال میسازد
و به این ترتیب قدرت دفاعی طبیعی بدن را تحریک میکند
4- گیاه مریم گلی؛ تسکین گلودرد
گیاه مریم گلی برای درمان گلودرد موثر عمل میکند. در سال 2009 پژوهشی انجام شد که نشان میدهد دهانشویهای که از گیاه مریم گلی تهیه شده است برای تسکین گلودرد به اندازهی داروهای موجود موثر عمل میکند. برگهای این گیاه خواص ضدالتهابی و ضدعفونی دارد.
روش استفاده: 1 تا 3 گرم برگ خشک مریم گلی را در یک فنجان آب جوش ریخته و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشد. روزانه 5 مرتبه با این محلول قرقره کنید.
گیاه مریم گلی برای زنان باردار، شیرده، کودکان زیر 18 ماه و افرادی که دچار سرطان سینه و صرع هستند مورد منع مصرف دارد.
چای آویشن
5- آویشن: التیام بخش و ضد سرفه
آویشن برای مقابله با آنژین، گریپ، برونشیت و .. موثر است. این گیاه معطر، تقویت کنندهی سیستم دفاعی بدن و ضدسرفه بوده و برای درمان گلودرد بسیار موثر است.
روش استفاده: 150 میلیلیتر آب جوش را روی یک قاشق چایخوری پُر آویشن بریزید. در ظرف را بپوشانید و اجازه دهید به مدت 10 الی 15 دقیقه دم بکشد. سپس محلول را از صاف کنید و روزانه بعد از غذا 3 فنجان از این دم کرده را میل کنید.
توجه داشته باشید نباید بیش از 3 هفتهی مدام از دم کردهی آویشن استفاده کرد.
توجه داشته باشید روغن ضروری آویشن برای زنان باردار و شیرده و همچنین برای کودکان زیر 3 سال بدون تجویز پزشک مورد عدم مصرف دارد.
در مصرف این گیاهان نیز افراط نکنید و اگر به گیاهان حساسیت دارید قبل از مصرف این گیاهان با پزشک یا عطار مشورت کنید.
6- پوست درخت بلوط با آنژین مقابله میکند
پوست درخت بلوط برای درمان گلودرد موثر است. درخت بلوط برای درمان زکام، آنژین، لارنژیت مفید است.
روش استفاده: 80 تا 100 گرم پوست درخت بلوط خرد شده را با یک لیتر آب به مدت 10 دقیقه بجوشانید و سپس محلول را از صاف کنید. هر روز 3 تا 4 مرتبه با این محلول قرقره کنید. این کار را حداکثر 5 تا 6 روز ادامه دهید.
اسطوخودوس ضددرد و ضدالتهاب است و برای درمان بیماریهای تنفسی مثل برونشیت، رینیت و غیره بسیار موثر است. این گیاه گلودرد و سرفه را درمان میکند
7- سرکهی سیب: ضدباکتری و سرشار از ویتامین
سرکهی سیب سرشار از ویتامین، ضدباکتری و ضدویروس است و سیستم ایمنی بدن را تحریک میکند. سرکه سیب درمان موثر و ارزان قیمتی برای گلودرد محسوب میشود.
روش استفاده: یک قاشق چایخوری سرکهی سیب را در یک لیوان آب گرم بریزید و روزانه 2 تا 3 مرتبه قرقره کنید. اگر گلودردتان شدید است هر ساعت این کار را تکرار کنید.
اسطوخودوس
8- اسطوخودوس: ضدالتهاب
اسطوخودوس ضددرد و ضدالتهاب است و برای درمان بیماریهای تنفسی مثل برونشیت، رینیت و غیره بسیار موثر است. این گیاه گلودرد و سرفه را درمان میکند.
روش استفاده: 20 گرم اسطوخودوس را با یک لیتر آب جوش به مدت 10 دقیقه بجوشانید. محلول را از صافی رد کنید و روزانه 3 فنجان بنوشید. این کار را حداکثر 5 تا 7 روز تکرار کنید.
توجه داشته باشید که از روغن ضروری این گیاه بدون نظر پزشک استفاده نکنید.
چند توصیهی کلی
* اگر تا دو روز بیماریتان بهبود نیافت و یا تب داشتید حتماً به پزشک مراجعه کنید.
* برخی معتقدند که درمانهای گیاهی کاملاً بیخطر هستند و از هر گیاهی و به هر میزانی میشود استفاده کرد. توجه داشته باشید گیاهان، داروهای بیخطری نیستند و نباید در مصرف آنها دچار افراط شد. بعضی مواقع مورد منع مصرف وجود دارد.
* اگر در مصرف یک گیاه دچار شک شدهاید حتماً با پزشک یا عطار مشورت کنید.
منبع: broozha.ir