رابطه بین استرس و چاقی

رابطه بین استرس و چاقی

استرس

استرس می تواند روی سلامت فیزیکی، روحی و احساسی شما اثرگذار باشد. استرس بر بدن شما تأثیرگذار است، حتی اگر متوجه آن نشوید.

چرا زمانی که استرس داریذ پرخوری می کنید و چاق می شوید

به طور کلی استرس بر بدن، افکار و احساسات و رفتار فرد اثر دارد.واضح است که در دنیای کنونی به دلایل مختلف استرس در افراد زیاد است و اکثر انسان ها از آرامش کافی برخوردار نیستند (لازم به ذکر است که اضطراب و استرس در افراد مستعد چاقی موجب چاقی می شود.). به طور کلی اضطراب و استرس و چاقی هورمونی می توانند بر یکدیگر تاثیر بگذارند.استرس

استرس محرک هورمون های اشتهاآور است

هورمون ها ی استرس نقش مهمی در سلامت فرد دارند. آن ها می توانند روی پوست، وضعیت روحی، میل جنسی و… و وزن شما اثرگذار باشند. زمانی که در شرایطی استرس آور قرار دارید بدن به نوعی واکنش دفاعی از خود نشان می دهد و در آن آدرنالین تزریق می شود. انفجار آدرنالین بر ذخیره ی انرژی شما اثر می گذارد و در ادامه باعث ترشح کورتیزول خواهد شد، هورمونی که به بدن پیام می دهد نیاز به جایگزینی انرژی دارد. در نتیجه شما احساس گرسنگی زیاد می کنید و بدن تا زمانی که استرس رفع شود به ترشح کورتیزول ادامه می دهد.

باعث خوردن غذاهای راحت می شود

افزایش میزان کورتیزول باعث سطح بالاتر انسولین شده و منجر به افت قند خون می شود. در این شرایط شما به خوردن مواد قندی و غذاهای چرب تمایل پیدا می کنید. مصرف این گونه غذاها تأثیر آرام بخش موقتی دارد که به خاطر مواد شیمیایی است که بدن در واکنش به آن ها آزاد می کند.

سوخت و ساز بدن کند می شود

در تحقیقی صورت گرفته از 58 زن با میانگین سنی 53 سال در مورد سطح استرس آن ها در روز قبل سؤال شد. به این زن ها وعده ی غذایی با 930 کالری و 60 گرم چربی داده شد تا میزان سوخت آن در بدن این افراد بررسی شود. زنانی که روز قبل استرس داشتند کالری کمتری سوزاندند و سطح انسولین در بدن آن ها بالاتر رفت که این باعث جمع شدن چربی در بدنشان خواهد شد.

با چرخه ی خواب تداخل دارد

همه ی ما می دانیم نخوابیدن عوارضی برای بدن دارد و افزایش وزن یکی از آن هاست. کمبود خواب می تواند با عملکرد هورمون های لپتین و گرلین تداخل داشته باشد، موادی شیمیایی که مسئول کنترل اشتها هستند. بعلاوه در زمان خستگی یا عصبانیت شما میل بیشتری به کربوهیدرات ها دارید. در کنار همه ی این ها با کمبود خواب توانایی بدن برای مقاومت در برابر غذاهای وسوسه کننده تا حد زیادی کاهش می یابد.

باعث کنار گذاشتن وعده های غذایی می شود

در مورد غذا، استرس نقش مهمی در رژیم غذایی دارد. حتی اگر عادات غذایی خوبی داشته باشید عوامل استرس زا می توانند باعث شوند در طول روز در مورد تغذیه ی خود تصمیم های زیاد عاقلانه ای نگیرید. زمانی که فکر می کنید بیش از حد درگیرید و غذا نمی خورید خود را برای یک بحران در آینده آماده می کنید. کنار گذاشتن وعده ی غذای اصلی می تواند سوخت و ساز بدن را کند کرده و باعث شود کمی بعد احساس گرسنگی کنید.

بعلاوه پایین بودن سطح قند خون کار کردن را برای شما سخت تر می کند و حتی باعث استرس ناخواسته خواهد شد. بنابراین قبل از اینکه تصمیم بگیرید زمانی برای خوردن غذا ندارید سعی کنید ذهن خود را برای خلاف آن متقاعد کنید.

 

منبع: namnak