راهکارهای خجالتی نبودن برای داشتن زندگی بهتر

راهکارهای خجالتی نبودن برای داشتن زندگی بهتر

راهکارهای خجالتی نبودن برای داشتن زندگی بهتر

اگر فکر می‌کنید از چیزهای خوب زندگی فقط به خاطر خجالتی بدونتان نمی‌توانید لذت ببرید، زمان آن رسیده که از شر این مشکل رهایی پیدا کنید و خودتان را راحت کنید. خودتان را از حصار محدودیت‌ها خارج کنید و رها باشید!

خجالتی بودن یعنی چه؟

همه ما سزاوار لذت بردن از زندگی بدون این که چیزی باعث ناخوشی و ناراحتی ما شود، هستیم. با این حال، کسانی که خجالتی هستند، خودشان را از این حق محروم می‌کنند. اگر واقعا می خواهید جلوی خجالتی بودنتان را بگیرید، بایستی از لاک خودتان بیایید بیرون و شخصیت خودتان را پرورش دهید. با نشستن در خانه و گوشه‌گیری نمی توانید انتظار داشته باشید که بقیه به سمت شما بیایند و با شما دوست شوند. عمیقا تلاش کنید تا بتوانید با دیگران معاشرت و تعامل داشته باشید. باید روحیه‌ای شما به گونه‌ای باشد که بتوانید بیرون بروید و با انرژی مثبت به دیگران نزیک شوید.

چگونه بر کمرویی غلبه کنیم؟

برای یک فرد درونگرا، کمرویی می تواند یک ویژگی شخصیتی ذاتی باشد. با این حال، تا حدی می توان آن را با کمک چند راه ساده کاهش داد. آنها به شرح زیر می باشند:

افزایش عزت نفس

به نقاط قوت خود پی ببرید و بر روی آنها تمرکز کنید. قبول کنید که شما متفاوت هستند و خودتان را آن‌چنان که هستید، قدر بدانید. برای بهبود سر و وضع ظاهری خود بیشتر خرج کنید. این کار باعث ایجاد تفاوت بیشتری می‌شود چرا که با این کار اعتماد به نفس شما افزایش بیشتری پیدا می‌کند. هنگامی که در آینه نگاه می‌کنید و در مورد خودتان احساس خوبی می‌کنید، می توانید با اطمینان بیشتری به یک شخص آشنا یا غریبه نزدیک شوید.
در مرحله اول، سعی کنید به علت ریشه‌ای کمرویی خود پی ببرید. در واقع، دو دلیل عمده وجود دارد که باعث خجالتی بودن افراد می‌شود. یکی این که آن‌ها انقدر کمرو و خودآگاه هستند که دائما حواسشان به این موضوع است که آیا شیوه رفتاری آن‌ها درست است یا خیر. دوم این که آن‌ها نسبت به زندگی خودشان، نگرش منفی دارند. آنها احساس می کنند که هیچ چیز جالبی در مورد آنها وجود ندارد و نظر هیچ کس را به خودشان جلب نمی‌کنند. هر دوی این عوامل آنها را بسیار ناراحت می‌کند باعث می‌شود که آن‌ها در لاک خود فرو روند. همه ما نقاط قوت و ضعف خودمان را داریم. باز هم تکرار می‌کنم به نقاط قوت خود پی ببرید و بر روی آنها تمرکز کنید.

تمرین مکالمه

کسانی که خجالتی هستند برایشان بسیار دشوار است تا با دیگران، ارتباط برقرار کنند اما مهارت‌های مکالمه را می توان با کمی تمرین بهبود داد. یک ضرب المثل قدیمی است که می‌گوید: تمرین، انسان را کامل می‌کند. برای شروع، روبه‌روی یک آینه بایستید، به یک موضوع به انتخاب خودتان فکر کنید و درمورد آن با خوتان صحبت کنید. ممکن است خیلی لوس به نظر برسد اما واقعا تاثیر دارد. سپس، از یک دوست خوب که می تواند در این زمینه به شما کمک کند، درخواست کمک کنید. هر دو شما می توانید نقش بازی تا در طول مکالمه احساس راحتی کنید. سپس بیرون روید، با غریبه ها دیدار کنید و با آن‌ها گپ بزنید. در ابتدا، به کسانی که در مکان‌های ساکت و آرام مثل فروشگاه کتاب یا کافی شاپ نزدیک شوید. دلیل آن، این است که نزدیکی به آن دسته از افراد راحت‌تر از نزدیک شدن به افرادی است که در محیطی پر سروصدا مثل مهمانی هستند.
دفعه بعد، هنگامی که شما به مهمانی می‌روید، با دقت افرادی را که به راحتی با دیگران دوست می‌شوند را زیر نظر بگیرید. این کار به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید با افراد در مکان‌های شلوغ، به راحتی شروع به مکالمه کنید. در یک جمعیت، با شخصی که یک گوشه ایستاده و کناره گرفته، صحبت کنید. تعامل فرد به فرد خیلی راحت‌تر از صحبت کردن در جمع است. به محض این که مکالمه شروع می‌شود، متوجه می‌شوید که استرس شما هم شروع می‌شود. هر چه که با افراد بیشتری تعامل داشته باشید، زودتر متوجه خواهید شد که با چه نوع افرادی می‌توانید راحت‌تر ارتباط برقرار کنید.

یادگیری آرامش

یک راه ساده برای غلبه بر ترس رد شدن از جانب دیگران، آماده کردن مغز برای رویارویی با بدترین رویدادهای احتمالی است. اگر از سوی شخصی نادیده گرفته می‌شوید، به دل نگیرید. پیش بروید، می‌توانید افراد جالب‌تری را در دور و اطراف خود بیابید. زمانی که در یک جمع بزرگ احساس می‌کنید که کمرویی دارد شما را تحت کنترل خودش قرار می‌دهد، حواستان را به سمت چیز دیگری پرت کنید.
هنگامی که افراد خجالتی سعی می‌کنند با دیگران معاشرت کنند و یک گفتگو را شروع کنند، در انجام این کار استرس دارند. نمی‌توانند تصمیم بگیرند که چه بگویند. آنها یک ترس پنهانی دارند که حتی ممکن است حرف‌های واقعا احمقانه بزنند و احساس حقارت کنند. اضطراب و ترس احساساتی هستند که به سختی سرکوب می‌شود آن‌ها را سرکوب کرد. تکنیک‌های تمدد اعصاب را یاد بگیرید تا از شر تشویش خلاص شوید. به محض این که افکار اضطرابی به سراغتان می‌آیند، چشمانتان را ببندید و تمام توجه‌تان را به تنفس خود متمرکز کنید. ریتم تنفس‌تان را آرام نگه دارید و بعد از مدتی متوجه خواهید شد که درگیری ذهنی‌تان از بین رفته است. تمرین یوگا و مدیتیشن نیز می تواند به شما کمک کند تا بر روی احساسات منفی خود، کنترل بهتری داشته باشید. ورزش‌های دیگر مانند پیاده‌روی و آهسته دویدن نیز کمک می‌کند تا از تنش و فشار رهایی یابید و ذهن‌تان نیز نیروی تازه‌ای می‌گیرد.
شما باید به کمرویی و امتناع از برخورد داشتن با دیگران پایان دهید. به منظور دستیابی به اهداف شخصی خود و پیشرفت در زندگی لازم است تا این رفتار را در خود بهبود دهید. این کار همچنین به شما کمک می‌کند تا استعدادهای پنهانی که درون شما نهفته است، بیدار و به منصه ظهور گذاشته شوند.

منبع:راسخون