رستوران خوب

رستوران خوب

12 ویژگی یک رستوران خوب

یکی از تفریح‌های ما ایرانی‌ها غذا خوردن بیرون از منزل است. خیلی از خانواده‌ها با توجه به درآمدشان به سراغ رستوران‌های گران و ارزان قیمت می‌روند و ساعتی را در کنار عزیزانشان می‌گذرانند. غافل از اینکه باید برای انتخاب یک رستوران، به نکته‌های بسیاری به غیر از داشتن غذاهای خوشمزه توجه کرد. این ویژگی‌ها، همان موضوعی است که ما می‌خواهیم در این مطلب به آن‌ها بپردازیم و 12 مورد از مهم‌ترین‌هایشان را برایتان بازگو کنیم.

توجه به اصول بهداشتی

رعایت اصول بهداشتی در کارکنان یک رستوران باید آنقدر مشهود باشد که مشتریان با یک بار آمدن به آنجا از این موضوع مطلع شوند. داشتن کلاه و دستکش و البته لباس‌های یکدست، تمیز و با رنگ روشن و پاک کردن سریع میز غذایی که پیش از این مشتری دیگری از آن استفاده کرده است، نکته‌های اولیه‌ای هستند که باید به آن‌ها دقت کرد.

آشپزخانه قابل رویت

رستوران‌هایی که آشپزخانه و بخش سرو غذایشان قابل‌مشاهده هستند و مشتری می‌تواند تمام کارهایی که برای تهیه غذا اجرا می‌شود ببیند، برای انتخاب مناسب‌تر هستند زیرا در این صورت کارکنان رستوران باید به نکته‌های بهداشتی و اصول حرفه‌ای آشپزی و سرو، بیش از پیش توجه کنند.

کارکنان مۆدب و پاسخگو

مناسب بودن سر و وضع کارکنان و پاسخگو بودن آن‌ها در برابر مشتری از ویژگی‌های یک رستوران خوب است. آن‌ها باید با کمال ادب و احترام به درخواست‌های مشتری پاسخ دهند و به شکایت‌های احتمالی آن‌ها رسیدگی کنند. رعایت این نکته‌ها، ابتدایی‌ترین موارد در امر مشتری مداری در رستوران‌هاست.
از پارچ نباید برای سرو نوشیدنی‌ها استفاده کرد بلکه آن‌ها باید وکیوم شده باشند
و با همان بطری و نی سرو شوند زیرا استفاده از لیوان و پارچ احتمال انتقال آلودگی را بالا می‌برد

تهیه پرس‌های غذایی به اندازه

یک رستوران خوب در مصرف مواد غذایی زیاده‌روی نمی‌کند و این ویژگی خود را به عنوان یک صفت ویژه به مشتری می‌شناساند. تمام پرس‌های سرو شده در رستوران باید به اندازه یک فرد عادی باشد و در بشقاب با بهترین تزیینات در اختیار مشتری قرار گیرد به طوری که هم سیر شود و هم احساس پری نکند.

داشتن سیستم تهویه مناسب

سیستم تهویه یک رستوران بسیار مهم است زیرا در غیر این صورت بوی انواع غذاها در سالن غذاخوری پخش می‌شود و باعث ناراحتی مشتری خواهد شد.

داشتن فضای مناسب

محیط یک رستوران نباید آنقدر کوچک باشد که میزها بیش از اندازه به هم نزدیک قرار بگیرند زیرا در این صورت مشتریان احساس ناامنی می‌کنند و نمی‌توانند با آرامش و راحتی غذایشان را میل کنند.

رستوران
حضور مسوول رستوران در کنار مشتریان

حضور مسوول رستوران در جایی که مشتریان به صرف غذا می‌پردازند و پرس‌وجو از آن‌ها درباره اینکه کیفیت و کمیت غذا مورد پسندشان است یا نه، نشانه آن است که رستوران به مشتریانش اهمیت می‌دهد و همواره در پی بهتر شدن است. وجود فرم‌های نظرخواهی نیز می‌تواند نشانه‌ای از همین اهمیت قائل شدن برای مشتری باشد.

داشتن میزهای شیشه‌ای

از آنجا که سطوح پلاستیکی آلودگی‌ها را به خود جذب می‌کنند، در یک رستوران مناسب باید میزهای شیشه‌ای وجود داشته باشد تا به راحتی تمیز شوند. به علاوه، از پارچ نباید برای سرو نوشیدنی‌ها استفاده کرد بلکه آن‌ها باید وکیوم شده باشند و با همان بطری و نی سرو شوند زیرا استفاده از لیوان و پارچ احتمال انتقال آلودگی را بالا می‌برد.

رعایت تناسب در میان غذاها

بیشتر غذاهای موجود در منوی رستوران‌ها، غذاهای سرخ شده، چیپسی یا بسیار چرب هستند. در حالی که در یک رستوران خوب هنگام تهیه منو باید تناسبی میان غذاهای گریل، سرخ شده، کبابی یا پخته در نظر گرفته شده باشد. این کار نشان می‌دهد رستوران به سلامت مشتریانش توجه دارد. در ضمن، اگر غذای جدیدی در منوی غذایی قرار داده شده است که به نظر می‌رسد مشتری آن را نمی‌شناسد، بهتر است یا مواد اولیه آن جلوی نامش ذکر شوند یا سفارش‌گیرنده رستوران با داشتن اطلاعات کافی، این غذا را به مشتری معرفی کند.

داشتن بشقاب‌های محاسبه شده

بسیاری از رستوران‌ها از صفت «دوبل» برای برخی از غذاهایشان استفاده می‌کنند که این کار به غیر از اضافه دریافت کردن پروتئین و کربوهیدرات فایده دیگری ندارد.
سیستم تهویه یک رستوران بسیار مهم است زیرا در غیر این صورت بوی انواع غذاها در سالن غذاخوری پخش می‌شود و باعث ناراحتی مشتری خواهد شد
یک بشقاب مناسب، بشقابی است که 50 درصد آن از سبزی‌ها، 25 درصد از مواد پروتئینی و 25 درصد دیگر از غلات تشکیل شده باشد.

داشتن نور کافی و شلوغ نبودن

داشتن نور کافی و شلوغ نبودن رستوران از دیگر ویژگی‌های یک رستوران خوب است که مسوولان آن باید به این نکته‌ها دقت داشته باشند.

سرو غذاهای سالم و مغذی

در منوی غذای یک رستوران دوستدار سلامت، غذاهایی خوشمزه و سالم به چشم می‌خورد مثلاً با در هم آمیختن مواد غذایی با کیفیت و مغذی، غذاهایی تهیه می‌کنند که مشتری تا به حال آن‌ها را امتحان نکرده باشد اما با مصرف آن‌ها مشتری همیشگی رستوران شود. برای این منظور داشتن یک آشپز خلاق و با تجربه و آگاه از ظرایف تغذیه‌ای بسیار مهم است.

منبع: هفته نامه سلامت