مواد لازم:
گوشت چرخ کرده 200 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
رشته پلویی 200 گرم
برنج 3 پیمانه
کشمش پلویی 150 گرم
هل 1 قاشق سوپ خوری
زعفران آب کرده 3 قاشق غذا خوری
دارچین 1 قاشق غذا خوری
طرز تهیه:
* مواد بالا برای 3 تا 4 نفر کافی است. برنج را با مقداری نمک خیس میکنیم.
* پیاز را ریز خرد میکنیم، کمی زردچوبه میریزیم، گوشت را درونش سرخ میکنیم. کشمش را اضافه میکنیم و تفت میدهیم. (کشمش را بشویید و کمی توی آب خیس کنید)
* توی قابلمه مقداری آب میریزیم و میگذاریم جوش بیاید. برنجی را که خیس کردهایم آبش را خالی میکنیم و توی آب در حال جوش میریزیم. 3،4 دقیقه قبل از زمان آبکش کردن برنج، رشته را توی برنج میریزیم و میگذاریم دو سه جوش بزند؛ و بعد آبکش میکنیم.
* درون قابلمه مقداری آب روغن حیوانی درست میکنیم و میگذاریم جوش بیاید. ته دیگ مورد نظرمان رو کف دیگ میگذاریم، برای داشتن ته دیگ کنجدی و زعفرانی کمی نون را مرطوب کنید بعد کمی از آب زعفران رو ته دیگ بریزید و مقداری هم کنجد بپاشید و بعد نون را بگذارید. واقعاً عالی میشود. مقداری از مخلوط برنج و رشته را درون قابلمه میریزیم، بعد مقداری از مایه گوشت و کشمش. دوباره مقداری برنج، مقداری از مایه و … تا خلاصه برنج تمام شود.
* هر لایه را که میریزید مقداری از هل و دارچین هم روی مواد بپاشید. دقت کنید مثل همه برنجهای آبکش کردنی برنج و مایه را به صورت کوه بریزید. یعنی مثل تپه دیواره های قابلمه رو خالی کنید و مواد را وسط جمع کنید که دیوارهها ته دیگ نبندد. بعد هم زعفران را رویش میریزیم و برنج را دم میکنیم.