روش هایی برای بلند قد شدن
قد نهايي شما به وراثت و محيط وابسته است، بنابراين تصور اين كه قد نهايي فقط به زمينه ارثي مربوط ميشود، غلط است. عوامل محيطي مانند ورزش، تغذيه، وضعيت خواب، بيماري و استرس بر رشد قد شما تاثير ميگذارند.
شما بر روي ژنهاي خود كنترلي نداريد، ولي كنترل عوامل محيطي در اختيار شماست. پس ميتوانيد براي اصلاح قد خود راههاي زير را امتحان كنيد.
1ـ ورزش كنيد:
ورزشهاي كششي مثل يوگا، ژيمناستيك، شنا يا حتي تلاش براي صاف ايستادن به افزايش قد كمك ميكنند. مايع بين مفصلي يك مايع با قابليت ارتجاعي است كه با ورزش مناسب ميتوانيد آنرا كش بياوريد. تمرينهاي ورزشي زير، نمونهاي از ورزشهاي مناسب براي كمك به رشد قد است ولي توجه داشته باشيد كه ورزش، حداقل 2 ساعت با خوردن غذا فاضله داشته باشد.
كشش پا:
● به پشت بخوابيد و تصور كنيد كه يك جعبه را با كف پاي راست فشار ميدهيد. تا 5 بشماريد، همين كار را با پاي چپ انجام دهيد.
● بر روي شكم بخوابيد و همين ورزش را تكرار كنيد.
كشش باسن:
● به پشت بخوابيد و زانوهايتان را تا سينه بالا بياوريد. آنها را با دست گرفته، بكشيد.
● در همان زمان از طريق دهان بازدهم كنيد و ماهيچههاي شكم را به داخل بكشيد. در حالي كه پاها را صاف ميكنيد نفس بكشيد و هوا را از طريق بيني به داخل ريه وارد نماييد.
2ـ تغذيه مناسب و كافي داشته باشيد:
مقدار و نوع غذاهايي كه ميخوريد بر روي قد، رشد و سلامت شما تاثير دارد. براي دريافت كافي پروتئين و ساير مواد مغذي مهم، روزانه بايد گروههاي غذايي مختلف و منابع غذايي گوناگون در برنامه غذايي شما وجود داشته باشد.
برنامه غذایی
● غذاهاي نشاستهاي مثل سيب زميين تنوري، نان و مربا، اسپاگتي يا غلات آماده مصرف انتخابهاي مناسبي هستند ولي غذاهايي كه مقدار قند يا شكر زيادي دارند مناسب نيستند.
● سعي كنيد در هر وعده غذا، زياد نخوريد. پيشنهاد ميشود تعداد وعدههاي غذا را در روز به حدود 5 وعده برسانيد و حجم هر وعده را كم نمائيد.
● پروتئينهاي زود جذب و با كيفيت بالا مثل شير، ماست، پنير و مرغ يا ماهي مصرف كنيد.
● استخوانهاي شما براي رشد نياز به كلسيم، فسفر، منيزيم، يد، ويتامين A دارند. عضلات نيز براي رشد به پروتئين و كربوهيدارت نيازمندند. بنابراين براي بلند شدن قد و رشد استخوانها و عضلات، رژيم معمول شما بايد غني از مواد زير باشد:
● كلسيم در شير و لبنيات، بادام و قندق، كنجد، كلم، اسفناج و باميه وجود دارد.
● فسفر در گوشت قرمز، مكيان، ماهي، زرده تخم مرغ، لوبياهاي خشك، آجيل، غلات، غلات كامل، نخود سبز، ذرت، شكلات و دانهها فراوان است.
● منيزيم در سبزيهاي با برگ سبز تيره مثل اسفناج همچنين مغزها، دانهها و برخي غلات كامل ديده ميشود.
● غذاهاي درياي تامين كننده خوب يد هستند و در كشور ما لازم است در مواردي كه نياز به مصرف نمك است، از نم يددار استفاده شود.
● جگر به خصوص كبد ماهي، كره، هويج، سبزيهاي برگ سبز تيره و زرد رنگ مناب خوب ويتامين A هستند.
● پروتئينها در گروه گوشت و لبنيات فراوانتر هستند.
● كربوهيدرات در غذاهاي نشاستهاي مثل برنج، نان، سيبزميني، ذرت و ساير غلات وحبوبات و نيز در برخي ميوهها وجود دارد ولي براي اجتناب از دريافت زياد انرژي بايد از مصرف بيش از حد كربوهيدرات خودداري نمود.
● توصيه ميشود شبها بعد از غذا خوردن حداقل 2 ساعت استراحت كنيد، سپس براي خوابيدن آماده شويد.
منبع: beytoote