روغن شترمرغ
شترمرغ هاي بالغ در ناحيه ي زير شکم خود داراي لايه يي ضخيم از چربي هستند که نقش سپر حرارتي، محافظ فيزيکي و منبع ذخيره ي انرژي را براي آن ها ايفا مي کند. چربي تشکيل دهنده ي اين لايه به علت داشتن خاصيت جذب سريع توسط پوست انسان و نيز افزايش سرعت ترميم پوست، در ترکيب برخي از کرم هاي آرايشي، شامپوهاي گران قيمت و نيز تعدادي از پمادهاي سوختگي به کار مي رود. شواهدي مستدل براي منفعت هاي شگفت انگيز اين چربي در ايجاد آرامش و راحتي حاصل از مصرف آن، در درمان خارش هاي پوستي و ناراحتي ديگري مانند آفتاب سوختگي، تاول، خشکي پوست و لب ها، بريدگي پوست، قانقاريا گرفتگي ماهيچه يي و ساييدگي پوست وجود دارد
سه هزار سال قبل در مصر باستان و روم و در بين بوميان آفريقايي از روغن شترمرغ به عنوان يک ماده ي آرايشي و نيز براي درمان دردهاي عضلاني و رماتيسم استفاده مي شد. مستندات تاريخي در مورد روغن شترمرغ به زمان هاي خيلي قديم يعني قرن اول پيش از ميلاد برمي گردد و به استفاده ي گسترده از اين روغن اشاره مي کند.
«پليني»، فيلسوف رومي قرن اول پس از ميلاد مطالب مبسوطي درباره ي فوايد استفاده از روغن شترمرغ نوشته است. امروزه ما مي دانيم که روغن شترمرغ حاوي اسيدهاي چرب ضروري امگا 9،6،3 است.
از آن جا که بدن انسان قادر به ساختن اسيدهاي چرب ضروري و حياتي نيست. به اين منظور اين مواد بايد به صورت روزانه براي بدن تأمين شود. پوست انسان به آساني تمام مواد مغذي موجود در روغن را که براي سلول ها لازم است، جذب مي کند. اسيدهاي چرب ضروري به حفظ سلامت غشاي سلولي کمک کرده، استفاده از مواد مغذي را بهبود مي بخشد و موجب کنترل متابوليسم سلول ها مي شود. اين اسيدها مواد خامي را که به کنترل فشار خون، لخته شدن خون، آماس، درجه حرارت بدن و ساير اعمال بدن ياري مي رساند، فراهم مي کند.
امگا6 و امگا9 هر دو مرطوب کننده، آبرسان و حالت دهنده ي پوست و مو هستند و اسيدهاي چرب ضروري منجر به شادابي سلول هاي از بين رفته در اثر استرس، شرايط جوي و سلول هاي فرسوده و کهنه مي شوند. سازگاري اين روغن با پوست از نظر درماتولوژيکي مورد تأييد متخصصين پوست است. روغن شترمرغ منبع غني امگا3است که فقدان آن باعث بروز اختلال در عملکرد فرستنده هاي مغزي و در نتيجه افسردگي و پرخاشگري مي شود. طبق تحقيقات در انگلستان، امگا3 در پيشگيري از سرطان سينه و پروستات مؤثر بوده و در جلوگيري از آلزايمر تا75 درصد نتايج مثبتي داشته باشد.
هورمون ها مي تواند با راندمان امگا 3 باعث حساس تر شدن انسولين شوند، سطح غشاي سلولي را تأثير پذيرتر کنند و با گيرنده هاي سلولي از طريق پوست، فعل و انفعالاتي داشته باشند. مصرف حداقل پنج گرم امگا3 در روز، سنتز چربي را در بدن کندتر کرده، از آرتروز مفاصل جلوگيري مي کند و همچنين التهابات عضلاني را کاهش داده و به اين ترتيب درد مفاصل و عضلات تخفيف پيدا مي کند.
منبع: نشريه 7 روز زندگي شماره 104