دستور پخت ترشه شامی در آشپزي ايراني
مواد لازم برای 4 نفر:
گوشت گوساله چرخ کرده:500 گرم
پیاز متوسط رنده شده: 1 عدد
تخم مرغ: 1 عدد
جعفری ساطوری شده: 3 قاشق غذاخوری
سیب زمینی متوسط:1 عدد، آبپز
روغن مایع: به میزان لازم
آبغوره: یک چهارم پیمانه
نمک و فلفل: به میزان لازم
روش تهیه
1 آب پیاز را گرفته و با گوشت، جعفری و تخممرغ مخلوط کنید. سیبزمینی را نیز رنده کرده و به مایه گوشت اضافه کنید و ورز دهید تا مایه یکدست شود. نمک و فلفل آن را نیز اضافه کنید.
2 از مایه به اندازه تخممرغ برداشته و آن را با دست پهن کنید تا ضخامت آن حدود 2 سانتیمتر شود. همه مایه گوشت را به این صورت درآورید.
3 روغن را روی شعله متوسط داغ کرده و شامیها را در آن سرخ کنید. (هر طرف حدود 5 دقیقه) سپس از ظرف خارج کرده و با حوله کاغذی روغن آن را بگیرد.
4.پس از اینکه همه شامی ها سرخ شد، آنها را دوباره به تابه برگردانده و آبغوره به آنها اضافه کنید و روی شعله متوسط به مدت 15 دقیقه با در بسته بپزید. سپس در ظرف چیده و با چلو، کته یا نان سرو کنید.
منبع: atairan.com