پسته گونهای گیاه است. این گیاه در کشورهایی مثل ایران، سوریه، ترکمنستان و غرب افغانستان رشد میکند.
پسته تازه، یکی از خوراکی هایی است که در اواخر فصل تابستان وارد بازار میشود،که در این فصل بسیار مورد استقبال قرار میگیرد پسته تازه بسیار خوش طعم میباشد ودارای خواص زیادی میباشد. آیا می دانید این خوراکی خوشمزه دارای چه فوایدی می باشد؟
گنجاندن پسته در رژیم غذایی میتواند از خطر ابتلا به بیماریهای قلبی ـ عروقی و تنگ شدن شریانهای قلبی به علت رسوبات خونی جلوگیری كند و كلسترول خون را نیز كاهش دهد.
تحقیقات جدید نشان میدهد داوطلبانی كه مدت یك ماه مرتبا 28 گرم پسته در روز مصرف كردهاند، میزان كلسترول خون آنها 8 / 4 درصد كاهش یافتهاست.با مصرف پسته سطح كلسترول بد لیپوپروتئین با غلظت كم تا 11/6 درصد كاهش مییابد.
پژوهشها نشان میدهد كه پسته، سطح كلسترول بد را در بدن كاهش میدهد و در ضریب لیپوپروتئین هم تغییراتی مفید صورت میدهد. محققان میگویند پسته دارای مقادیر زیادی ماده گیاهی ضداكسیدانت لوتئین است كه معمولا در سبزیجات پربرگ و تیره رنگ موجود است.
پسته را هم می توان به صورت خام و تازه مصرف کرد و هم به صورت میوه خشک شده. برای اینکه طعم بهتری به این میوه دهند آن را با آب و نمک تفت میدهند تا پسته شور را تهیه کنند.
خواص داروئی پسته:
مصرف پسته در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی تاثیر بسزایی دارد.همچنین برای آرامش و تنظیم ضربان قلب و آرام کردن اعصاب مفید است و کلسترول بد را کاهش می دهد.
– مغز پسته به علت داشتن آهن خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقداری پسته بخورند.
* خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت میکند.
* مغز و ذهن را تقویت میکند.
* برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است.
* برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه میشود.
* پسته معده را تقویت میکند.
* برای تسکین سرفه مصرف پسته مفید است.
* پسته اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان میکند.
* جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف کردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است.
* جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است.
پسته چون حاوی مواد مغذی مناسب به همراه ویتامین ها بوده و کالری بالایی دارد، مصرف آن به ورزشکاران، دانش آموزان، نوجوانان به خصوص در سنین رشد و به زنان باردار و شیرده توصیه می شود.
در صورت ادامه مصرف پسته در طولانی مدت میتوان به بهبودهای حاصل شده در فشارخون زمان خواب، واکنش عروق به اضطراب و کنترل فشار قلب امیدوار بود.
منبع: www.beytoote.com