وقتی میخواهید دهنههای بزرگ مغازه ویا فروشگاه خود را بهوسیله سازههای شیشهای با ابعاد بزرگ پوشش دهید و در آن سازهٔ آهنی و آهنکشی نداشته باشید مطمئناً بهترین گزینه نمای شیشه ای اسپایدر است.
نمای شیشه ای اسپایدر
امروزه نمای شیشه ای اسپایدر طرفداران زیادی پیداکرده ابتدا به ساکن بعد از آماده شدن محیط اتمام و سنگکاری، لولههای استیل باضخامت بالا توسط بستهای مخصوصی به کف و سقف نصب میشود و سپس بستهای اسپایدر که معمولاً x و y هستند بهوسیله جوش آرگون به لولهها متصل میگردد و سپس بعد جوشکاری اندازه شیشه اسپایدر بهصورت دقیق گرفته و برای نصب شیشهها آماده میگردد.
بین شیشه های نصبشده فاصلهای بین ۱ الی ۱. ۵ سانت گذاشته میشود که آن را با چسبهای سیلیکون بیرنگ بهصورت دقیق پر میکنند. این فاصله باعث میشود در زمان افت ساختمان و یا زلزله شیشه اسپایدر به هم برخورد نکرده و دچار شکستگی نشوند.
شیشههای بکار رفته در نمای شیشه ای اسپایدر اصولاً باید بهصورت شیشه لیمینت و یا بهصورت شیشه ۱۰میل سکوریت استفاده شود.
قیمت شیشه اسپایدر با شیشه لیمنت گرانتر ولی اصولیتر از ۱۰میل سکوریت میباشد کهِ باعث میشود در صورت شکستگی شیشه اسپایدر پاشیده نشود و در سر جای خود قرار گیرد. شیشه اسپایدر بدون فریم از رهآوردهای معماری مدرن میباشند. درگذشته قرار گرفتن شیشه بدون قاب و فریم در بنا اصلاً قابلتصور نبود.
در بناهای قدیمی و سنتی شیشهها از طریق یک قاب یا یک فریم در نما و در ساختمان قرار میگرفتند اما امروز و با پیشرفت فنآوری دیگر نیازی به فریم و قاب نیست. شیشه اسپایدر در یک محور و بهوسیله یک اتصالدهنده و بدون هیچ نوع فریمی دیواره را تشکیل میدهند.
یکی از معمولترین و بهترین نوع شیشههای بدون فریم، شیشه اسپایدر است. شیشه اسپایدر چیست؟ اسپایدر (Spider) به معنای عنکبوت میباشد. به دلیل اینکه این شیشه ساختاری عنکبوت شکل داشته و شیشه اسپایدر بر محورها و یراقها بهصورت شبکهای، موزاییکی نصب میگردند این اسم برای شیشه اسپایدر انتخابشده است.
اما عدهای دیگر فرم و شکل یراق اتصالدهنده را که شبیه پاها و بدن عنکبوت بوده را دلیل بر این نامگذاری میدانند.
نمای اسپایدر بدون فریم بودن و اتصال فرم پیشرفته سبب میشود تا سازههایی که از نمای شیشه ای اسپایدر برخوردار هستند از دیگر بناها، دچار تمایز کنند.
شیشه اسپایدر به نمای ساختمان جلوهای منحصر بخشیده و آن را به یکی از بهترین و ماندگارترین نوع نما تبدیل کند.
نمای ای اسپایدر درواقع یک تعلیق هیجانی برای بیننده ایجاد میکند. درواقع حسی که شیشه اسپایدر به رهگذران میدهند میتواند ماندگاری و به ذهن سپاری بنا را افزایش دهد.
نصب و اجرای شیشه اسپایدر:
بهجرئت میتوان گفت نصب و اجرای این محصول یکی از پیچیدهترین کارهای نصب در ساختمان و سازهها میباشد. محاسبه دقیق به همراه اجرای با دقت شیشه اسپایدر میبایست باهم انجامشده و حتی اختلاف محاسبه میلیمتری به دلیل ساختار شبکهای به کیفیت کار آسیب جدی میزند.
اندازهگیری قبل از شروع و تولید شیشه اسپایدر نیز نقش به سزایی در بهتر شدن کیفیت پروژه دارد.
در شیشه اسپایدر امکان خطا در واحد میلیمتر نیز وجود نداشته و هر نوع محاسبه خطابه پروژه آسیب جدی میزند.
این محصول از آن دسته نماهایی میباشد که با سبک مدرن امروزی هماهنگی دارد و ضمن جلوه زیبایی که به ساختمان میبخشد باعث فراگیر شدن نور طبیعی در کل ساختمان شما میشود.
شیشه اسپایدر
شرکت رامادر یکی از صاحبان این سبک نمای ساختمان میباشد که شیشه اسپایدر را بهراحتی تولید و نصب مینماید. اتصالات اسپایدر از فولاد ضدزنگ میباشد و بهگونهای ساختهشده که در برابر رطوبت قوی باشد.
استفاده از شیشه اسپایدر در نمای ساختمان، بدون هیچ فریمی بکار برده میشود و این یعنی هیچ مانعی در تماشای بیرون وجود نخواهد داشت.
پانل شیشهای شیشه اسپایدر، معمولاً دارای ضخامت ۱۰-۱۲ میلیمتر میباشد. معماران و برجسازان بزرگ، امروزه به ساخت نماهای شیشهای با استفاده از این محصول روی آوردهاند.
چراکه در این نوع نما از هیچ قطعه اضافی بهجز اتصالات اسپایدر استفاده نمیشود.
شیشه اسپایدر از جنس شیشه نشکن میباشد و در برابر طوفان و هر ضربهای مقاوم میباشد و البته شیشه اسپایدر دارای عایق حرارتی و صوتی نیز میباشد.
با توجه به جذابیت بصری شیشه اسپایدر، نمای شیشهای عنکبوتی یا شیشه اسپایدر معمولاً در نمای وزارتخانهها، هتلها، فرودگاهها و ساختمانهای اداری مورداستفاده قرار میگیرد. فنآوری مورداستفاده برای اتصال پانلهای شیشهای با استفاده از اتصالات اسپایدر از فولاد ضدزنگ میباشد.
پانلهای این محصول، بهصورت تک جداره یا دوجداره و با عایق حرارتی ارائه میگردد، این پانلهاتوسط اتصالات فولاد ضدزنگ در چهار، شش یا چند نقطه به یکدیگر متصل میگردد.
پانلها به دو صورت ثابت و کشویی نصب میگردد تا در صورت لزوم بازشوند. سیستمهای نما شیشه اسپایدر علاوه بر مقاومت در برابر باد و عناصر دیگر، عایق حرارتی و صوتی، در برابر آتش مقاوم میباشد. ترکیب فولاد و شیشه اسپایدر نیز بهطور گسترده در نمای ساختمان و سقف سازی استفاده میشود.
ابعاد شیشه اسپایدر:
ابعاد شیشه اسپایدر کاملا متفاوت است. هرچه ابعاد شیشه اسپایدر بزرگتر باشد یعنی از جام استفاده کند به زیبایی کار افزوده می شود. ابعاد شیشه اسپایدر با توجه فضای پروژه نیز قابل تغییر می باشد. لذا جهت تعیین ابعاد شیشه اسپایدر، اعزام کارشناس الزامی می باشد.
قیمت شیشه اسپایدر- قیمت اسپایدر- قیمت نمای شیشه:
نمای خود ایستای کرتین وال curtain wall جزو ساختارهایی است که هزینه نهایی آن تابع فاکتورهای گوناگونی است. به همین جهت نمیتوان تعریف قطعی از قیمت شیشه اسپایدر داشت و باید حتماً بر اساس شکل و ساختار نمای ساختمان ابتدا طراحیشده و سپس با آنالیز طرح بهدستآمده و با در نظرگیری شرایط مالی پروژه قیمت نهایی به دست آید.
میتوان گفت قیمت نمای اسپایدر یا قیمت اسپایدر کاملاً تابع میزان مصرف پروفیلهای آلومینیمی، شکل و ساختار پروفیلها، نوع سیستم بکار رفته کرتین وال مانند فیس کپ (که ارزانترین نوع نمای کرتین وال محسوب میشود)، قول فریم لس و یوچنل و نوع شیشه بکار رفته در نما میباشد.
شیشه مورداستفاده در نمای اسپایدر شیشه بهطورمعمول شیشه ۱۰ میل سکوریت میباشد که با نصب آن (برحسب مترمربع) قیمت شیشه اسپایدر شما در حدود ۴۵۰ تا ۵۵۰ هزار تومان خواهد بود و اگر شیشه انتخابی شما لمینت ۱۲ میل باشد قیمت نمای اسپایدر شیشه شما در حدود ۶۵۰ تا ۷۵۰ هزار تومان خواهد بود که با توجه به تغییر ابعاد، متراژ و رنگ انتخابشده قیمت شیشه اسپایدر(قیمت نمای شیشه) شما متفاوت در نظر گرفته میشود.
انواع متفاوت یراقآلات مورداستفاده در نمای اسپایدر مانند فین گلس II، فین گلس I، کانکتور، روتل دوجداره، روتل و… بسته به نوع استیل این یراقها بر قیمت اسپایدر و هزینه نهایی نمای اسپایدر شما متغیر است. با انتخاب شیشه و یراق آلات با کیفیت و قیمت مناسب، می توان از نمای شیشه استفاده کرد البته با قیمت نمای شیشه مناسب و به صرفه.
نما اسپایدر:
استفاده از نما اسپایدر امروزه بسیار مرسوم تر از گذشته شده است. در نما اسپایدر از شیشه سکوریت و یراق آلات استفاده می شود. هر چه از شیشه بزرگ تر در نما اسپایدر استفاده شود به زیبایی کار افزوده می شود.
مزایا و معایب شیشه اسپایدر:
نمای اسپایدر نیز مانند تمامی نماهای ساختمانی دارای مزایا و معایبی میباشد که کاربرد آن را در شرایط خاصی محدود میکند.
معایب:
دیتال پیچیده بازشو
نیاز به كنترل مداوم جهت اجرای صحیح آببندی
نیاز به محاسبات سازه و كنترل توسط مهندسین عمران در مقایسه با سیستمهای مشابه مانند كرتین وال كه نرمافزار ساده محاسباتی دارند.
مزایا:
وزن كم سازه و اتصالات
شفافیت یكپارچه نما
سادگی جزییات اجرا
امكان اجرا سطوح پیچیده بدون نیاز به فرم دهی سازه
تنوع سیستمهای زیرمجموعه نمای اسپایدر
مقاومت در برابر نیروی زلزله از طریق امكان جابجایی نما
منبع:ramadoor