تحقیقات پژوهشگران آمریکایی نشان می دهد که داشتن تحرک و ورزش روزانه حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه به مدت ۵ بار درهفته مانع از بروز دسته کم ۳۰ نوع بیماری و یا مقابله با آنها و بهبود انواع امراض می شود.
به گزارش پایگاه خبری UN دراین تحقیق وزارت بهداشت، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، مرکز ملی پیشگیری از بیماری های مزمن و ارتقای سلامت و شورای ریاست جمهوری در ورزش و تناسب اندام آمریکا همکاری داشتند. مجمع عمومی سازمان ملل با تصویب قطعنامه ای در سال گذشته، هفدهم فروردین (ششم آوریل) را به عنوان روز بین المللی ورزش برای توسعه و صلح نامگذاری کرد.
سابقه تاریخی ۶ آوریل به سال ۱۸۹۶ باز می گردد که در آن اولین بازی های المپیک مدرن در آتن برگزار شد. اکنون شیوه زندگی اداری و ماشینی سبب گسترش انواع بیماری های مختلف در جهان شده است درحالی که پزشکان می گویند روزانه حدود ۳۰ دقیقه اجرای حرکات ورزشی و تحرک مناسب سبب جلوگیری از بسیاری از بیماری ها می شود بنابراین هدف از نامگذاری یک روز درجهان به ورزش به امید شروعی برای تغییر شیوه زندگی و گسترش سلامت همگانی بشر بوده است. به همین منظور ترویج شیوه زندگی سالم و دفع بیماریها با داشتن تحرک و ورزش برای مردم سراسر جهان از مهم ترین اولویت های مردم و مسئولان در سراسر جهان مطرح شده است. ورزش قدمتی به اندازه طول زندگی بشر دارد؛ حرکات فیزیکی انسان های اولیه در قالب جنگ و شکار بوده است. نقاشی های مشاهده شده در غار Lascaux که به ۶۰۰۰ سال قبل از میلاد باز می گردد نشان می دهد که فعالیت هایی چون کشتی و تیراندازی با کمان از آن زمان وجود داشته است.سومری ها در حدود ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد ارزش زیادی برای ورزش قایل بوده اند. یکی از مجسمه های برنزی به جا مانده از این قوم، دو حریف آماده کشتی را نشان می دهد. این مجسمه اکنون در موزه ملی عراق نگهداری می شود. لوح های تاریخی به جا مانده از آنان نیز نشان می دهد که پادشاهان این قوم به ورزش های مختلف مخصوصا ماهیگیری علاقه مند بوده اند.اولین المپیک، ۷۷۶ سال قبل از میلاد در یونان باستان برگزار شد که در آن ورزش هایی چون کشتی، پرتاب دیسک، پرتاب نیزه، دو و ارابه رانی وجود داشت.صفحات تاریخ نشان می دهد که علاقه به پژوهش در زمینه نقش فعالیت های فیزیکی بر سلامت از سال ۱۹۵۰ آغاز شد ولی می توان انقلاب این تحقیقات را دهه بین ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۰ دانست.
کمتر کسی است که از تاثیر ورزش و فعالیت های بدنی بر سلامت ناآگاه باشد.
ورزش باعث کاهش فشار خون و کلسترول بد می شود و احتمال مسدود شدن شریان ها را از بین می برد. با ورزش حساسیت بدن به انسولین افزایش پیدا می کند و منجر به بهبود دیابت می شود. یکی از اثرات ورزش منظم کاهش وزن است که خود کلید حل بسیاری از بیماری هاست. در بیشتر اسناد پزشکی پیاده روی روزانه به مدت ۳۰ دقیقه برای تناسب اندام توصیه شده است و نیازی به حرکات سخت ورزشی نیست.
ورزش از بروز بیماری پوکی استخوان جلوگیری می کند. اگر پیاده روی روزانه در فضای باز و مسطح انجام شود؛ ویتامین D موردنیاز بدن نیز به طور کامل از طریق پوست جذب می شود.
ورزش باعث بهبود خلق و خو می شود و ضد افسردگی و استرس است.تنها راه مبارزه با تنش های زندگی، فعالیت فیزیکی منظم است. ورزش باعث ترشح هورمون های نفرین، دوپامین، سروتونین و اندروفین می شود که عامل اصلی شادی و کاهش استرس هستند.ورزش باعث افزایش سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از سرماخوردگی های مکرر می شود. ضعف سیستم ایمنی عامل اصلی سرطان، ام اس و ای ال اس است.
ورزش عامل اصلی بارداری موفقیت آمیز و تولد نوزاد سالم است. تحقیقات نشان می دهد که افسردگی پس از زایمان نیز با استفاده از حرکات ورزشی و استفاده از هوای آزاد از بین می رود.
ورزش اکسیر جوانی است و مانند یک داروی ضد پیری قوی عمل می کند. ورزش از انحطاط سیستم اعصاب و مغز جلوگیری می کند و باعث افزایش حافظه و قدرت یادگیری می شود. هنگام حرکات ورزشی میزان جریان خون در مغز افزایش پیدا می کند و سیستم اعصاب تحریک می شود و سلول های عصبی جدید تولید می کند.ورزش باعث بهبود الگوی خواب شده و سردرد و میگرن را کاهش می دهد.احتمال بروز سکته مغزی در افرادی که ورزش می کنند بسیار کم است. ورزش باعث افزایش اعتماد به نفس و آرامش می شود.
ورزش منظم دشمن آرتروز و رماتیسم مفصلی است. حجم ریه همزمان با فعالیت ورزشی افزایش پیدا می کند و بیماری ها تنفسی از بین می روند. ورزش باعث بهبود بیماری آسم می شود. ورزش باعث افزایش کشش و استقامت عضلات می شود که خود عامل حفظ استخوان ها و افزایش طول عمر است. همه ما حتی برای یک بار هم که شده به مطلبی در رابطه با ورزش و نقش آن در سلامتی بر خورده ایم؛ ولی نکته مهم این است که این تیترهای زیبا را در حد شعار ندانیم و باور کنیم که ورزش تاثیر شگرفی بر فیزیک و روحمان دارد. با توجه به اهمیت ورزش در سلامتی جسم و روان، علاوه بر تربیت بدنی، رشته ای با عنوان Sport and Health Sciences در برخی از دانشگاه های معتبر جهان تدریس می شود. دانش آموختگان این رشته پس از فارغ التحصیلی در موضوعاتی از قبیل تاثیر ورزش های مختلف بر بدن، رشته های مختلف ورزشی، ارتباط ورزش بر گروه های مختلف سنی، ورزش درمانی، تاثیر ورزش و جایگاه اجتماعی آن، حمایت از اقدامات ورزشی، تلاش برای توسعه سلامت عمومی و موضوعاتی از این دست اشراف پیدا می کنند و آن را به صورت کاملا حرفه ای و تحقیقاتی فرا می گیرند.
منبع : سایت آفتاب