گوگل مپس چیست؟

گوگل مپس چیست؟

گوگل مَپز یا گوگل مَپس یا گوگل مَپ (به انگلیسی: Google Maps، به‌معنی: نقشه‌های گوگل) یک محصول وب از شرکت گوگل است. در گوگل مَپز، نقشه‌های دقیق و کاملی از زمین ارائه می‌شود. گوگل مَپز از فناوری‌هایی چون Tele Atlas استفاده می‌کند. در نقشه‌های گوگل سه بخش وجود دارد:

۱- فهرست‌های نقشه: نقشه‌های موجود را در دسته‌بندی‌های گوناگون ارائه می‌دهد.
۲- نقشه‌های من: کاربران گوگل می‌توانند با استفاده از ابزارهایی که در این بخش در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد، به طراحی و اشتراک‌گذاری نقشه‌ها بپردازند.

نماهای مختلف در گوگل مپز

خودروی مخصوص Google Street view با دوربین سراسرنمای نصب‌شده روی آن. با حرکت این خودرو در جاده‌های موردنظر، تصاویر آن مکان‌ها ذخیره می‌شود.
گوگل مپز دیدن نقشه را به چندین حالت امکان‌پذیر کرده‌است:

۱- نمای نقشه (map View): که به سبک نقشه‌های گرافیکی و معمول، از نمای بالا امکان رؤیت را فراهم می‌کند.
۲- نمای ماهواره‌ای (Satellite View): این نما تصاویر ماهواره‌ای واقعی از تمام نقاط سطح زمین را برای کاربران مخابره می‌کند.
۳- نمای زمین (Earth View): با نصب نرم‌افزار پلاگینِ گوگل ارت، امکان رؤیت تصاویر ماهواره‌ای به‌صورت سه‌بعدی مانند نرم‌افزار گوگل ارت برای مرورگر فراهم می‌شود.
۴- نمای خیابان (Street view): در این نما که تنها در مکان‌هایی خاص قابل دسترسی است، تصاویری سه‌بعدی از درون خیابان‌های موردنظر قابل رؤیت است. این تصاویر قبلاً به‌کمک دوربین‌هایی سوار بر خودروهایی مخصوص از سطح خیابان‌ها گرفته شده‌است.
۵- نمای سه‌بعدی (3D View): این نما که به نمای هلیکوپتری معروف است، امکان رؤیت مسیرها را به‌صورت سه‌بعدی از آسمان فراهم می‌آورد.
۶- نمای درونی (Indoor view): در این نما، نقشۀ ساختمان‌های چندطبقه به تفکیک طبقات آن نمایش داده می‌شود.

نقشه‌ها

نقشه‌های به‌نمایش‌درآمده در گوگل مپز، در ابتدا فقط به کشور ایالات متحده و چند کشور اروپایی محدود می‌شد. نقشه‌ها توسط خود گوگل درست می‌شدند و امکان تغییرات در آن توسط کاربران وجود نداشت. تولید نقشه‌ها فرایندی طولانی و هزینه‌بر را طی می‌کردند تا سرانجام اجازهٔ نمایش عمومی پیدا کنند. با گذشت زمان، از دل آزمایشگاه‌های گوگل (Google Labs؛ پروژه‌های جدید گوگل ابتدا در آزمایشگاه تولید و به نمایش گذاشته می‌شوند و سپس عمومی می‌شوند) پروژه‌ای به نام Google Map Maker بیرون آمد که وظیفهٔ آن تسهیل در ساخت و به‌روزرسانی نقشه‌ها بود. گوگل مپز مِکِر در ژوئن ۲۰۰۸ از آزمایشگاه بیرون داده شد و همزمان ۶۰ کشور را برای ساخت نقشه پشتیبانی می‌کرد، که ایران نیز البته جزء آن‌ها بود. در گوگل مپ مِیکِر، کاربران از هر جای زمین می‌توانند نقشه‌ها را توسعه دهند، ویرایش کنند و یا حذف کنند. اطلاعاتی که کاربران عادی وارد می‌کنند ممکن است قابل اطمینان نباشد؛ بنابراین، گوگل قوانینی برای اطمینان حاصل کردن از اطلاعات واردشده وضع کرده‌است. کاربرانی که بیشتر از همه اطلاعات تأییدشده دارند، رتبهٔ بالاتری در گوگل مپ مِیکِر دارند و کاربران پایین‌تر برای انتشار نقشه‌های کشیده‌شده باید منتظر تأیید کاربران ردهٔ بالاتر باشند. قوانین دیگری هم وجود دارد؛ برای مثال، هنگام وارد کردن اطلاعات یک مکان، از شما پرسیده می‌شود چطور از صحت اطلاعات این مکان اطمینان دارید، و پاسخ می‌دهید: چون من اینجا زندگی می‌کنم! در حال حاضر، سرویس گوگل مپ به‌واسطهٔ نقشه‌های کشیده‌شده توسط کاربران در بیش از ۱۶۰ کشور جهان، نقشه‌های قابل اطمینانی دارد. نقشه‌ها و عکس‌های گوگل مپ در ایران نیز دارای کیفیت مطلوبی هستند.