Android یا iOS ، کدام برتر است ؟

Android یا iOS ، کدام برتر است ؟

امروزه کمتر کسی است که از اسمارت فون استفاده نکند و انبوهی از برنامه ها و بازی ها را بر روی تلفن همراه خود نداشته باشد . اگر کمی در این زمینه حرفه ای باشید ، حتما میدانید که در بازار اسمارت فونها و تبلتها ، جدا از برندهای تولید کننده ی خود دیوایس ، دو ابر کمپانی هستند که بازار سیستم عاملها را تسخیر کرده اند : گوگل و اپل .
گوگل با سیستم عامل اندروید و اپل با سیستم عامل آی او اس هردو بخش عمده ای از آمار را به خود اختصاص داده اند . اما اگر پیگیر اخبار این دنیای گسترده بوده باشید ، حتما میدانید که طرفداران این دو کمپانی همواره در حال رقابت و نشان دادن برتری سیستم عامل محبوبشان در برابر دیگری هستند.

از سویی اندرویدی ها رقیب را به محدود کردن و انحصاری بودن محکوم میکنند و طرفداران اپل هم اندروید را به کپی کاری و تقلید از خودشان . اما واقعا کدام یک برتر هستند ؟ هنگام خرید دیوایس باید کدام را انتخاب کنیم ؟ اینها سوالاتی هستند که قصد داریم به آنها تاحدودی پاسخ دهیم . ما تمام ویژگی های یک سیستم عامل همراه را در هشت قسمت دسته بندی کرده ایم و این دو سیستم عامل را در آن دسته با هم مقایسه کرده ایم .

 نصب برنامه و بازی

iOS : شما برای اینکه بخواهید برنامه یا بازی بر روی دیوایستان نصب کنید ، باید از طریق اپ استور و به صورت آنلاین اقدام این کار رو انجام دهید . اما میتوانید دیوایس خودتان را جیلبریک کنید و برنامه ها و بازی های کرک شده رو به صورت رایگان نصب کنید . همچنین سرویسهایی نظیر Tongbu و ۲۵pp نیز وجود دارند که میتوانید بدون نیاز به جیلبریک از آنها برنامه نصب کنید . از لحاظ تنوع و عرضه ی جدیدترین بازی ها و برنامه ها ، این سیستم عامل نسبت به اندروید برتری نسبی دارد .
Android : شما میتوانید از طریق فروشگاه گوگل پلی و به صورت رسمی اقدام به نصب برنامه و بازی ها کنید . البته بعضی از برنامه ها و بازی های پولی نیز وجود دارند که با کمی جستجو میتوانید نسخه ی رایگان آنرا پیدا کنید و بر روی دیوایس خود نصب کنید . همچنین تعداد برنامه ها و بازی هایی که برای اندروید منتشر میشوند ، روز به روز درحال گسترش است و تعداد زیادی از آنها هم به زبان فارسی عرضه میشوند که در این زمینه نسبت به آی او اس ، برتری دارد .

 طراحی و زیبایی ظاهر

iOS : موضوع طراحی و زیبایی ، یک موضوع سلیقه ای است و به خود افراد بستگی دارد . اپل با عرضه ی iOS 7 ، تحول عظیمی در سبک طراحی آی او اس ایجاد کرد . در این نسخه ، همه چیز دارای ظاهر تخت و Flat است و رنگهای سایه مانند نیز در همه جای آن پخش شده اند . البته تعدادی از کاربران iOS هم هستند که طراحی جدید را دوست ندارند و آنرا نمی پسندند . ظاهر پیشفرض آی او اس تقریبا غیر قابل تغییر است ، اما اگر دیوایس خود را جیلبریک کنید ، میتوانید تم های دیگری نیز نصب کنید و ظاهر را تغییر دهید .
Android : در اندروید نیز مانند iOS اختلاف نظر زیاد است . بعضی ها ظاهر آنرا می پسندند و بعضی ها آنرا خالی از هنر و طراحی میدانند . برتری اندروید در این زمینه ، امکان ایجاد هوم اسکرین با آیکونها و برنامه های دلخواه و به صورت جدا از صفحه ی اصلی برنامه ها میباشد . درواقع در این زمینه نیز اندروید آزادی بیشتری را در اختیار کاربران خود قرار میدهد .

 راحت بودن استفاده

iOS : در این زمینه ، iOS کمی از رقیب خود عقب است . شما برای جیلبریک کردن دیوایس ، نصب برنامه و یا انجام عملیات هایی نظیر ریستور و آپدیت ، شاید کمی به دردسر بیفتید و مجبور به تغییر کامل سیستم عامل شوید .
در کشور ما نیز به دلیل دانش کمتر کاربران و همچنین عدم پشتیبانی و خدمات فیزیکی اپل ، این مشکل بیشتر جلوه میکند . البته کابران خود آی او اس این قضیه را کمتر قبول دارند و قدرت سیستم عامل خودشون رو به راحتی استفاده از اندروید ترجیح میدهند !
Android : در اندروید اوضاع فرق میکند . شما میتوانید براحتی کارهایی نظیر آپدیت و یا تغییر سیستم عامل را انجام دهید . نصب برنامه ها و بازی ها نیز بسیار آسان است و میتوان از طریق خود دیوایس ، این کار را انجام داد . البته ضعف اندروید در این زمینه ، مشکلات مربوط به هنگ کردن و باگهای عملکردی است که در iOS کمتر به چشم می آید .

 توسعه و برنامه نویسی

iOS : شما برای برنامه نویسی و توسعه ی این سیستم عامل ، باید یک اکانت ۹۹ دلاری از دولوپر سنتر اپل خریداری کنید و بعد هم با دانلود SDK مربوطه و دیگر ابزارها ، به برنامه نویسی بپردازید . اپل در این مورد هم سختگیرتر است و قوانین محکمی برای انتشار یک برنامه بر روی اپ استور خود وضع کرده است . در مورد عملکرد و اجرای برنامه ها نیز حساس است و نظرات زیادی بر روی برنامه ها دارد .
Android : در اندروید شما میتوانید با پرداخت ۲۵ دلار در سال ، برنامه ی خودتون رو بر روی گوگل پلی منتشر کنید . همچنین بدلیل وجود تعداد بیشتر بازارهای نسبتا رسمی برنامه برای اندروید ، شما میتوانید برنامه یا بازی خود را بر روی آنها هم منتشر کنید و مخاطبان بیشتری بدست بیاورید.
میزان رضایت کاربران
iOS : اکثر کاربران آی او اس ، بر روی سیتسم عامل خوشان تعصب خاصی دارند ، آنهم بدلیل کیفیت خدمات ارائه شده توسط اپل است . در واقع اپل سعی کرده است تا در هر نسخه ، نسبت به نسخه ی قبلی تغییرات و بهبودهای بیشتری را انجام دهد .
Android : کاربران اندروید نیز رضایت نسبتا بالایی از سیستم عامل خود دارند . شاید اگر کمی مشکلات مربوط به هنگ کردنهای بی موقع و باگها برطرف میشد ، این رضایت افزایش نیز میافت .

 آپدیت و نصب نسخه ی جدید

iOS : کاربران iOS تنها میتوانند به آخرین ورژن عرضه شده آپدیت کنند و نمیتوانند مثلا ورژن یکی مانده به آخر را نصب کنند . دلیل آنهم مسائل مربوط به امنیت و برطرف شدن باگها در جدیدترین نسخه است .
همچنین اگر شما دیوایستان را جیلبریک کرده باشید ، دیگر نمیتوانید از طریق خود دیوایس آپدیت را انجام دهید و باید ابتدا از طریق برنامه ی آتیونز، آنرا ریستور و سپس آپدیت کنید .
Android : آپدیت اندروید به آخرین نسخه بسیار راحت تر است و معمولا هم حجم بسیار کمتری نسبت به ورژن جدید آی او اس دارد . البته میتوان عدم نوآوری های چشمگیر را صعف اندروید در این حوزه دانست .
همچنین ورژن های جدید اندروید ، برای طیف وسیعی از دیوایسها عرضه میشوند ، درحالیکه هر ورژن از آی او اس ، به طور اختصاصی برای تک تک آی دیوایسها منتشر میشود .

 ویژگی های مخصوص

 iOS : اپل برای معرفی نسخه های اصلی آی او اس ( برای ۷ ، نه برای ۷.۰.۴ ) ، بک کنفرانی برگزار میکند و علاوه بر معرفی محصولات جدید ، iOS جدید را نیز عرضه میکند . به همین دلیل همه ساله و در این کنفرانس ها ، همه ی افراد توقع معرفی یک قابلیت فوق العاده را دارند که تاکنون نیز چنین بوده است و اپل در عرضه ی نوآوری و خلاقیت ، گوی سبقت را از تولید کنندگان دیوایسهای اندرویدی ربوده است .
Android : همانطور که گفتم ، اندروید در این زمینه کمی از رقیب دیرینه اش عقب است و در چند نسخه ی اخیر ، نوآوری های جزئی و محدودی داشته است .

هزینه ی استفاده

iOS : تنها دیوایسهایی که از سیستم عامل iOD استفاده میکنند ، محصولات خود اپل هستند که نسبتا نیز قیمتشان بالاست . همچنین بدلیل محدودیت نصب برنامه و بازی ، معمولا شما باید هزینه ی زیادی را هم در این زمینه خرج کنید ، مگر اینکه دیوایس خود را جیلبریک کنید و از برنامه ها و بازی های کرک شده استفاده کنید .
Android : در این زمینه اندروید کاملا برتر است . شما برای خرید یک دیوایس اندرویدی ، انتخابهای بسیار گسترده ای خواهید داشت و میتوانید مناسب با بودجه ی خودتان ، یک دیوایس را خریداری کنید  و برنامه و بازی ها را هم به طور رایگان بر روی آن نصب کنید .
جمع بندی : در کل میتوان با تمام این نکات ، سیستم عامل اندروید و آی او اس را تقریبا هم رده دانست . هر دوی آنها با قدرت درحال فاصله گرفتن از رقبا هستند و دامنه ی انتخابهای ما را کاملا به خودشان محدود کرده اند . با توجه به این موضوع ، شما باید در هنگام خرید به این نکات توجه کنید و مناسبترین خرید را انجام دهید .
سیستم عامل اندروید ، ارزانتر و راحت تر است و برای خرید نیز ، لیست گزینه های زیادی برای شما وجود دارند ، اما درعوض باگها ، هنگ کردن های بی موقع و عدم نوآوری و زیبایی نیز در آن به چشم می آید .
دیوایس های iOS همگی جزو گرانقیمت ترین محصولات بازار هستند ، برای نصب برنامه محدودیت دارند ، ظرفیت ذخیره سازی آنها ثابت است و قابل افزایش نیست ، اما در مقابل کیفیت فوق العاده بالایی در طراحی و کارایی دارند و ابزارها و برنامه هایی هستند که تنها برای آنها عرضه شده است.

منبع: www.akairan.com