یادگیری رانندگی یکی از مهمترین مهارتهای هر فردی است که باید به درستترین و اصولیترین حالت ممکن اتفاق بیفتد. طبیعی است که برخورداری از مهارت رانندگی درست و قانونمندانه وظیفه هر شهروندی است که به دریافت گواهینامه اقدام میکند. در این میان طبیعتاً انتخاب مربی رانندگی و همینطور آموزشگاه رانندگی خوب میتواند از اهمیت بسیار زیادی برخوردار باشد. به همین دلیل هم هست که بسیاری از افراد زمان بسیار زیادی را صرف پیدا کردن آموزشگاه رانندگی خوب میکنند.
❇️ویژگیهای آموزشگاه رانندگی خوب
به طور کلی قبل از هر چیز باید به کلیت یک آموزشگاه رانندگی بپردازیم و بررسی کنیم که ویژگیهای یک آموزشگاه رانندگی خوب شامل چه مسائلی خواهد بود. یکی از مهمترین مسائلی که میتوان در این رابطه مطرح کرد موضوع نظم در برنامهریزی است. از آنجایی که پشت سر گذاشتن کلاسهای رانندگی در دو شکل تئوری و عملی وجود دارد، یک آموزشگاه رانندگی خوب باید برنامهریزی دقیق و اصولی برای برگزاری هر کدام از این دورهها داشته باشد تا هنرجویان بتوانند بدون اتلاف وقت، با یک برنامهریزی منظم هر کدام از این دورهها را پشت بگذارند.
نحوه آموزش تمامی دورههای تئوری و عملی در یک آموزشگاه رانندگی خوب نیز مسئله بسیار مهمی است که میتوان به آن اشاره کرد. غالباً بسیاری از آموزشگاههای رانندگی درصد بالایی از تمرکز خود را بر روی کلاسهای عملی میگذارند و به همین دلیل نیز به راحتی از کنار کلاسهای تئوری و فنی میگذرند. در صورتی که درصد بالایی از مسائلی که رانندگان با آنها روبهرو میشوند موضوعات مربوط به قوانین رانندگی و همینطور مسائل فنی و قطعات خودروست. در نتیجه یک آموزشگاه رانندگی خوب باید به دورههای تئوری نیز به اندازه کافی بها بدهد و در صورت امکان به تمامی سؤالات هنرجویان به طور کامل پاسخ دهند.
این موضوع بهخصوص زمانی اهمیت پیدا میکند که آموزشگاه مربوطه جزوه و یا سی دی آموزشی مناسبی را نیز به هنرجویان ارائه ندهد. طبیعی است که در چنین شرایطی تنها تمرکز هنرجویان بر روی محتواهای ذکرشده در کلاس است و باید در همین کلاسها پاسخ تمامی سؤالات و مشکلات خود را بیایند.
شاید به نظرتان جالب باشد، اما یکی دیگر از مهمترین ویژگیهای آموزشگاه رانندگی خوب داشتن فضای مناسب برای پارکینگ خودروهای آموزشی است! طبیعی است که افراد برای یادگیری رانندگی به نزدیکترین آموزشگاه رانندگی مراجعه کنند، جایی که بتوانند دسترسی راحتی به آن داشته باشند تا در طی مدت فشرده کلاسهای رانندگی به راحتی در آن مسیر رفت و آمد کنند. در این میان اگر آموزشگاه رانندگی مربوطه فضای پارک خودروهای خود را تا جای امکان در محدوده آموزشگاه خود انتخاب کرده باشد امکان رفت و آمد هنرجو به مراتب راحتتر خواهد شد. در غیر این صورت دسترسی به خودروها میتواند برای هنرجویان سختتر شود.
انتخاب مربیانی کاربلد و بااخلاق نیز از دیگر مسائلی است که میتوان در زمره ویژگیهای آموزشگاه رانندگی خوب قرار داد. متأسفانه برخی از مربیان رانندگی چه در حوزه تئوری و چه در حوزه عملی از مهارت کافی برخوردار نیستند و در کنار این نیز رفتار چندان مناسبی با هنرجویان ندارند. این موضوع باعث میشود که هنرجویان در وهله اول از آموزش رانندگی وحشت کنند و نتوانند چنان که باید و شاید به مهارت خود دست یابند.
❇️ویژگیهای مربی رانندگی خوب
همانطور که گفته شد یک مربی رانندگی خوب تأثیر بسیار زیادی را در یادگیری و آموزش رانندگی به هنرجویان خواهد داشت. به همین دلیل هم شاید بتوان او را مهمترین رکن در انتخاب آموزشگاه رانندگی خوب به شمار آورد. معمولاً بسیاری از هنرجویان به این نکته اشاره میکنند که ترجیح میدهند مربی رانندگی آنها موجب و بااخلاق باشد. متأسفانه در برخی از شرایط مربیانی دیده میشوند که با کمترین خطایی از هنرجو اخلاق بسیار تندی پیدا میکنند و میتوانند اعتماد به نفس هنرجو را بسیار کاهش دهد.
مسئله دیگری که وجود دارد وجدان کاری مربی است. طبیعی است که در برنامهریزی اصلی آموزشگاهها تعدادی کلاس عملی با عددی ثابت مشخص میشود و بعد از اتمام این دوره مربی در صورت صلاحدید میتواند تعداد دیگری کلاس نیز به آنها اضافه نموده و هزینه اضافی آنها را نیز دریافت نماید. مسئله مهمی که پیش میآید این است که مربی باید با توجه به وجدان کاری خود به بررسی کلاسهای پشت سر گذاشتهشده بپردازد، نه آنکه با تعیین تعدادی کلاس اضافه هزینه بیشتری دریافت نماید. متأسفانه امروزه هزینه کلاسهای رانندگی به خودی خود بسیار بالاست و به همین دلیل نیز حتی صرف نظر از هزینههای کوچک نیز اهمیت بسیاری پیدا میکنند.
نحوه صحیح و قابلفهم آموزش رانندگی نیز از دیگر ویژگیهای یک مربی رانندگی خوب است. یک مربی رانندگی باید بدون آنکه به هنرجوی خود استرس دهد، تمامی مبانی رانندگی را به او آموزش داده و امکان آزمون و خطا را نیز به او بدهد. معمولاً هنرجویان بر این نظر هستند که مربیان، آنها را صرفاً در خیابانهایی خلوت و کم تردد میگردانند و در نتیجه مهارتهای متفاوتی را نیز به آنها آموزش نمیدهند. یک مربی رانندگی خوب باید هنرجوی خود را حتی در شلوغترین خیابانها و بزرگراه نیز ببرد و با حفظ سرعت مطمئنه و رعایت تمامی اصول به او کمک کند که با ترسهای خود مقابله کرده و مهارت کاملی را به دست آورد.
❇️مراحل گرفتن گواهينامه ی پایه سوم:
?مرحله ثبت نام متقاضی در آموزشگاه
? برگزاری کلاسهای تئوری آیین نامه و فنی در آموزشگاه
? برگزاری کلاسهای عملی رانندگی
? صدور کاردکس
? شرکت در امتحان آیین نامه و توشهری
الف- مرحله ثبت نام متقاضی در آموزشگاه:
در این مرحله خود متقاضی باید با مدارک مورد نیاز ثبت نام که در قسمت ذیل آمده به آموزشگاه مراجعه و ثبت نام کند.
الف- مدارک لازم جهت ثبت نام گواهینامه ی رانندگی پایه 3 (ب1 قدیم):
?واریز مبلغ 666000 تومان به حساب آموزشگاه بوسیله ی کارتخوان یا فیش نقدی (که مبلغ 24000 تومان قیمت کتاب آیین نامه میباشد)البته این قیمت شهرستان گناباد میباشد و در هر شهری فرق میکند.
? اصل و کپی شناسنامه از صفحه ی اول و توضیحات شناسنامه اگه داشت.
? اصل وکپی کارت ملی.
? شش قطعه عکس رنگی زمینه روشن تمام رخ 3*4 بدون عینک،کلاه و کربات و برای خانمهای محترم با حجاب اسلامی.
? اعلام گروه خوني: ارائه هر گونه مدرک اعم از کارت پایان خدمت،برگه ی آزمایشگاه و ... که گروه خونی در آن درج شده و یا حتی خوداظهاری (با ثبت اثر انگشت و امضا) در خصوص تعیین و ثبت گروه خونی متقاضی کافی میباشد.
? مراجعه به یکی از پزشکان طرف قرارداد نیروی انتظامی جهت انجام معاینات پزشکی بعد از گرفتن فرم آن از آموزشگاه
ب- برگزاری کلاسهای تئوری آیین نامه و فنی در آموزشگاه:
در این مرحله کار ثبت نام که در آموزشگاه تمام شد از سوی مسئول ثبت نام روز و ساعت شروع کلاسهای تئوری به شما اعلام خواهد شد که این کلاسها هشت جلسه ی دو ساعتی میباشد و در خود آموزشگاه برگزار میگردد که دو جلسه ی آن توسط مدرس فنی، قسمتهای فنی توضیح داده میشود و شش جلسه ی آن توسط مدرس آیین نامه در مورد علائم و قوانین راهنمایی رانندگی تدریس میشود.
پ- برگزاری کلاسهای عملی رانندگی:
با پایان یافتن کلاسهای تئوری نوبت کلاسهای عملی میباشد که اگر عزیزان مربی خاصی مورد نظرشون باشه به آموزشگاه اعلام میکنند من با فلانی مخوام و در صورت موافقت آموزشگاه میتوانند با مربی مورد نظر هماهنگ کنند در غیر اینصورت خود آموزشگاه مربی هماهنگ خواهد کرد و تعداد ساعت کلاسهای عملی 24 ساعت میباشد و ساعت آن توافقی میباشد و روزانه هر کارآموز مجاز به دو ساعت آموزش میباشد.
ج- صدور کاردکس:
بعد از اتمام کلاسهای عملی شهر پرونده به امضاء مربی رسیده و تحویل آموزشگاه میگردد و هنرآموز باید یک کارت بانکی همراه داشته باشد تا توسط پرسنل آموزشگاه هزینه کاردکس که جمعا به مبلغ 84800 تومان میباشد.
(الف- 1000 ت تمبر گواهینامه ب- 50000 ت صدور ج- 31300 هوشمند شدن د- 2500 شهرداری شهر محل ثبت نام)
د- شرکت در امتحان آیین نامه و داخل شهری:
بعد از صدور کاردکس پرونده ی شما دو سال اعتبار دارد که آیین نامه و عملی شهر رو قبول بشین ضمنا روز برگزاری آزمون را از آموزشگاه سوال کنید و روز آزمون با در دست داشتن اصل شناسنامه و خودکار آبی یا مشکی و ماسک و دستکش (رعایت پروتکلهای بهداشتی) به آموزشگاه مراجعه و پرونده رو تحویل و جهت تایید کاردکس و امتحان آیین نامه به پلیس راهور مراجعه نموده و بعد از کسب قبولی مجاز به شرکت در آزمون عملی شهر خواهید بود و اگر خدای نکرده از آزمون آیین نامه مردود شدید یک هفته بعد مجاز به شرکت در آیین نامه خواهید بود البته فیشهای واریزی از آموزشگاه سوال شود تا روز امتحان به مشکل بر نخورید عزیزان دقت کنید برای امتحان آیین نامه هر سری که شرکت میکنید در دست داشتن شناسنامه یا کارت ملی الزامیست و فیشهای مربوطه هم باید واریز گردد.
برای آشنایی با سایر مشاغل آموزشی در سامانه زمات با ما همراه باشید.